Μυστικά για μακιγιάζ με τέλεια γραμμή eyeliner – βήμα βήμα οι τρόποι

Eyeliner (1)

Το μακιγιάζ ματιών με αϊλάινερ μπορεί να απογειώσει το βλέμμα, κάνοντάς το άκρως σαγηνευτικό. Ακόμη κι αν εφαρμοστεί μόνο του, χωρίς σκιά ματιών, το αποτέλεσμα είναι εκθαμβωτικό. Μάλιστα δημοφιλής επιλογή αποτελεί το μακιγιάζ με κόκκινο κραγιόν και eyeliner, που μπορεί να φορεθεί σε κάθε περίσταση.

Ωστόσο, αρκετές γυναίκες δηλώνουν πως δυσκολεύονται να πετύχουν την τέλεια γραμμή που θα τους χαρίσει εντυπωσιακό γατίσιο βλέμμα. Στην προσπάθεια τους αυτή, καταλήγουν με ανομοιόμορφες γραμμές και μουτζούρες.

Δοκιμάζοντας όμως τα μυστικά τρικ που θα δείτε στη συνέχεια και επιλέγοντας το ιδανικό προϊόν eyeliner, μπορείτε να κάνετε την εφαρμογή του παιχνιδάκι.

Eyeliner ανάλογα με το σχήμα ματιών

Σημαντικός παράγοντας για την επιλογή της γραμμής eyeliner που θα κάνετε, είναι το σχήμα των ματιών. Δημιουργώντας το ιδανικό βάψιμο ματιών με αϊλάινερ μπορείτε να κάνετε το βλέμμα σας καθηλωτικό, αρκεί να επιλέξετε το ιδανικό στυλ για τα μοναδικά σας χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα, τα μάτια με καθοδική πορεία χρειάζονται ένα σχήμα γραμμής που θα ανασηκώσει την εξωτερική γωνία τους, ενώ τα μάτια με μικρή απόσταση μεταξύ τους ένα eyeliner που θα τα κάνει να φαίνονται πιο απομακρυσμένα.

Δείτε αναλυτικότερα ποια είναι η κατάλληλη επιλογή σχεδίου αϊλάνερ ανάλογα με το σχήμα ματιών.

Είδη eyeliner

Eyeliner (2)

1. Μολύβι αϊλάινερ: Η δημιουργία της γραμμής eyeliner με μολύβι είναι η πιο συνηθισμένη και η πιο εύκολη. Μπορεί να σχηματιστεί ακόμη κι από μια αρχάρια, διότι η σκληρή μύτη του μολυβιού είναι συμπαγής, κάνοντας το πιο σταθερό και ελεγχόμενο στην χρήση. Το αποτέλεσμα της εφαρμογής αϊλάινερ με μολύβι προσφέρει ένταση στο βλέμμα, αλλά έχει πιο μαλακό αποτέλεσμα από τα άλλα είδη. Μπορεί εύκολα να διορθωθεί και να σβηστεί με τη βοήθεια ενός πινέλου, ενώ πολλές φορές χρησιμοποιείται και ως βάση για εντυπωσιακά smokey eyes.

2. Υγρό eyeliner: Πρόκειται για ένα καλλυντικό με διαφορετικές μορφές. Μπορείτε να το βρείτε στα καταστήματα με τη μορφή πινέλου ή στυλό. Το στυλό eyeliner είναι πιο εύχρηστο και εύκολο στην εφαρμογή του. Αντιθέτως το υγρό αϊλάινερ με πινελάκι θέλει αρκετά σταθερό χέρι και μεγάλη εξάσκηση για να πετύχετε την τέλεια γραμμή. Και τα δυο είδη όμως έχουν πιο έντονο αποτέλεσμα από το μολύβι και σχηματίζουν λεπτές γραμμές και γωνίες ιδανικές για cat eyes.

► Μάθετε τα πάντα για το υγρό eyeliner και την εφαρμογή του.

3. Τζελ αϊλάινερ: Το gel eyeliner είναι εύκολο στη χρήση του, πωλείται σε βαζάκια και εφαρμόζεται με το ειδικό γωνιακό λεπτό πινέλο του. Οι περισσότερες εταιρείες έχουν τζελ με αδιάβροχο eyeliner, το οποίο αντέχει πολύ. Η υφή του είναι μαλακή και δουλεύεται εύκολα, δημιουργώντας τόσο λεπτές, όσο και χοντρές γραμμές.

Αξίζει να σημειωθεί πως όλα τα παραπάνω είδη αϊλάινερ κυκλοφορούν και σε αδιάβροχη μορφή.

4. Αυτοκόλλητα eyeliner: Ανακαλύψτε τα αυτοκόλλητα που θα σας χαρίσουν μια εντυπωσιακή γραμμή σε δευτερόλεπτα. Διατίθεται σε ποικιλία χρωμάτων, prints και σχεδίων και η εφαρμογή τους είναι πανεύκολη. Απλά τα κολλάτε κατά μήκος της ρίζας των βλεφαρίδων.

