Μάσκα μαλλιών ενάντια στην ψαλίδα

Ψαλίδα

Το καθημερινό styling και το σεσουάρ φθείρουν την τρίχα δημιουργώντας ψαλίδα, ένα πρόβλημα που οι περισσότερες γυναίκες προσπαθούν να αντιμετωπίσουν, αλλά πολλές φορές δεν βλέπουν αποτέλεσμα. Δεν είναι ανάγκη να αγοράσετε ακριβά προϊόντα που πολλές φορές δεν κάνουν τίποτα, αφού μπορείτε μόνες σας και με απλά υλικά να φτιάξετε τις δικές σας μάσκες μαλλιών ενάντια στην ψαλίδα.

  • Μάσκα μαλλιών με βάση το ελαιόλαδο

Θα χρειαστείτε απλά λίγο ελαιόλαδο, το οποίο θα ζεστάνετε και θα το απλώσετε στα μαλλιά σας κάνοντας απαλό μασάζ. Στη συνέχεια τυλίξτε με μια πετσέτα τα μαλλιά σας και αφήστε το για 30 λεπτά. Τέλος, λουστείτε.

Το ελαιόλαδο είναι πολύ θρεπτικό και θα μαλακώσει την τρίχα σας, βοηθώντας την να επουλώσει τις πληγές της, δηλαδή την ψαλίδα.

  • Μάσκα μαλλιών με βάση το αυγό

Μην σας φοβίζει η ιδέα του αυγού και της άσχημης μυρωδιάς του Αν μετά την μάσκα λουστείτε καλά, η δυσάρεστη αυτή μυρωδιά θα φύγει.

Θα χρειαστείτε:
– 1 αυγό
– 4 κ.σ. δενδρολίβανο
– 2 κούπες νερό

Τρόπος παρασκευής:
Αρχικά ζεστάνετε το νερό και στη συνέχεια προσθέστε το δενδρολίβανο και άφησε το για 20΄. Αφού λοιπόν μείνει για ένα 20λεπτο, σουρώστε το και βάλτε το αυγό. Ανακατέψτε καλά όλο το μείγμα και απλώστε την μάσκα στα μαλλιά σας κάνοντας απαλό μασάζ. Τέλος, ξεπλύντε με χλιαρό νερό.

  • Μάσκα μαλλιών με βάση την κρέμα γάλακτος

Θα χρειαστείτε:
– 1 κ.σ. κρέμα γάλακτος
– 1/2 κούπα γάλα

Τρόπος παρασκευής:
Απλά ανακατέψτε πολύ καλά τα υλικά σε ένα μπολ και στη συνέχεια απλώστε τη μάσκα στα μαλλιά σας για 15 λεπτά. Τέλος, ξεπλύντε τη με χλιαρό νερό.