Τρέσες μαλλιών, εξτένσιον ή ποστίς: Οι διαφορές και ο τρόπος τοποθέτησης τους

Τρέσες μαλλιών, εξτένσιον ή ποστίς (1)

Αν ψάχνετε έναν γρήγορο τρόπο για να μακρύνετε τα μαλλιά σας χωρίς κόπο ή να τους χαρίσετε πλούσιο όγκο, μια πολύ καλή λύση είναι τα εξτένσιον, τα ποστίς και οι τρέσες μαλλιών. Άλλωστε, είναι κοινό μυστικό πως τα εντυπωσιακά χτενίσματα των διάσημων που βλέπουμε στα περιοδικά και ζηλεύουμε συνήθως περιέχουν τρέσες ή extension για να φαίνονται πιο πλούσια. Ωστόσο, καθεμία από τις μεθόδους δεν παύει να έχει τα υπέρ και τα κατά της.

Τα πρόσθετα μαλλιά με τρέσα μπορεί να είναι αφαιρούμενα ή μόνιμα, φτιαγμένα από φυσική είτε από τεχνητή τρίχα, σε αντίθεση με τα εξτένσιον που είναι μόνιμα και φυσικά. Σε κάθε περίπτωση μπορούν να χαρίσουν εντυπωσιακό μήκος ακόμη και σε κοντά μαλλιά.

Η φυσική τρίχα είναι πιο ακριβή, αλλά το αποτέλεσμα είναι πιο αληθοφανές. Επίσης, αν επιλέξετε μια τρέσα μαλλιών ή extension από φυσικά μαλλιά, μπορείτε να τα κάνετε ότι θέλετε. Τι σημαίνει αυτό; Μπορείτε να τα βάψετε και να επιτύχετε τον ίδιο ακριβώς τόνο χρώματος με τα φυσικά μαλλιά σας, αλλά και να τα χτενίσετε όπως θέλετε. Χρησιμοποιήστε τα εργαλεία styling και κάντε τα ίσια ή μπούκλες χωρίς να αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα.

Αντιθέτως, η ψεύτικη τρίχα είναι πιο οικονομική, αλλά δεν επιδέχεται τροποποιήσεις. Δεν μπορεί να αλλάξει χρώμα, ούτε να χτενιστεί. Θα πρέπει να αγοράσετε ίσια ή σγουρά μαλλιά, ανάλογα με το χτένισμα που θέλετε να κάνετε.

Ανακαλύψτε τις διαφορές και όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την τοποθέτηση τους στη συνέχεια του άρθρου.

Εξτένσιον μαλλιών:

Τρέσες μαλλιών, εξτένσιον ή ποστίς (2)

Τα extensions είναι ανεξάρτητες τούφες μαλλιών που μπορούν να χτενιστούν όπως θέλετε (ίσια, σπαστά ή σγουρά) και αποτελούνται από 100% φυσική τρίχα. Μάλιστα υπάρχουν remy και no-remy τούφες. Η βασική διαφορά τους είναι η φορά τοποθέτησης των τριχών. Στα remy extensions οι τρίχες είναι τοποθετημένες με την ίδια φορά, για παράδειγμα ρίζα με ρίζα και είναι καλύτερα ποιοτικά από τα no-remy που είναι ρίζα με άκρη. Μάλιστα τα remy εξτένσιον είναι πιο απαλά, έχουν μεταξένια υφή και δεν μπερδεύονται το ίδιο εύκολα.

Τα extensions προστίθενται μόνιμα πάνω στις τρίχες των μαλλιών στα σημεία που χρειάζονται ενίσχυση σε όγκο ή μήκος. Επειδή το βάρος κάθε τούφας είναι 1 gr, είναι κατάλληλα και για πολύ λεπτά μαλλιά.

Το μέγιστο μήκος της κάθε τούφας είναι 50 εκατοστά, αλλά υπάρχουν και πιο κοντές. Αξίζει βέβαια να σημειωθεί πως υπάρχει μεγάλη ευελιξία στη συγκεκριμένη προσθετική από την στιγμή που μπορούν να κουρευτούν και να βαφτούν κανονικά.

Η εφαρμογή τους γίνεται από ειδικούς και το κόστος τους είναι μεγαλύτερο από της τρέσας μαλλιών και των ποστίς. Τοποθετούνται με κερατίνη, σιλικόνη ή ειδικά rings και θέλουν μεγάλη προσοχή και φροντίδα προκειμένου να διατηρηθούν για το μέγιστο διάστημα των 6 μηνών, αλλά κυρίως για να μην καταστρέψουν τα φυσικά μαλλιά. Μετά την εφαρμογή τους, ο κομμωτής θα σας ενημερώσει για το πως πρέπει να λούζεστε και να χτενίζεστε.

Το λούσιμο θα πρέπει να γίνεται 2-3 φορές την εβδομάδα σε όρθια στάση, έχοντας πρώτα ξεμπερδέψει τα μαλλιά σας. Χρησιμοποιήστε λοιπόν μια πλατιά και επίπεδη βούρτσα με συνθετικά δόντια και ξεμπερδέψτε τα τμηματικά από τις άκρες προς τη ρίζα. Επίσης, θα πρέπει να αποφεύγετε την εφαρμογή conditioner στις ενώσεις για να μην φθαρούν και να μην κοιμάστε με βρεγμένα μαλλιά, διότι μπερδεύονται πολύ εύκολα.

