Αντηλιακή προστασία και τον χειμώνα!

Αντηλιακή προστασία

Ο ήλιος λάμπει όλο το χρόνο! Οι βλαβερές ακτίνες πέφτουν στη Γη και μας επηρεάζουν όχι μόνο τις ηλιόλουστες μέρες του καλοκαιριού αλλά και τις συννεφιασμένες μέρες του χειμώνα.

Το πρόσωπο και τα χέρια είναι τα πιο εκτεθειμένα σημεία του σώματος. Για να σώσουμε την επιδερμίδα μας από την ηλιακή ακτινοβολία πρέπει να βάζουμε πάντα αντηλιακή κρέμα χειμώνα-καλοκαίρι. Άλλωστε, οι κλιματικές συνθήκες έχουν αλλάξει και οι ζεστές και ηλιόλουστες μέρες κατά τους χειμερινούς μήνες είναι αρκετές. Αν δεν προσέξουμε, οι πανάδες θα κάνουν πάλι την εμφάνισή τους και οι λεκέδες στο πρόσωπο θα είναι μόνιμοι.

Η αντηλιακή προστασία είναι μια συνήθεια που πρέπει να υιοθετήσουν άτομα από όλες τις ηλικίες, ακόμη και από τις νεαρές. Η εφαρμογή της αντηλιακής κρέμας πρέπει να γίνεται ακόμη και νωρίς το πρωί, παρόλο που ο ήλιος δεν είναι τόσο δυνατός, και όλες τις μέρες του χειμώνα (κυρίως τις χιονισμένες μέρες γιατί το φως του ήλιου αντανακλάται στο χιόνι και γίνεται ακόμη πιο βλαβερό). Απλώνουμε σε όλο το πρόσωπο χωρίς να ξεχνάμε την περιοχή του λαιμού.

Για να μην επιβαρύνεται η επιδερμίδα μας με πολλά προϊόντα, καλό είναι να χρησιμοποιούμε μια κρέμα ημέρας με δείκτη προστασίας SPF. Ακόμη και το make up καλό είναι να έχει δείκτη προστασίας.