Σωστή χρήση Make up

Make up tricks

Οι περισσότερες γυναίκες χρησιμοποιούν make up όταν βάφονται, αλλά δεν το απλώνουν όλες με τον σωστό τρόπο. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε δει γυναίκες να φοράνε πιο σκούρα απόχρωση ή να ξεχωρίζει στο σημείο του πηγουνιού που το έχουν σταματήσει. Δείτε τον σωστό τρόπο τοποθέτησης!

1. Καταρχήν, το κυριότερο είναι να βρείτε την κατάλληλη απόχρωση, που ταιριάζει στο χρώμα της επιδερμίδας σας και δεν ξεχωρίζει από αυτήν. Όπως είναι λογικό, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε άλλο χρώμα για το χειμώνα και άλλο για το καλοκαίρι που θα έχετε μαυρίσει.

2. Μιας και αναφέραμε το καλοκαίρι στην πρώτη συμβουλή, καλό θα ήταν να μην φοράτε make up στη παραλία. Αν πάλι δεν μπορείτε να μην φορέσετε τίποτα, προτιμήστε μια αντηλιακή κρέμα με χρώμα.

3. Το make up απλώνεται πολύ καλύτερα με το ειδικό πινέλο του (Δείτε το σχετικό άρθρο με τα βασικά πινέλα του μακιγιάζ). Αν πάλι δεν έχετε κάποιο και δεν θέλετε να πάρετε, απλώστε το με τις άκρες των δακτύλων σας κάνοντας απαλές κινήσεις.

4. Δεν πρέπει να φαίνεται που σταματάει η εφαρμογή του make up, γι’ αυτό προσέξτε να μην ξεχωρίζει στα σημεία που ξεκινάει το τριχωτό της κεφαλής, στο πηγούνι και τον λαιμό. Καλό είναι να το απλώνετε και στη συνέχεια να σβήνετε με τα δάχτυλά σας το τελείωμα, απλώνοντας το πιο πολύ σε εκείνα τα σημεία.

5. Μην βάζετε υπερβολική ποσότητα στο μέτωπο, διότι κάνοντας εκφράσεις κινδυνεύετε να σπάσει η «μάσκα»
που έχετε δημιουργήσει και να κάνει ρωγμές, πράγμα που το κάνει αντιαισθητικό. Προτιμήστε να τοποθετείτε το μακιγιάζ στα μάγουλα, το πηγούνι και τη μύτη σας και το υπόλοιπο που μένει στις γύρω περιοχές, έτσι ώστε να μην βαρύνει πολύ το αποτέλεσμα.