Διώξτε τα νεκρά κύτταρα από το σώμα σας

Απολέπιση σώματος

Το δέρμα ανανεώνει καθημερινά τα κύτταρα του δημιουργώντας συνεχώς νέα, τα οποία όταν πεθαίνουν “κάθονται” στην επιφάνεια της επιδερμίδας. Τα νεκρά κύτταρα που παραμένουν στην επιδερμίδα την κάνουν θαμπή και τραχιά. Όσο μεγαλώνουμε η διαδικασία ανανέωσης των κυττάρων μειώνεται, οπότε επιβάλλεται συχνότερη απολέπιση.

Τα απολεπιστικά προϊόντα βοηθούν την επιδερμίδα να απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, να ανακτήσει την απαλότητά της και να αναδείξει τη χαμένη λάμψη της. Παράλληλα εξασφαλίζει τη δυνατότητα καλύτερης απορρόφησης των προϊόντων που θα χρησιμοποιήσετε μετά. Αυτό συμβαίνει γιατί απλούστατα με την απολέπιση αφαιρούνται τα νεκρά κύτταρα που περιορίζουν την ενυδάτωση και βάζουν φραγμούς στη λοσιόν που μπορεί να περάσει.

Επίσης, η απολέπιση ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος, αποτρέπει το ξεφλούδισμα και ανακουφίζει από κνησμούς.

Όσο για τη συχνότητα, τους δρόσερους μηνες 1-2 φορές το μήνα είναι αρκετές, όταν κάνει πιο ζέστη καλό είναι να γίνεται πιο συχνά καθώς η εφίδρωση και η παραγωγή λιπαρότητας είναι εντονότερες και έτσι συσσωρεύονται γρηγορότερα τα νεκρά κύτταρα. Επίσης πιο συχνά πρέπει να γίνεται όσο μεγαλώνουμε αφού η ανανέωση των κυττάρων είναι πιο αργή και τα νεκρά κύτταρα περισσότερα.

Στην αγορά κυκλοφορούν πολλών ειδών απολεπιστικά προϊόντα ανάλογα με τον τύπο της κάθε επιδερμίδας. Μπορείτε όμως να φτιάξετε και μόνη σας χρησιμοποιώντας υλικά που έχετε στην κουζίνα σας.

Η καλύτερη στιγμή για απολέπιση είναι η ώρα του μπάνιου. Προμηθευτείτε, αν επιθυμείτε, ειδικό γάντι για απολέπιση, και καθώς οι πόροι είναι ανοιχτοί και το δέρμα έτοιμο να δεχτεί κάθε περιποίηση, τρίψτε απαλά όλο το σώμα. Το αποτέλεσμα θα ολοκληρωθεί με την ενυδατική κρέμα κι έναν καλό νυχτερινό ύπνο. Το επόμενο πρωί θα έχετε δέρμα απαλό και λείο σα του μωρού.

Πηγή: nooz.gr