Συμβουλές για όμορφα μαλλιά

Μαλλιά

Δείτε 5 απλές και όμως σημαντικές συμβουλές για όμορφα και υγιή μαλλιά.

1. Να στεγνώνετε τα μαλλιά με κρύο αέρα. Όσο πιο κρύο μπορείτε τόσο το καλύτερο, διότι με αυτόν τον τρόπο, αν λουστείτε και βγείτε έξω, τα μαλλιά σας δεν θα νιώσουν την απότομη διαφορά θερμοκρασίας και δεν θα ταλαιπωρηθούν, ούτε θα θαμπώσουν. Επομένως, αν όχι καθ’ όλη τη διάρκεια του στεγνώματος, προς το τέλος γυρίστε το σεσουάρ στον κρύο αέρα.

2. Το καθημερινό λούσιμο είναι λάθος. Προτιμήστε να λούζεστε κάθε 2 ή τρεις μέρες, γιατί το καθημερινό λούσιμο κάνει πάρα πολύ κακό στα μαλλιά.

3. Το ελαιόλαδο είναι πολύ καλό για τα μαλλιά. Συνήθως το χειμώνα, λόγω του σεσουάρ, του ισιώματος ή ακόμα και του να σγουραίνετε τα μαλλιά σας, αυτά γίνονται πιο εύθραυστα. Επίσης, ταλαιπωρούνται λόγω και των χαμηλών θερμοκρασιών της ατμόσφαιρας και επομένως χρειάζονται πιο πλούσια θρέψη. Γι’ αυτό κάντε μια μάσκα με ελαιόλαδο ή αγοράστε ένα λάδι για μαλλιά και αλείψτε τα.

4. Το φριζάρισμα είναι ο μόνιμος εχθρός, που όμως πρέπει να διώξουμε. Ψεκάστε μία χτένα με λακ και περάστε ελαφρά τα μαλλιά σας. Bye bye φριζάρισμα!

5. Μια φορά το μήνα κάντε μια θεραπεία. Αν πάλι δεν μπορείτε κάθε μήνα να πηγαίνετε στο κομμωτήριο για να την κάνετε, μιας και η οικονομία δεν σας το επιτρέπει στις μέρες μας, πάρτε μία καλή μάσκα και κάντε την κάθε 15 μέρες ή μία φορά το μήνα.