Ρίγες: Μια μεγάλη παρεξήγηση

Ρίγες

Οι ρίγες, που οι περισσότερες γυναίκες φοβούνται, επιστρέφουν και πάλι στη μόδα στολίζοντας τόσο τα ρούχα, όσο και τα αξεσουάρ. Μην αφήσετε λοιπόν τον φόβο να σας κυριεύσει, αφού η σωστή επιλογή θα δώσει εντυπωσιακά αποτελέσματα!

Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, οι οριζόντιες ρίγες κολακεύουν την σιλουέτα, ενώ οι κάθετες όχι. Και αυτό γιατί οι οριζόντιες αγκαλιάζουν το σώμα, ενώ οι κάθετες δημιουργούν την ψευδαίσθηση ότι το σώμα είναι φαρδύτερο.

Φέτος τον Χειμώνα λοιπόν, αλλά και το καλοκαίρι που θα ακολουθήσει, μην διστάσετε να φορέσετε λεπτές, χοντρές, κάθετες και οριζόντιες ρίγες, απλά επιλέξτε τις σωστά και παίξτε το παιχνίδι τους.

Προσοχή, αν διαθέτετε κάποια παραπάνω κιλάκια, καλύτερα να προτιμήσετε κάποιο ριγέ αξεσουάρ, όπως ένα φουλάρι ή μια τσάντα. Εάν πάλι θέλετε να φορέσετε κάποιο ρούχο με ρίγες, προτιμήστε κάθετες, έτσι ώστε να επιμηκύνεται η σιλουέτα σας.

Καλό είναι να γνωρίζετε πως οι λεπτές ρίγες είναι πιο σικ και οι πλατιές πιο σπορ, ενώ οι συνηθέστερες ρίγες είναι μπεζ, μαύρες και μπλε σε άσπρο φόντο, αλλά φέτος θα φορεθεί και η τζιν ρίγα. Αν πάλι θελήσετε να φορέστε κάποια κόκκινη, ροζ ή κίτρινη ρίγα καλό είναι να προσέξετε με τι θα την συνδυάσετε.

Μην φοβηθείτε να φορέσετε πολλά αξεσουάρ, όπως φαρδιά βραχιόλια και μακριά κολιέ, το χρειάζεται! Δώστε όμως προσοχή στην χρωματική τους αρμονία. Για παράδειγμα η μπλε ρίγα θέλει τσάντα στην ίδια μπλε απόχρωση ή άσπρη. Αν πάλι κρατάτε ριγέ τσάντα, τότε τα ρούχα σας θα πρέπει να είναι μονόχρωμα.

Τέλος, η ζώνη που θα συνδυάσετε με ένα ριγέ φόρεμα ή τουνίκ, θα πρέπει να είναι στην ανάλογη απόχρωση.