Πως να σώσετε ένα σπασμένο νύχι με 3 διαφορετικούς τρόπους

Σπασμένο νύχι (1)

Τα όμορφα και καλοσχηματισμένα μακριά νύχια είναι εντυπωσιακά, ωστόσο οι γυναίκες που επιλέγουν να έχουν μεγάλο μήκος στα νύχια τους αντιμετωπίζουν ένα από τα πιο συχνά καθημερινά προβλήματα, αυτό με το σπασμένο νύχι.

Ένα σπασμένο νύχι πέρα από το αισθητικό αποτέλεσμα, μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα υγείας όπως η μόλυνση. Επομένως, θα πρέπει να φροντίζετε και να περιποιήστε σωστά τα εύθραυστα νύχια, αυξάνοντας την σκληρότητα τους με φυσικούς τρόπους. Αν και πάλι σπάνε εύκολα, φροντίστε να διορθώσετε έγκαιρα το σπάσιμο ακολουθώντας μια από τις εύκολες λύσεις που θα δείτε στην συνέχεια.

Μάλιστα ένα σπασμένο νύχι βαθιά στην κοίτη του μπορεί να προκαλέσει μεγάλο πόνο, επώδυνο τραυματισμό και σοβαρές μολύνσεις. Προκειμένου λοιπόν να αποφύγετε κάτι τέτοιο, η ιατρική λύση είναι να αφήσετε το νύχι να μεγαλώσει φυσικά. Για να το πετύχετε αυτό θα πρέπει να φροντίσετε να το κολλήσετε μέχρι να αναπτυχθεί.

Δείτε 3 διαφορετικές λύσεις για να διορθώσετε ένα σπασμένο νύχι και να το κάνετε σαν καινούργιο.

Ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος για να φτιάξετε ένα σπασμένο νύχι χεριού:

Κάντε το κολλώντας ένα κομμάτι από φακελάκι τσαγιού ή λεπτό χαρτί ινών. Ο τρόπος για να το πετύχετε με αυτά τα υλικά είναι πολύ απλός.

Θα χρειαστείτε:

– 1 φακελάκι τσαγιού ή ένα κομμάτι χαρτί ινών
– 1 διάφανο βερνίκι – βάση

Δείτε βήμα βήμα την διαδικασία για να σώσετε το σπασμένο νύχι:

1. Αρχικά καθαρίστε καλά και με προσοχή την επιφάνεια του νυχιού, χρησιμοποιώντας λίγο ασετόν.

2. Κόψτε ένα κομμάτι, ορθογώνιο ή τετράγωνο, από το φακελάκι τσαγιού (αφού πρώτα το αδειάσετε) ή από το χαρτί ινών. Το μέγεθος του κομματιού θα πρέπει να είναι τόσο όσο να καλύπτει το σπασμένο νύχι με ένα επιπλέον περιθώριο 2 χιλιοστών τριγύρω. Και τα δυο υλικά θα δώσουν το ίδιο αποτέλεσμα.

3. Βάλτε το νύχι στη θέση του σπρώχνοντας το ελαφρώς και με προσοχή και απλώστε μια στρώση από την βάση σας.

4. Τοποθετήστε πάνω στο σπάσιμο το κομμάτι που έχετε κόψει και εφαρμόστε ακόμη 2-3 στρώσεις από την βάση.

5. Από εκεί και πέρα, μπορείτε να βάψετε κανονικά τα νύχια σας, σα να μην υπάρχει το σπάσιμο.

Αυτός είναι ο πιο απλός τρόπος για να ενισχύσετε το σπασμένο νύχι, αφού το κομμάτι θα λειτουργήσει ως επίδεσμος και θα κρατήσει το νύχι στη θέση του μέχρι να μακρύνει. Υπάρχει βέβαια η περίπτωση να χρειαστεί να επαναλάβετε την διαδικασία μέχρι να φτάσει το νύχι από μόνο του στο επιθυμητό μήκος.

Κολλήστε το σπασμένο νύχι του χεριού σας:

Χρησιμοποιώντας μια κόλλα νυχιών μπορείτε να σώσετε το νύχι σας με μια απλή κίνηση. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επανατοποθετήσετε το σπασμένο νύχι στη θέση του και να προσθέσετε λίγη κόλλα νυχιών. Αφήστε τη να στεγνώσει καλά και προχωρήστε κανονικά στο μανικιούρ σας εφαρμόζοντας πρώτα μια βάση νυχιών.

Δείτε τη διαδικασία στο βίντεο που ακολουθεί:

Διορθώστε ένα σπασμένο νύχι κολλώντας ένα ψεύτικο:

Αν το νύχι σας σπάσει τελείως, το να κοντύνετε και όλα τα υπόλοιπα ελπίζοντας πως θα μακρύνουν και πάλι γρήγορα δεν είναι η μόνη λύση. Μπορείτε πολύ απλά να προσθέσετε μήκος στο νύχι σας με ένα ψεύτικο και να διατηρήσετε τα υπόλοιπα όπως είναι. Η διαδικασία δεν είναι δύσκολη, μπορείτε να το κάνετε μόνη σας.

Σπασμένο νύχι (2)

Θα χρειαστείτε:

– 1 ψεύτικο νύχι στο μέγεθος του δαχτύλου που θέλετε να διορθώσετε (υπάρχουν πακέτα που περιέχουν όλα τα πιθανά μεγέθη και την κόλλα μαζί)
– 1 κόλλα νυχιών
– Λίμα

Τρόπος εφαρμογής:

Για να επιλέξετε το τέλειο μέγεθος νυχιού θα πρέπει να το δοκιμάσετε στο χέρι σας. Επιλέξτε ένα νύχι που όταν πιεστεί παίρνει το μέγεθος του νυχιού σας και όχι αυτό που με πρώτη ματιά φαίνεται πως ταιριάζει, διότι πιέζοντας το πάνω στην επιφάνεια θα απλωθεί και θα είναι τελικά πιο μεγάλο. Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτό στο βίντεο που ακολουθεί.

Αφού επιλέξετε το ιδανικό νύχι, βάλτε λίγη κόλλα, μια σταγόνα στη μέση της επιφάνειας του φυσικού σας νυχιού είναι αρκετή. Έπειτα, πάρτε το ψεύτικο νύχι και πιέστε το για περίπου 10 δευτερόλεπτα μέχρι να κολλήσει.

Στη συνέχεια λιμάρετε το ψεύτικο νύχι για να του δώσετε το ιδανικό σχήμα νυχιών και προχωρήστε στο βάψιμο.

► Δείτε ποιο σχήμα νυχιών σας ταιριάζει

Αξίζει να σημειωθεί πως το κολλημένο νύχι θα κρατήσει για περίπου μία εβδομάδα. Αν θελήσετε να το αφαιρέσετε νωρίτερα, απλά βυθίστε το σε λίγο ασετόν.

Δείτε στην πράξη τη διαδικασία διόρθωσης ενός σπασμένου νυχιού με ένα ψεύτικο: