Περιορίστε τη λιπαρότητα

Μαλλιά

Τα λιπαρά μαλλιά είναι πρόβλημα γιατί απαιτούν σχεδόν καθημερινό λούσιμο και φροντίδα προκειμένου να μην είναι αντιαισθητικά.

Η λιπαρότητα οφείλεται σε υπερπαραγωγή σμήγματος, της λιπαρής δηλαδή ουσίας που παράγεται φυσιολογικά από τους σμηγματογόνους αδένες και είναι απαραίτητη για την προστασία των μαλλιών.

Οι αιτίες που προξενούν το πρόβλημα είναι πολλές και ποικίλες: Ορμονικές διαταραχές, ρύπανση του περιβάλλοντος, άγχος, εξαντλητικές δίαιτες.

Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι να ελέγξετε το πρόβλημα με απλές συμβουλές:

– Το καθημερινό λούσιμο δεν βοηθάει, αντίθετα μπορεί να ξηράνει τα μαλλιά σας. Τέσσερις φορές την εβδομάδα είναι αρκετές για να δείχνουν τα μαλλιά σας καθαρά, χρησιμοποιώντας πάντα σαμπουάν με την ένδειξη «για λιπαρά μαλλιά».

– Αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε μαλακτική στις ρίζες. Η κρέμα βαραίνει τη ρίζα και βοηθάει να λαδώνουν πιο γρήγορα τα μαλλιά σας.

– Επίσης προσέξτε στο στέγνωμα. Το μυστικό είναι να στεγνώνετε τα μαλλιά σας από κάτω προς τα πάνω και όχι από τις ρίζες προς τα κάτω, γιατί το σμήγμα εξαπλώνεται σε όλα τα μαλλιά και τα κάνει να δείχνουν θαμπά.

-Τα λιπαρά μαλλιά πρέπει να πλένονται με χλιαρό προς κρύο νερό και καλό είναι να χρησιμοποιείτε σαμπουάν που περιέχουν λεκιθίνη (πλούσια σε βιταμίνη Α).

-Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εξειδικευμένα προϊόντα του εμπορίου και κυρίως αυτά που ως βασικό συστατικό έχουν την τσουκνίδα, φυτό που βοηθά στην καταπολέμηση της λιπαρότητας.

Πηγή: nooz.gr