Κυτταρίτιδα: Αποτελεσματική αντιμετώπιση με 5 τρόπους

Αντιμετώπιση κυτταρίτιδας (1)

Πολλές είναι οι γυναίκες που βασανίζονται από το πρόβλημα της κυτταρίτιδας και αναζητούν φυσικούς και μη τρόπους για να την αντιμετωπίσουν. Αν και η όψη φλοιού πορτοκαλιού δεν είναι κάτι που πρέπει να σας ρίχνει ψυχολογικά, η μείωση της είναι κάτι που μπορεί να επιτευχθεί με έναν υγιεινό και ισορροπημένο τρόπο ζωής.

Πέρα από τις κρέμες, τα λάδια και τα προϊόντα του εμπορίου που υπόσχονται τη καταπολέμηση της κυτταρίτιδας, σημαντικό ρόλο παίζει η διατροφή και η άσκηση. Εφόσον ακολουθήσετε μια σωστή και υγιεινή διατροφή για κυτταρίτιδα σε συνδυασμό με την κατάλληλη γυμναστική, μπορείτε να μειώσετε αισθητά την εμφάνιση της.

Αν λοιπόν αναρωτιέστε πως φεύγει η κυτταρίτιδα, δείτε παρακάτω μια σειρά από φυσικούς τρόπους, αλλά και αισθητικές μεθόδους για να την αντιμετωπίσετε.

Η ιδανική διατροφή και δίαιτα για αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας:

Αντιμετώπιση κυτταρίτιδας (6)

Ένας βασικός παράγοντας για την δημιουργία της κυτταρίτιδας είναι η διατροφή. Αυτό σημαίνει πως η όψη του φλοιού πορτοκαλιού δεν έχει να κάνει μόνο με την παχυσαρκία και το περιττό λίπος. Μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που άτομα με φυσιολογικό σωματικό βάρος εμφανίζουν έντονη κυτταρίτιδα στην κοιλιά, τα μπούτια, τους γλουτούς, τα μπράτσα και γενικότερα σε όλο το σώμα. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι η αυξημένη ποσότητα λίπους και κατακράτηση υγρών. Αυτό πολλές φορές προκαλείται από την κατανάλωση φαγητών που είναι υπεύθυνα για την όψη του φλοιού πορτοκαλιού, όπως είναι η ζάχαρη και τα junk food. Ωστόσο υπάρχουν και τροφές που βοηθούν στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Αυτά τα φαγητά μπορούν να μειώσουν αισθητά την όψη της, να αποτοξινώσουν τον οργανισμό και να μειώσουν την κατακράτηση.

Ακολουθώντας λοιπόν μια εξπρές ή εύκολη δίαιτα για κυτταρίτιδα και απώλεια βάρους, μπορείτε να μειώσετε την εμφάνιση της αισθητά. Το ίδιο μπορείτε να πετύχετε και με υγιεινή και σωστή διατροφή για κυτταρίτιδα και σύσφιξη. Η δίαιτα αποτοξίνωσης και η χημική δίαιτα είναι οι πιο δημοφιλείς επιλογές.

► Μάθετε περισσότερα για την δίαιτα και σωστή διατροφή κατά της κυτταρίτιδας.

Αν μάλιστα συνδυάσετε την ειδική αυτή δίαιτα για απώλεια λίπους και κυτταρίτιδας με ένα πρόγραμμα γυμναστικής, θα δείτε πολύ καλύτερα και γρηγορότερα αποτελέσματα. Κάντε λοιπόν εύκολες ασκήσεις για την εξάλειψη της κυτταρίτιδας και δείτε τη διαφορά.

Ασκήσεις που βοηθούν στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας:

Αντιμετώπιση κυτταρίτιδας (3)

Η γυμναστική μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε πιο σφιχτό και λείο δέρμα, σε συνδυασμό πάντα με την κατάλληλη διατροφή. Υπάρχουν ασκήσεις ιδανικές μόνο για την απώλεια βάρους ή την σύσφιξη του σώματος, αλλά και ασκήσεις για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας. Πρόκειται για απλές ενέργειες που μπορούν να πραγματοποιηθούν εύκολα στο σπίτι. Δεν χρειάζονται ειδικά μηχανήματα και σκληρή γυμναστική. Ακολουθώντας ένα συστηματικό πρόγραμμα με συγκεκριμένες κινήσεις μπορείτε να δείτε εμφανή και ενθαρρυντικά αποτελέσματα μέσα σε 15 κιόλας ημέρες. Η κυτταρίτιδα φεύγει αισθητά και το σώμα γίνεται σιγά σιγά πιο σφριγηλό.

► Δείτε αναλυτικότερα πως να καταπολεμήσετε την κυτταρίτιδα με 6 εύκολες ασκήσεις

Φυσικό λάδι για αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας:

Πέρα από την διατροφή και τις ασκήσεις, υπάρχουν και άλλοι αποτελεσματικοί τρόποι που βοηθούν στην εξάλειψη της κυτταρίτιδας. Μια πολύ δημοφιλής μέθοδος είναι το λάδι για κυτταρίτιδα. Πρόκειται για φυσικά συνήθως έλαια που διαθέτουν ποικίλες ευεργετικές ιδιότητες.

