Μόνιμο μακιγιάζ

Μόνιμο μακιγιάζ

Το μόνιμο μακιγιάζ είναι μια σύγχρονη τεχνική που προσφέρει διαρκές μακιγιάζ. Χρησιμοποιείται για να αναδείξουμε τα φυσικά μας χαρακτηριστικά ή να διορθώσουμε τυχόν ατέλειες στο πρόσωπο ή στο σώμα μας.

Με την τεχνική αυτή εφαρμόζεται χρώμα στα επιφανειακά στρώματα τις επιδερμίδας, στα σημεία που επιθυμούμε να τονίσουμε ή να διορθώσουμε. Μπορούμε να την εφαρμόσουμε στο πρόσωπο αλλά και στο σώμα: στο πρόσωπο για να διορθώσουμε το σχήμα των φρυδιών ή να γεμίσουμε κενά που πιθανόν να υπάρχουν, ακόμα και να σχηματίσουμε εκ νέου τα φρύδια, για να διορθώσουμε το περίγραμμα των χειλιών και να τονίσουμε την γραμμή των ματιών και στο σώμα για ημι-μόνιμο τατουάζ και για να διορθώσουμε την θηλή στο στήθος. Επίσης, η τεχνική αυτή μπορεί να εφαρμοστεί διορθωτικά για να καλύψουμε ουλές, σημάδια από τραυματισμούς ή εγκαύματα.

Η διάρκεια του μόνιμου μακιγιάζ υπολογίζεται στα 3 με 4 χρόνια στην περιοχή των χειλιών, 3 χρόνια για την περιοχή των ματιών και 2 χρόνια για την περιοχή των χειλιών. Μετά το πέρας του χρονικού αυτού διαστήματος μπορούμε να επαναλάβουμε την διαδικασία ή και νωρίτερα αν το αποτέλεσμα αρχίζει και ξεθωριάζει.

Η διαδικασία γίνεται σε εξειδικευμένο κέντρο αισθητικής και διαρκεί μία με μιάμιση ώρα για την κάθε περιοχή. Πριν ξεκινήσει η διαδικασία εφαρμόζεται ειδική κρέμα που θα αναισθητοποιήσει τοπικά την περιοχή για να ελαχιστοποιήσει τον πόνο. Στην αρχή το αποτέλεσμα θα είναι ιδιαίτερα έντονο αλλά έπειτα από μερικές μέρες θα μείνει μόνο 40%.

Τα 3 πρώτα 24ωρα είναι πολύ σημαντικά αφού στις περιοχές με μόνιμο μακιγιάζ δεν πρέπει να πέσει νερό. Σε εκείνα τα σημεία δημιουργείται ένα καύκαλο το οποίο πέφτει μέσα στις 3 πρώτες μέρες. Μετά μπορούμε να μακιγιάρουμε την περιοχή κανονικά.

Το μόνιμο μακιγιάζ είναι ασφαλές και μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε τύπο επιδερμίδας, αρκεί το άτομο να είναι ενήλικας.

Το κόστος του μόνιμου μακιγιάζ μεταβάλλεται ανάλογα με το κέντρο αισθητικής. Μια μέση τιμή είναι 350€ ανά περιοχή.