Τέλος, αν κάποια στιγμή θελήσετε να τα αφαιρέσετε θα πρέπει και πάλι να απευθυνθείτε σε κάποιον επαγγελματία.

Ενδεικτική τιμή: 70 ευρώ οι 100 τούφες εξτένσιον κερατίνης από 100% φυσική τρίχα χωρίς την τοποθέτηση και την κόλλα.

Τρέσες μαλλιών:

Τρέσες μαλλιών, εξτένσιον ή ποστίς (3)

Η τρέσα είναι μια λωρίδα μαλλιών με ποικιλία στο πλάτος και το μήκος (συνήθως 45-65 εκατοστά). Η τρίχα τους είναι φυσική (remy ή no-remy), είτε τεχνητή. Η επιλογή του μεγέθους της τρέσας γίνεται ανάλογα με το σημείο στο οποίο θα τοποθετηθεί και το αποτέλεσμα που θέλετε να επιτύχετε. Συνήθως 1-2 τρέσες μαλλιών είναι αρκετές για ένα φυσικό και εντυπωσιακό πλούσιο αποτέλεσμα. Πρόκειται για μια πιο οικονομική επιλογή σε σχέση με τα εξτένσιον που μπορεί να είναι μόνιμη (ραφτή, με micro rings ή αυτοκόλλητη), είτε αφαιρούμενη τρέσα με κλιπ.

Στην περίπτωση των φυσικών μαλλιών υπάρχει η δυνατότητα βαφής, κουρέματος και styling, ενώ στα τεχνητά δεν μπορείτε να επέμβετε. Επομένως, θα πρέπει να διαλέξετε αν προτιμάτε ίσια ή σγουρά μαλλιά, καθώς και το χρώμα τους, πριν τις αγοράσετε.

Η τεχνική εφαρμογής της ραφτής τρέσας μαλλιών έχει πλέον αντικατασταθεί σε μεγάλο ποσοστό από τα micro rings. Ο λόγος είναι πως στη ραμμένη τρέσα ο κομμωτής δημιουργεί μικρές πλεξούδες στα φυσικά μαλλιά και πάνω σε αυτές ράβει τα πρόσθετα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να φθείρονται και να ταλαιπωρούνται τα φυσικά μαλλιά. Πολλές φορές μάλιστα τα πλεξουδάκια δεν στεγνώνουν εύκολα και αν είναι χοντρά δημιουργούν ενόχληση στον ύπνο. Το βασικότερο μειονέκτημα όμως είναι πως δεν αφήνουν το κεφάλι να αερίζεται σωστά. Από την άλλη μεριά, τα micro rings το αφήνουν να παίρνει σωστά αέρα και δεν προκαλούν φθορά στα φυσικά μαλλιά.

Βέβαια, και οι δυο αυτές μέθοδοι δίνουν την δυνατότητα της επανατοποθέτησης τους όταν τα μαλλιά μακρύνουν. Απλά αφαιρούνται από τους ειδικούς στο κομμωτήριο και ξαναμπαίνουν πιο ψηλά.

Πολύ δημοφιλής είναι και η επιλογή της αυτοκόλλητης τρέσας μαλλιών. Η συγκεκριμένη μορφή τρέσας τοποθετείται πολύ πιο κοντά στη ρίζα, δεν φαίνεται και δημιουργεί μια ανάλαφρη αίσθηση.

Τέλος, οι τρέσες μαλλιών με κλιπ είναι η πιο εύκολη και απλή λύση. Κουμπώνουν πάνω στις ρίζες των μαλλιών, ενώ μπορείτε να τις φορέσετε και να τις αφαιρέσετε μόνη σας όποτε θέλετε. Απλά χρειάζεται να κρεπάρετε λίγο τις τούφες πάνω στις οποίες θα τοποθετηθούν.

Ενδεικτική τιμή: Οι συνθετικές τρέσες με κλιπ συνήθως έχουν 14 ευρώ το κομμάτι των 25 εκατοστών πλάτους και 55 εκατοστών μήκους. Ενώ οι φυσικές τρέσες μαλλιών με κλιπ κυμαίνονται γύρω στα 150 ευρώ για όλο το κεφάλι. Σε περίπτωση πάλι που σκέφτεστε να κάνετε ραφτή τρέσα με microrings θα πρέπει να υπολογίσετε περίπου 100-250 ευρώ, ανάλογα με την ποσότητα που θα χρειαστείτε.

Γενικότερα, στα κομμωτήρια υπάρχουν ποικίλες τιμές για τρέσες μαλλιών. Το κόστος υπολογίζεται ανάλογα με τον ειδικό που τις τοποθετεί, την τεχνική, την ποσότητα και την ποιότητα της τρίχας.

Ποστίς:

Τρέσες μαλλιών, εξτένσιον ή ποστίς (4)

Όπως όλα τα είδη πρόσθετων μαλλιών, έτσι και τα ποστίς μπορούν να είναι από φυσική τρίχα ή τεχνητά. Πρόκειται για μια λύση που διαθέτει έτοιμο χτένισμα, δηλαδή κότσο ή αλογοουρά (ίσια είτε με μπούκλες). Μπαίνουν πάνω στα κανονικά μαλλιά και στερεώνονται με κλιπ, κλάμερ ή λάστιχο.

Μπορείτε μάλιστα να κάνετε και ειδική παραγγελία ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Ενδεικτική τιμή: 16 ευρώ η συνθετική αλογοουρά.