Εφαρμόζονται με επάλειψη στο σώμα κάνοντας απαλό μασάζ και στη συνέχεια δρουν μόνα τους. Έχουν την ικανότητα να αποτοξινώνουν τον οργανισμό και να προσφέρουν σύσφιξη στο δέρμα. Τα λάδια αυτά χρησιμοποιούνται ακόμη και από ειδικούς για να κάνουν λεμφικό μασάζ για κυτταρίτιδα. Το συγκεκριμένο είδος μασάζ ενδείκνυται για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας και έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα.

► Ανακαλύψτε τις πιο αποτελεσματικές σπιτικές συνταγές με λάδι για την κυτταρίτιδα.

Μείωση της κυτταρίτιδας με κρέμες:

Αντιμετώπιση κυτταρίτιδας (4)

Εξίσου αποτελεσματική με το λάδι είναι και η μάσκα ή κρέμα για κυτταρίτιδα, όπως επίσης και το scrub σώματος ενάντια στην όψη του φλοιού πορτοκαλιού.

Στο εμπόριο υπάρχουν πολλά προϊόντα, όπως κρέμες για κυτταρίτιδα από διάφορες επώνυμες εταιρείες καλλυντικών. Ωστόσο, μπορείτε να φτιάξετε και την δική σας, χρησιμοποιώντας απλά και φυσικά συστατικά με ευεργετικές ιδιότητες. Πρόκειται για κρέμες που προσφέρουν σύσφιξη στο σώμα και αντιμετωπίζουν την κυτταρίτιδα μειώνοντας την αισθητά μετά από μερικές εβδομάδες εφαρμογής.

► Μάθετε ποιες είναι οι καλύτερες σπιτικές ή του εμπορίου κρέμες για κυτταρίτιδα και σύσφιξη που έχουν αποτέλεσμα.

Η αισθητική ιατρική στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας:

Πέρα από τους φυσικούς τρόπους αντιμετώπισης της κυτταρίτιδας με κρέμες, scrub, λάδι και φυσικά τη σωστή διατροφή, υπάρχουν μέθοδοι αισθητικής ιατρικής που μπορούν να βελτιώσουν και να καταπολεμήσουν την όψη του φλοιού πορτοκαλιού. Ποιες είναι αυτές;

Σύμφωνα με τους ειδικούς οι αισθητικές μέθοδοι για την εξάλειψη της κυτταρίτιδας είναι η μεσοθεραπεία και η κρυολιπόλυση.

Αντιμετώπιση κυτταρίτιδας (5)

Μεσοθεραπεία για κυτταρίτιδα:

Η μεσοθεραπεία είναι μια ενέσιμη μέθοδος αντιμετώπισης του προβλήματος. Ο ιατρός εφαρμόζει με μικρές ενέσεις ένα διάλυμα με ειδικές ουσίες μέσα στο δέρμα, τις οποίες επιλέγει ανάλογα με τις ανάγκες του ασθενή. Οι συχνότερες είναι η καφείνη, η αγγινάρα, η καρνιτίνη και το οργανικό πιρύτιο. Το διάλυμα αυτό, που εφαρμόζεται συνήθως στα ψωμάκια, τους μηρούς και την κοιλιά, διορθώνει την όψη του δέρματος και καταπολεμά την κυτταρίτιδα. Σε αντίθεση με τις κρέμες για κυτταρίτιδα που απορροφούνται σε μικρό ποσοστό από το δέρμα, το διάλυμα της μεσοθεραπείας διεισδύει βαθύτερα και αντιμετωπίζει το πρόβλημα στη ρίζα του.

Πρόκειται για μια πολύ ανεκτή μέθοδο καταπολέμησης της κυτταρίτιδας, ειδικά αν πριν από την θεραπεία εφαρμοστεί λίγος πάγος στην περιοχή. Για την ολοκλήρωση της χρειάζονται συνήθως 4-6 συνεδρίες, ενώ τα αποτελέσματα είναι εμφανή από τη δεύτερη κιόλας. Η μόνο επιπλοκή που μπορεί να εμφανιστεί είναι κάποιες μελανιές στα σημεία εισχώρησης της βελόνας, οι οποίες φεύγουν μετά από λίγες μέρες.

Κρυολιπόλυση ενάντια στην κυτταρίτιδα:

Πρόκειται για μια αισθητική μη επεμβατική μέθοδος αντιμετώπισης της κυτταρίτιδας που δεν χρειάζεται νυστέρι και χειρουργείο για να πραγματοποιηθεί. Βασίζεται στην ελεγχόμενη ψύξη, η οποία εφαρμόζεται σε όποιο σημείο του σώματος επιθυμείτε με την χρήση ειδικών κεφαλών και βοηθά στην διάσπαση του λίπους, εφαρμόζοντας θερμοκρασίες υπό το μηδέν. Η πρωτοποριακή αυτή μέθοδος λιπογλυπτικής, αφαιρεί τα λιποκύτταρα με φυσικό τρόπο και μπορεί να οδηγήσει στην αισθητή μείωση της κυτταρίτιδας.

► Μάθετε τα πάντα σχετικά με το πως η κρυολιπόλυση αφαιρεί το τοπικό λίπος και ποιες είναι οι παρενέργειες της.