Απαλή επιδερμίδα και τον χειμώνα!

Απαλή επιδερμίδα

Το κρύο αφυδατώνει την επιδερμίδα μας και την κάνει άγρια στην υφή της. Αν και η επιδερμίδα του σώματος προστατεύεται με τα ρούχα δεν παύει να χρειάζεται κάποια περιποίηση για να παραμένει απαλή. Η περιποίησή της είναι πολύ απλή υπόθεση, αρκεί να γίνουν τα σωστά βήματα! Μάθετε όλα τα μυστικά για να αποκτήσετε επιδερμίδα μωρού!

Σάουνα: Με τη σάουνα ανοίγουν οι πόροι της επιδερμίδας και έτσι μπορούμε πιο εύκολα να απομακρύνουμε όλους τους ρύπους και το σμήγμα. Αν δεν έχετε σάουνα, μπορείτε να κάνετε ένα ντους με ζεστό νερό (λίγο πιο ζεστό από ότι συνηθίζετε). Αν κλείσετε και την πόρτα του μπάνιου θα δημιουργήσετε μια ατμόσφαιρα σάουνας που θα σας χαλαρώσει!

Απολέπιση: Όσο είστε ακόμα στο ντους, χρησιμοποιείστε ένα προϊόν απολέπισης για το σώμα και κάντε απαλό μασάζ. Να επιμείνετε περισσότερο στα πιο δύσκολα σημεία όπως οι αγκώνες, οι φτέρνες και τα γόνατα. Τα σημεία αυτά του σώματος είναι πάντα πιο σκληρά και θέλουν περισσότερη φροντίδα. Μην το παρακάνετε όμως με το τρίψιμο γιατί θα ερεθίσετε την επιδερμίδα σας!

Αφρόλουτρο: Αν έχετε ξηρή επιδερμίδα, προτιμήστε ένα αφρόλουτρο για θρέψη. Αν όμως έχετε ευαίσθητο δέρμα χρησιμοποιήστε ένα ήπιο σαπούνι και αποφύγετε τα βαριά αφρόλουτρα.

Τόνωση: Πριν βγείτε από το ντους, ρίξτε στο σώμα σας δροσερό νερό που θα τονώσει το δέρμα σας και θα το κάνει πιο λαμπερό.

Ενυδάτωση: Μετά το ντους απλώστε στο σώμα σας μια ενυδατική κρέμα και δώστε περισσότερη έμφαση στα πιο σκληρά σημεία του σώματός σας και στα χεράκια! Επιλέξτε κρέμες με μέλι, καρύδα ή αμύγδαλο που είναι πολύ θρεπτικές για το δέρμα.