Σαπούνια ανάλογα με τον τύπο δέρματος

Σαπούνι

Αν ανήκετε στην κατηγορία των γυναικών που έχουν φετίχ τα σαπούνια, είστε πολύ τυχερές. Και αυτό γιατί στην αγορά υπάρχουν δεκάδες διαφορετικοί τύποι σαπουνιών με διαφορετικές υφές, σχήματα και αρώματα.

Μα αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα σαπούνια, κρατήστε τα εξής:

Κλασικά: Θεωρούνται “σκληρά” (δηλαδή έχουν υψηλό δείκτη pH -σχεδόν 10) και μπορεί εύκολα να ερεθίσουν τις ευαίσθητες επιδερμίδες που κοκκινίζουν, ενώ τα ξηρά δέρματα γίνονται ακόμη περισσότερο στιλπνά και καθόλου λεία.

Πλούσια ενυδατικά: Η πολύ ξηρή επιδερμίδα χρειάζεται ένα πλούσια ενυδατικό και αγνό σαπούνι. Αυτά τα σαπούνια καθαρισμού συμπεριφέρονται ευγενικά στο δέρμα και προκαλούν την ελάχιστη δυνατή αλλαγή στο pH, βοηθώντας το να ανακάμψει γρηγορότερα και προφυλάσσοντας το μόνιμα από οποιαδήποτε αλλοίωση.

Υποαλλεργικά: Εάν έχετε λιπαρό δέρμα, τα υποαλλεργικά σαπούνια είναι ιδανικά γιατί δεν μπλοκάρουν τους πόρους του δέρματος. Αντίθετα, τα κρεμώδη δεν είναι κατάλληλα για την περίπτωσή σου καθώς είναι ιδιαίτερα πλούσια σε λιπαρά στοιχεία.

Αντιβακτηριδιακά: Χρησιμοποιήστε τα μόνο για τα χέρια ή τα πόδια -και μάλιστα περιστασιακά- καθώς πρόκειται για προϊόντα που έχουν την τάση να αφαιρούν όλη τη φυσική υγρασία της επιδερμίδας, αφυδατώνοντας τα τόσο γρήγορα όσο αν καθόσασταν μια ολόκληρη ημέρα κάτω από τον καυτό ήλιο.

Εμπλουτισμένα: Ιδανικά θεωρούνται όσα περιέχουν επιπροσθέτως μέλι και γάλα για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα υγείας και ομορφιάς στην επιδερμίδα του σώματός σας.

Απολεπιστικά: Πολλά από αυτά περιέχουν κόκκους βρόμης ή άλλων δημητριακών, είναι αποτελεσματικά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων κυρίως στις ώριμες και ξηρές επιδερμίδες.

Έξτρα ενυδατικά: Περιέχουν συνήθως shea butter και είναι τα πλέον κατάλληλα για τις ευαίσθητες επιδερμίδες.

Πηγή: nooz.gr