Πως να διώξετε τα σημάδια της κούρασης

Σημάδια της κούρασης

Μετά από ένα εξαντλητικό ξενύχτι διασκέδασης ή δουλειάς, η επιδερμίδα του προσώπου είναι ταλαιπωρημένη και τα σημάδια της κούρασης είναι έντονα! Υπάρχει ωστόσο τρόπος να απαλλαγείτε από αυτά και να φαίνεστε ξεκούραστη και φρέσκια χωρίς μακιγιάζ.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να φροντίσετε λίγο περισσότερο το πρόσωπο σας και να του χαρίσετε ότι ακριβώς χρειάζεται για να αποκτήσει και πάλι την ζωντάνια και την φρεσκάδα του.

Ακολουθώντας τις παρακάτω απλές συμβουλές, οι οποίες όμως θα κάνουν την διαφορά, μπορείτε να διώξετε τα σημάδια της κούρασης από το πρόσωπο σας.

1. Ντεμακιγιάζ:

Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να ξεκινήσετε με ένα καλό ντεμακιγιάζ προσώπου. Ποτέ μα ποτέ δεν θα πρέπει να αφήνετε το μακιγιάζ σας κατά την διάρκεια της νύχτας. Εξάλλου, κατά τις νυχτερινές ώρες η επιδερμίδα μας αναζωογονείται και το δέρμα μας θα πρέπει να είναι καθαρό. Αν όμως δεν το κάνατε πριν τον ύπνο σας ή έχουν μείνει υπολείμματα, αφαιρέστε όποιο ίχνος make up υπάρχει με ένα βαμβάκι και ένα γαλάκτωμα που αφαιρεί ακόμα και το αδιάβροχο μακιγιάζ, ενώ παράλληλα ενυδατώνει την επιδερμίδα σας.

2. Απολέπιση:

Το αμέσως επόμενο σημαντικό βήμα είναι η απολέπιση. Με αυτό τον τρόπο θα απομακρύνετε όλα τα νεκρά κύτταρα που έχουν συσσωρευτεί στην επιδερμίδα σας και θα ανοίξουν οι πόροι. Παράλληλα, θα φύγουν όλοι οι ρύποι και η λιπαρότητα, με αποτέλεσμα το δέρμα σας να αναπνεύσει και πάλι σωστά.

3. Καθαρισμός:

Στη συνέχεια, πλύνετε το πρόσωπό σας με το καθαριστικό προϊόν που χρησιμοποιείτε συνήθως.

4. Τόνωση:

Αφού πλύνετε καλά το πρόσωπο σας, τονώστε την επιδερμίδα με λοσιόν κάνοντας ταμποναριστές κινήσεις με ένα εμποτισμένο βαμβάκι σε όλο το πρόσωπο.

5. Ενυδάτωση:

Τέλος, φροντίστε να κάνετε το πιο σημαντικό για μια φρέσκια και όμορφη επιδερμίδα. Να την ενυδατώσετε. Αφού λοιπόν εφαρμόσετε τη λοσιόν σε όλο σας το πρόσωπο, μην ξεχάσετε να το ενυδατώσετε καλά με μια ενυδατική κρέμα προσώπου. Αν δεν το κάνετε, η επιδερμίδα σας θα είναι θαμπή. Προσοχή όμως, δεν πρέπει να παραμελήσετε την περιοχή των ματιών, για την οποία θα χρειαστείτε την κατάλληλη ενυδατική κρέμα για τα μάτια. Εξάλλου, το πιο συνηθισμένο σημείο του προσώπου όπου φαίνονται τα σημάδια κούρασης είναι τα μάτια. Σε αυτά δημιουργούνται οι μαύροι κύκλοι και οι σακούλες.

Συμβουλή: Το νερό που θα χρησιμοποιήσετε κατά την διάρκεια όλης της διαδικασίας να είναι κρύο. Το κρύο νερό αναζωογονεί άμεσα την επιδερμίδα και την τονώνει.

Tip: Αν οι μαύροι κύκλοι και τα πρηξίματα γύρω από τα μάτια δεν φεύγουν, τότε ακολουθήστε την κλασσική συνταγή: Αγγουράκι! Βάλτε ένα αγγούρι στο ψυγείο για μια ώρα και μετά κόψτε το σε ροδέλες. Εφαρμόστε τις ροδέλες πάνω στα μάτια σας για λίγα λεπτά. Έτσι θα απορροφηθεί όλο το πρήξιμο και οι μαύροι κύκλοι θα εξαφανιστούν.