Πώς φαντάζονταν το 1930 τα ρούχα του 2000…

Πώς φαντάζονταν το 1930 τα ρούχα του 2000...

Ένα απαραίτητο στοιχείο που πρέπει να έχει κάποιος για να γίνει σχεδιαστής μόδας, είναι η φαντασία. Όση φαντασία και να έχεις ωστόσο, δεν είναι εύκολο να κοιτάξεις μερικές δεκαετίες μπροστά από την εποχή σου και να οραματιστείς το πώς θα είναι τα πράγματα τότε.

Αυτό προσπάθησαν ορισμένοι σχεδιαστές μόδας της δεκαετίας του ‘30. Μέσα από τις δημιουργίες τους θέλησαν να δείξουν στον κόσμο τι πίστευαν πως θα μπορούν οι γυναίκες μετά από κάτι λιγότερο από έναν αιώνα, πιο συγκεκριμένα το 2000.

Η απόπειρά τους να φανταστούν το μέλλον στον κόσμο της μόδας, δεν περιορίστηκε βέβαια στα ρούχα. Οι σχεδιαστές προσπάθησαν επίσης να μαντέψουν πώς θα ήταν τα χτενίσματα και τα παπούτσια του 21ου αιώνα.

Βλέποντας τις δημιουργίες τους, είναι εύκολο να διακρίνει κανείς πώς τα φουτουριστικά σχέδια ήταν επηρεασμένα από την εποχή που έζησαν οι σχεδιαστές, μην μπορώντας να ξεφύγουν εντελώς από αυτό που γνώριζαν ως πραγματικότητα.

Τα σχέδια που είχαν κάποια ευστοχία δεν είναι παρά ελάχιστα. Οι περισσότερες ιδέες για τη «μόδα του 2000» μάλιστα είναι μάλλον κωμικοτραγικές…

Δείτε λοιπόν στο βίντεο που ακολουθεί πώς φαντάζονταν οι σχεδιαστές μόδας το 1930 τα ρούχα του 2000: