Μάσκες ομορφιάς για τα μάτια

Μάσκες ομορφιάς για τα μάτια

Τα μάτια μας είναι πολύ ευαίσθητα και το καθημερινό μακιγιάζ μπορεί να τα κουράσει, γι’ αυτό σας προτείνουμε μια σειρά από μάσκες ειδικά για τα μάτια σας, τον καθρέφτη της ψυχής!

  • 6 φυσικές μάσκες ματιών:

1. Πάρτε ένα βαμβάκι και βουτήξτε το σε μείγμα αγγουριού ή χυμό πατάτας, κρατήστε το στα μάτια σας για μισή ώρα και ξεβγάλτε το. Στη συνέχεια βάλτε λίγο baby oil. Σε ένα μήνα η περιοχή των ματιών θα είναι πιο φωτεινή. Προσοχή, το baby oil θα το βάλετε μόνο στο καπάκι του ματιού και γύρω από αυτό χωρίς να μπει μέσα στο μάτι.

2. Οι βλεφαρίδες μας καταπονούνται από την μάσκαρα γι’ αυτό βάλτε λίγο καστορέλαιο ή ρετσινόλαδο και αφήστε το όλο το βράδυ. Θα δείτε πως οι βλεφαρίδες σας θα είναι πιο πυκνές και πιο δυνατές. Προσοχή όμως μην τρίψετε τα μάτια σας, γιατί μπορεί να μπει το καστορέλαιο ή το ρετσινόλαδο στα μάτια σας και να τσούζει. Αν γίνει κάτι τέτοιο, ξεβγάλτε αμέσως με άφθονο νερό και σαπούνι.

3. Αν τα μάτια σας είναι πρησμένα, βάλτε γύρω από τα μάτια μια μάσκα με ωμή πατάτα για 20 λεπτά, καθώς έχει αντιφλεγμονώδη δράση.

4. Αναμείξτε σε ίσα μέρη χυμό ντομάτας με χυμό λεμόνι και εφαρμόστε γύρω από τα μάτια για μισή ώρα. μετά ξεβγάλτε εναλλάξ μία με κρύο και μία με ζεστό νερό.

5. Αν τα μάτια σας είναι κουρασμένα βάλτε ένα μείγμα από χυμό αγγουριού με λίγο ανθόνερο γύρω από τα μάτια σας για μισή ώρα.

6. Τέλος, αν έχετε μαύρους κύκλους τοποθετήστε ένα εμποτισμένο βαμβάκι σε κρύο γάλα και κάντε κομπρέσες.