5. Eyeliner stamp: Ένα αξεσουάρ μακιγιάζ που θα σας λύσει τα χέρια. Η στάμπα – σφραγίδα είναι πολύ απλή στη χρήση. Πρόκειται για το ιδανικό αϊλάινερ για αρχάριες, αφού απλά ακουμπώντας το πάνω στο βλέφαρο η γραμμή αποτυπώνεται, χαρίζοντας σας υπέροχο και σαγηνευτικό βλέμμα.

6. Eyeliner tattoo: Πρόκειται για μια μορφή ημιμόνιμου μακιγιάζ ματιών που εφαρμόζεται από ειδικούς.

Πως βάζω eyeliner; Μυστικά και τρόποι εφαρμογής

Υπάρχουν αμέτρητα tips που μπορείτε να δοκιμάσετε και να κάνετε πολύ πιο εύκολα μια τέλεια και εντυπωσιακή γραμμή που θα σας χαρίσει σαγηνευτικό βλέμμα. Δείτε παρακάτω μερικά απλά μυστικά εφαρμογής του αϊλάινερ και δοκιμάστε τα. Θα σας λύσουν τα χέρια!

Ενώστε τις κουκκίδες:

Eyeliner (3)

Μια πολύ απλή τεχνική εφαρμογής αϊλάινερ είναι αυτή με τις τελείες. Σχεδιάστε αρχικά με το μολύβι, το στυλό ή το gel που έχετε επιλέξει μερικές κουκκίδες κατά μήκος των βλεφαρίδων σε κοντινή απόσταση και στη συνέχεια ενώστε τις.

Eyeliner με σελοτέιπ:

Eyeliner (4)

Εφαρμόζοντας λίγο σελοτέιπ στην άκρη του ματιού σας μπορείτε να βάλετε πολύ πιο εύκολα αϊλάινερ. Η αυτοκόλλητη ταινία θα λειτουργήσει ως οδηγός για να δημιουργήσετε το τέλειο winged eye makeup και θα αποτρέψει τις μουτζούρες προς τα κάτω. Μόλις τελειώσετε με την εφαρμογή του, αφαιρέστε το σελοτέιπ και δείτε πως η γραμμή σας έχει ένα τέλειο φινίρισμα.

Ο τέλειος οδηγός για εφαρμογή υγρού αϊλάινερ:

Eyeliner (5)

Αν έχετε επιλέξει ένα υγρό προϊόν, η εφαρμογή του οποίου είναι πιο δύσκολη, αλλά και πιο εντυπωσιακή, τότε ξεκινήστε κάνοντας πρώτα την γραμμή με ένα μολύβι ματιών. Αφού βάλετε το μολύβι, περάστε από πάνω το υγρό αϊλάινερ και τελειοποιήστε το μακιγιάζ των ματιών σας.

Eyeliner με κουτάλι:

Eyeliner (6)

Ένα απλό κουτάλι μπορεί να αποτελέσει χρήσιμο DIY εργαλείο ομορφιάς. Χρησιμοποιήστε το ως οδηγό για να βάλετε αϊλάινερ και το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει. Ξεκινήστε βάζοντας την λαβή του, δηλαδή την ίσια γραμμή, ως προέκταση του ματιού σας για να κάνετε την κάτω γραμμή του winged cat eye. Στη συνέχεια βάλτε την καμπυλωτή μεριά του για να κάνετε την πάνω γραμμή. Τέλος, γεμίστε το κενό ανάμεσα στις γραμμές και περάστε το αϊλάινερ κατά μήκος των βλεφαρίδων.

Μακιγιάζ ματιών με αϊλάινερ και κάρτα με κόψιμο (πατρόν):

Eyeliner (7)

Ολοκληρώστε εύκολα και σωστά το βάψιμο των ματιών σας με αϊλάινερ χρησιμοποιώντας ένα χαρτόνι ή μια κάρτα στην οποία έχετε κόψει το σχήμα της μύτης που θέλετε να έχει το τελείωμα της γραμμής σας. Τοποθετήστε το κομμάτι του χαρτιού πάνω στο μάτι σας και ζωγραφίστε το winged eyeliner σας.

Stencil eyeliner για εύκολη εφαρμογή της γραμμής:

Eyeliner (8)

Αντίστοιχα με το αυτοσχέδιο stencil από χαρτόνι, υπάρχουν έτοιμα πατρόν στο εμπόριο. Συνήθως είναι πλαστικά και η χρήση τους είναι πολύ εύκολη. Χρησιμοποιώντας τα ως οδηγό μπορείτε να βάλετε γρήγορα, εύκολα και σωστά το eyeliner.

