Το σωστό νούμερο σουτιέν

Το σωστό νούμερο σουτιέν

Είστε σίγουρη πως φοράτε το σωστό νούμερο σουτιέν; Το 70% των γυναικών φοράνε λάθος νούμερο και δεν το ξέρουν! Πως όμως θα βρείτε πιο είναι ακριβώς το νούμερο σας; Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα και θα το μάθετε.

1ο Βήμα: Βάλτε το πιο άνετο σουτιέν σας, που ναι μεν σας βολεύει και δεν σας πιέζει καθόλου η μπανέλα, αλλά κάνει και το στήθος να φαίνεται στητό. Προτιμήστε μπανέλες όχι πολύ σκληρές που μπορεί να πληγώσουν το στήθος σας.

2ο Βήμα: Πάρτε μια μεζούρα και μετρήστε τον θώρακά σας ακριβώς κάτω από το στήθος σας. Με αυτόν τον τρόπο μετράτε τα εκατοστά. Μετατρέψτε τα σε ίντσες με βάση την αναλογία 1 εκατοστό = 0.39 ίντσες. Αφού κάνετε τη μετατροπή, προσθέστε τον αριθμό 2. Έτσι θα βρείτε τον αριθμό του σουτιέν σας σε ίντσες, π.χ. 32C. Προσοχή όμως, ο αριθμός πρέπει να είναι ζυγός! Αν είναι μονός, προσθέστε 1 για να τον στρογγυλέψετε.

Επίσης, αυτό το νούμερο είναι το Αγγλικό (Αμερικάνικο, Γερμανικό), αν θέλετε να το αντιστοιχήσετε στο Ευρωπαϊκό δείτε τη λίστα:

Το 30 αντιστοιχεί στο 65.
Το 32 αντιστοιχεί στο 70.
Το 34 αντιστοιχεί στο 75.
Το 36 αντιστοιχεί στο 80.

Ομοίως και τα υπόλοιπα. Το Αγγλικό αυξάνεται κατά 2 και το Ευρωπαϊκό κατά 5. Επίσης, τα Ιταλικά νούμερα ξεκινάνε από 0 και ανεβαίνουν ανά ένα (0,1,2,3,…) και τα Γαλλικά ξεκινάνε από το 80 και ανεβαίνουν ανά 5 (80,85,90,95…). Δηλαδή το Αγγλικό 30 αντιστοιχεί στο Ιταλικό 0 και στο Γαλλικό 80.

3ο Βήμα: Ανεβάστε τη μεζούρα στο στήθος και μετρήστε γύρω γύρω, μετατρέψτε το σε ίντσες καθώς έτσι βρίσκετε το cup size σας (π.χ. A, B, C, κτλ). Οι αντιστοιχίες των ιντσών σε cups είναι 1 ίντσα – A, 2 ίντσες- Β, 3 ίντσες- C και 4 ίντσες – D. Επίσης, υπάρχουν και οι cups E και F, αλλά μόνο σε μερικές εταιρείες.

Τέλος συνδυάστε τα νούμερα των 2 τελευταίων βημάτων και θα βρείτε το νούμερο σας.