Τα 10 στυλιστικά λάθη των γυναικών!

Τα 10 στυλιστικά λάθη των γυναικών!

Είναι ωραίο να προσέχουμε την εμφάνιση μας, να ενημερωνόμαστε για τις κορυφαίες τάσεις στη μόδα σε όλους τους τομείς και να εμπνεόμαστε από αυτές για τις καθημερινές, αλλά και τις πιο επίσημες εμφανίσεις μας. Το θέμα είναι όμως να το κάνουμε με τον σωστό τρόπο και να μην πέφτουμε σε στυλιστικά λάθη που θα καταστρέψουν την εικόνα μας.

Το στυλ κάθε γυναίκας πρέπει να είναι προσωπικό, αλλά να προσαρμόζεται και στην κάθε εποχή. Να ενστερνίζεται κάποια στοιχεία της μόδας, αλλά να διατηρεί και κάποια άλλα που δείχνουν υπέροχα πάνω της.

Για μερικές γυναίκες η λέξη «στυλ» είναι παντελώς άγνωστη. Κοιτούν πως θα υιοθετήσουν αυτά που προστάζει η μόδα και απλά τα ακολουθούν, αδιαφορώντας για το αν ταιριάζουν στον σωματότυπο ή την προσωπικότητα τους. Με αυτό τον τρόπο πέφτουν εύκολα σε στυλιστικά λάθη.

Δείτε την λίστα με τα 10 συνηθισμένα στυλιστικά λάθη των γυναικών και πως να τα αποφύγετε!

1. Ακολουθούμε την μόδα που προστάζουν τα περιοδικά

Είναι ωραίο να ακολουθούμε τις τάσεις της μόδας, αλλά όχι χωρίς να το σκεφτόμαστε. Αυτό που εννοούμε είναι πως υπάρχουν στυλιστικές ιδέες που τις βλέπουμε στα περιοδικά, στην τηλεόραση και γενικότερα στο διαδίκτυο και θέλουμε αμέσως να τις δοκιμάσουμε. Το θέμα είναι αν αυτές οι τάσεις μας ταιριάζουν και πως δείχνουν πάνω σε εμάς. Επομένως, δεν πρέπει να ακολουθούμε ότι μας προστάζει η μόδα χωρίς δεύτερη σκέψη. Μπορούμε να παίρνουμε ιδέες και να εμπνεόμαστε, αλλά όχι να το παρακάνουμε.

2. Δεν επιλέγουμε ρούχα που ταιριάζουν στον σωματότυπο μας

Το να φοράμε κάτι επειδή είναι ωραίο δεν σημαίνει πως θα είναι το ίδιο όμορφο και πάνω μας. Για παράδειγμα ένα κοντό σορτσάκι ή μια κοντή φούστα δεν δείχνει το ίδιο ωραία πάνω σε μια εύσωμη γυναίκα με καμπύλες, όπως επίσης και ένα στράπλες μπλουζάκι δεν κολακεύει καθόλου μια γυναίκα με μικρό στήθος. Γι’ αυτό θα πρέπει να διαλέγουμε το τι θα φορέσουμε ανάλογα και με το σωματότυπο μας.

Αν δεν θέλουμε να προσθέσουμε όγκο και κιλά στο σώμα μας, καλό θα είναι να επιλέγουμε ρούχα που τονίζουν την μέση μας και δεν την κρύβουν ή ρούχα που δεν είναι πολύ φαρδιά. Όπως επίσης, θα πρέπει να αποφεύγουμε τα έντονα prints και τα πολύ κολλητά ρούχα που διαγράφουν και τονίζουν κάθε λεπτομέρεια.

Γενικότερα τονίστε τα δυνατά σημεία του σώματος σας και κρύψτε τις ατέλειες. Επομένως, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως να επιλέξουμε τα ιδανικά ρούχα για τον σωματότυπο μας.

3. Το παρακάνουμε με τα αξεσουάρ

Μπορεί τα να ολοκληρώνουν και να απογειώνουν ένα σύνολο, αλλά η επιλογή των αξεσουάρ θα πρέπει να γίνεται με σύνεση και μέτρο. Αν δεν βασιστούμε σε αυτούς τους δυο κανόνες το αποτέλεσμα χάνει το κομψό του ύφος. Δεν χρειάζεται να φοράμε πολλά αξεσουάρ για να δημιουργήσουμε ένα εντυπωσιακό σύνολο. 3-4 μεγάλα κομμάτια είναι αρκετά. Επίσης, ένα statement κολιέ που κλέβει τις εντυπώσεις, δεν χρειάζεται και το αντίστοιχο βραχιόλι για να φανεί. Εξάλλου όπως λένε «η πολυτέλεια κρύβεται στην απλότητα».