Εφαρμογή eyeliner με κάρτα:

Eyeliner (9)

Αν δεν θέλετε να δημιουργήστε το δικό σας στένσιλ αϊλάινερ, μπορείτε να πάρετε απλά μια κάρτα (πιστωτική, επαγγελματική κλπ) και να την κρατήσετε ως οδηγό για την σωστή εφαρμογή της γραμμής eyeliner. Πρόκειται για μια τεχνική παρόμοια με αυτή του σελοτέιπ.

Βάλτε αϊλάινερ με ένα τσιμπιδάκι για τα μαλλιά:

Eyeliner (10)

Το τσιμπιδάκι των μαλλιών δεν χρησιμοποιείται μόνο στην κομμωτική και στα χτενίσματα. Έχει πολλές ακόμη χρήσεις και μία εξ αυτών είναι στην εφαρμογή του eyeliner. Χρησιμοποιήστε το ως στάμπα αϊλάινερ και αποτυπώστε την μύτη του τελειώματος που θέλετε να έχει η γραμμή. Απλά βάλτε λίγο υγρό eyeliner στην ανοιχτή άκρη που έχει το τσιμπιδάκι και κολλήστε το στην άκρη του ματιού σας. Έτσι απλά θα έχετε δημιουργήσει τον οδηγό για το τέλειο winged eye makeup. Συνεχίστε τελειοποιώντας και γεμίζοντας το τριγωνάκι αυτό και κάνοντας την λεπτή γραμμή κατά μήκος των βλεφαρίδων.

Αυτοσχέδιο υγρό eyeliner με μολύβι:

Eyeliner (11)

Αν θέλετε να πετύχετε το εφέ του υγρού αϊλάινερ, αλλά η χρήση του σας δυσκολεύει ή έχετε μόνο μολύβι, τότε η λύση βρίσκεται στον αναπτήρα. Τι σημαίνει αυτό; Απλά ζεστάνετε τη μύτη του μολυβιού με τον αναπτήρα και η γραμμή που θα σχεδιάσετε θα έχει την ίδια όψη με ένα υγρό eyeliner.

Σχεδιάστε τη γραμμή του αϊλάινερ με πινέλο και μάσκαρα:

Eyeliner (12)

Αν δεν έχετε κάποιο προϊόν eyeliner, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την μπογιά της μάσκαρα και ένα λεπτό γωνιακό πινέλο για να πετύχετε το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα. Ένα εκθαμβωτικό winged eye ή το γατίσιο βλέμμα που θα σας κάνει να σαγηνέψετε τα πλήθη.

Tips για να διορθώσετε λάθη στην γραμμή αϊλάινερ ή να την τελειοποιήσετε

Eyeliner (13)

Ακόμη κι αν ακολουθήσετε έναν από τους παραπάνω τρόπους για να βάλετε eyeliner, υπάρχει πάντα η περίπτωση λάθους ή μουτζούρας. Αυτό δεν πρέπει να σας φοβίζει. Υπάρχει τρόπος να διορθώσετε και να τελειοποιήσετε τη γραμμή με πολύ απλά βήματα.

1. Πάρτε μια μπατονέτα, βουτήξτε τη σε υγρό ντεμακιγιάζ και σβήστε τα σημεία που έχουν δημιουργηθεί μουτζούρες ή λάθη. Μάλιστα χρησιμοποιώντας την εμποτισμένη σε ξεβαφτικό ματιών μπατονέτα, μπορείτε να μειώσετε το πάχος της γραμμής, σε περίπτωση που την θέλετε πιο λεπτή. Επειδή η μύτη της μπατονέτας είναι μικρή, έχει μεγάλη ακρίβεια στην κίνηση σβησίματος.

2. Αντίστοιχα με την μπατονέτα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα στυλό makeup remover, το οποίο έχει το ίδιο αποτέλεσμα.

3. Εξίσου καλός τρόπος για να διορθώσετε τη γραμμή ή να κάνετε πιο ακριβές και έντονο το σχήμα της, είναι και ο συνδυασμός ενός λεπτού γωνιακού πινέλου eyeliner με το concealer.

4. Χρησιμοποιήστε ένα μολύβι αϊλάινερ στο χρώμα του δέρματος και βάψτε από πάνω τα σημεία που θέλετε να σβήσετε.

5. Δώστε περισσότερη λάμψη και ένταση στο μακιγιάζ ματιών σας με ένα glitter eyeliner.

Διαφορετικά eyeliner styles

Πέρα από το winged, το cat eye και το eyeliner 60’s style, υπάρχουν πολλά διαφορετικά σχέδια γραμμής που μπορείτε να δημιουργήσετε. Παίξτε με το πάχος, τα χρώματα και τα σχήματα και θα έχετε ως αποτέλεσμα εκπληκτικά μακιγιάζ ματιών με αϊλάινερ.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί βήμα βήμα πως να βάλετε eyeliner σχηματίζοντας διαφορετικά στυλ γραμμής: