Ντουλάπα: Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο

Ντουλάπα

Ένας από τους πολυπλοκότερους γρίφους για τις περισσότερες γυναίκες είναι η τακτοποίηση των ρούχων στις ντουλάπες.

Σχεδόν σε όλες μας έχει συμβεί να ψάχνουμε για ώρα κάποιο ρούχο και να μην μπορούμε να το βρούμε ή να ανοίγουμε την ντουλάπα και αυτή να είναι έτοιμη να εκραγεί!

Από την άλλη, όλες μας θα θέλαμε να μπει μια τάξη σε αυτό το χάος ώστε η αναζήτηση ρούχων και αξεσουάρ να είναι πιο εύκολη και πρακτική και νας μας γλιτώνει από χρόνο και κόπο.

Εμείς σας δίνουμε κάποιες ιδέες που μπορούν να κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη σχετικά με το θέμ αυτό.

  • Αναγκαίο ξεσκαρτάρισμα

Βρείτε χρόνο, ανοίξτε την ντουλάπα σας και αρχίστε να δοκιμάζετε ρούχα που έχετε πολύ καιρό να βάλετε. Με κριτήρια αν σας κάνει, αν είναι στη μόδα και αν είναι σε καλή κατάσταση, αποφασίστε εδώ και τώρα ποιά ρούχα θα κρατήσετε, ποιά θα πετάξετε και ποιά θα χααρίσετε. Μπορείτε να κρατήσετε ένα από τα αγαπημένα σας πουλόβερ, αλλά σε καμία περίπτωση μην χαραμίσετε χώρο στη ντουλάπα σας για αντικείμενα με τα οποία είστε δεμένοι μόνο συναισθηματικά. Αν πάλι θέλετε κάτι να κρατήσετε αλλά ξέρετε ότι δεν θα το φορέσετε μπορείτε να το φυλάξετε σε κάποιον άλλο χώρο π.χ σε κάποιο πατάρι ή αποθήκη, πάντως επουδενί μην το ξαναβάλετε στην ντουλάπα σας.

  • Μαθαίνουμε να δίνουμε

Μην ντραπείτε να δώσετε ρούχα ή παπούτσια που δεν χρειάζεστε και είναι σε καλή κατάσταση. Είναι κρίμα να μην βοηθήσουν κάποιες οικογένειες που πραγματικά δεν μπορούν να διαθέσουν χρήματα για την ένδυσή και την υπόδησή τους. Απευθυνθείτε στην ενορία σας ή σε διάφορες ανθρωπιστικές οργανώσεις που ασχολούνται με το θέμα αυτό.

  • Σωστή ταξινόμηση

Οργανώστε την ντουλάπα σας σαν να ήταν ένα κατάστημα. Οργανώστε την ταξινήμηση των ρούχων σας με συγκεκριμένο κριτήριο, ανά χρώμα, ανά ύψος ή ανά είδος. Για να είναι πιο λειτουργική η ντουλάπα σας μπορείτε να ξεκινήσετε από τα παλτό και τα μακριά τζάκετ, και προχωρώντας προς τη «μέση» της ντουλάπας μπορείτε να βάζετε τα πιο κοντά ρούχα όπως τοπάκια και κοντά πουκάμισα. Αντιστοίχως μπορείτε να κινηθείτε και από την άλλη πλευρά, ξεκινώντας από μακριά παντελόνια κ.ο.κ.

Είναι σημαντικό να έχετε προμηθευτεί έξυπνα αξεσουάρ αποθήκευσης ή ταξινόμησης ρούχων, όπως λειτουργικές κρεμάστρες και παπουτσοθήκες. Για τα βαριά ρούχα καλό είναι να αποφύγετε τις λεπτές μεταλλικές κρεμάστρες και να προτιμήσετε τις ξύλινες.

  • Κρατάμε ρούχα και για τις δύο σεζόν

Μην πανικοβάλλεστε στην αλλαγή ρούχων ανά σεζόν να αποθηκεύσετε όλα τα ρούχα. Για παράδειγμα το χειμώνα μπορείτε να κρατήσετε μερικά λεπτά t-shirt, ενώ διαθέσιμα όλες τις σεζόν μπορείτε να έχετε τα φουλάρια, τα οποία το χειμώνα σας κρατούν ζεστές και το καλοκαίρι διακοσμούν όμορφα το λαιμό σας.

Πηγή: nooz.gr