4. Το jean δεν είναι η μοναδική επιλογή

Μπορεί ένα jean παντελόνι να είναι πολύ άνετο, να μπορεί να φορεθεί όλες τις ώρες και σε όλες τις περιστάσεις και να λατρεύεται από όλες τις γυναίκες, ωστόσο δεν πρέπει να είναι και το μοναδικό που φοράμε. Μπορείτε εναλλακτικά να φορέσετε ένα άλλο παντελόνι, ένα κολάν ή ακόμη καλύτερα κάτι πιο ανάλαφρο και θηλυκό, όπως μια ψηλόμεση φούστα ή ένα μακρύ αέρινο φόρεμα.

5. Είναι σημαντικό να έχουμε περιποιημένα άκρα και μαλλιά

Τα περιποιημένα νύχια και τα υπέροχα χτενισμένα μαλλιά όχι μόνο μας φτιάχνουν την διάθεση, αλλά μας κάνουν να δείχνουμε υπέροχη και πολύ προσεγμένη. Δεν χρειάζεται όμως να τρέχουμε στα κομμωτήρια, όταν μπορούμε να δημιουργήσουμε υπέροχα χτενίσματα, να κάνουμε μανικιούρ ή να αφαιρέσουμε μόνη μας το ημιμόνιμο μανικιούρ και να κάνουμε ένα καινούργιο. Επιπλέον, ασχολούμενη με τον εαυτό μας προσθέτουμε και κάτι προσωπικό στο στυλ μας.

6. Δεν προσέχουμε να μην φαίνεται η τιράντα του σουτιέν

Γενικότερα τα εσώρουχα μας δεν θα πρέπει να φαίνονται από τα ρούχα, διότι το αποτέλεσμα είναι αντιαισθητικό και τραβάει τα βλέμματα σε σημείο που δεν θέλουμε. Και ιδιαίτερα όταν πρόκειται για το κάτω εσώρουχο. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως το να φαίνονται οι τιράντες του σουτιέν είναι αποδεκτό.

Ένα από τα tips για τα σουτιέν που κάθε γυναίκα πρέπει να γνωρίζει είναι και αυτό που μας βοηθάει να κρύψουμε τις τιράντες. Απλά πρέπει να φτιάξουμε ένα πιαστράκι στο εσωτερικό μέρος της τιράντας της μπλούζας και να μαγκώσουμε με αυτό την τιράντα.

7. Είμαστε υπερβολικά προκλητική

Όσο κι αν υπάρχει η πεποίθηση πως τα ανδρικά βλέμματα προσελκύονται από κάτι προκλητικό αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να το ακολουθούμε. Είναι αλήθεια πως το βλέμμα ενός άνδρα πέφτει σε κάτι προκλητικό και πρόστυχο, αλλά σχεδόν κανένας δεν δει σοβαρά μια γυναίκα που δείχνει περισσότερα απ’ όσα πρέπει. Γι’ αυτό το λόγο, δεν πρέπει να το παρακάνουμε με τα προκλητικά ρούχα. Αν φορέσουμε μια μίνι φούστα δεν πρέπει το τοπ μας να είναι αποκαλυπτικό. Αν πάλι θέλουμε να βάλουμε ένα πιο ανοιχτό μπλουζάκι θα πρέπει να το συνδυάσουμε με κάτι πιο σεμνό από κάτω. Κοινώς να αφήνουμε ακάλυπτο μόνο ένα μέρος του σώματος μας και κατά προτίμηση το δυνατό μας σημείο!

8. Λάθος mix & match στα χρώματα

Μπορεί η επιλογή ενός mix & match συνόλου να είναι ένας τρόπος να δείξουμε την καλή μας διάθεση, ωστόσο η ανάμειξη πολλών χρωμάτων δεν έχει πάντα το καλύτερο αποτέλεσμα. Αυτό βέβαια δε σημαίνει πως πρέπει να φοβόμαστε να το τολμήσουμε, απλά θα πρέπει να προσέχουμε στις επιλογές που κάνουμε. Καλό θα είναι να μην συνδυάσουμε περισσότερα από δυο ή τρία χρώματα και βέβαια να επιλέξουμε χρώματα που ταιριάζουν μεταξύ τους.

9. Δεν πρέπει να αποφεύγουμε το σιδέρωμα

Ο χρόνος είναι πολύτιμος και πολλές φορές δυσεύρετος, αλλά το σιδέρωμα δεν πρέπει να αποφεύγεται. Ένα ασιδέρωτο ρούχο όχι μόνο δεν είναι καθόλου ωραίο, αλλά μας κάνει να φαινόμαστε τελείως απεριποίητη.

10. Επιλέγετε τσάντες που φαίνονται μεγαλύτερες από εσάς

Καλό θα είναι να επιλέγουμε την τσάντα που κρατάμε ανάλογα με τον σωματότυπο μας. Για παράδειγμα οι γυναίκες με μικροκαμωμένη σιλουέτα θα πρέπει να αποφεύγουμε τις μεγάλες τσάντες, γιατί φαίνεται σα να κρυβόμαστε πίσω από αυτές!