Ενέργεια όλο το 24ωρο

Ενέργεια όλο το 24ωρο

Ο ξέφρενος ρυθμός της εποχής μας, οι πολλές δραστηριότητες και υποχρεώσεις, το στρες και γενικά ο ανθυγιεινός τρόπος ζωής που ακολουθούμε έχουν ως αποτέλεσμα να νιώθουμε συχνά εξαντλημένοι.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε κάποιες φυσικές λύσεις που θα σας χαρίσουν ενέργεια όλο το 24ωρο.

Ginkgo biloba: Το εκχύλισμα των φύλλων του αυξάνει τη ροή του αίματος στα άκρα και τον εγκέφαλο, βελτιώνει την διαύγεια πνεύματος, ενώ παράλληλα βοηθά στην καταπολέμηση του άσθματος και της κατάθλιψης. Αποφύγετέ το αν λαμβάνετε ασπιρίνη ή αντιπηκτικά φάρμακα.

Πράσινο τσάι: Είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για την υγεία. Πλούσιο σε καφεΐνη, διεγείρει το κεντρικό νευρικό σύστημα και περιέχει αντιοξειδωτικές ουσίες. Πολύ καλύτερη επιλογή για πρωινό ξύπνημα σε σχέση με τον καφέ. Αποφύγετέ το αν πάσχετε από καρδιοπάθειες, νεφρικές παθήσεις, υπερθυρεοειδισμό και υπερβολικό άγχος.

Τζίνσενγκ: Έχει εκπληκτικές τονωτικές και θεραπευτικές ιδιότητες, επαναφέρει την ισορροπία του οργανισμού και αυξάνει την αντοχή και τη ζωτικότητά μας. Προσφέρει ευεξία και μακροζωία. Αποφύγετέ το αν λαμβάνετε αντιφλεγμονώδη ή αντιπηκτικά.

Βιταμίνη Β: Βοηθά τον οργανισμό μας να εξάγει την απαραίτητη ενέργεια, μεταβολίζοντας τα λίπη, τις πρωτεΐνες, τους υδατάνθρακες και τις αλκοόλες. Μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνη Β έχουν τα δημητριακά, το συκώτι, ο σολομός, η πέστροφα, τα πουλερικά, το κρέας, τα αυγά, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα φασόλια και τα πορτοκάλια.

Guarana: Έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε γκουαρανίνη, μία χημική ουσία που δρα διεγερτικά όπως η καφεΐνη. Αυξάνει την αντοχή και χρησιμοποιείται ως τονωτικό για την διαρκή κόπωση. Αποφύγετέ το αν πάσχετε από υψηλή πίεση, καρδιαγγειακές και νεφρικές παθήσεις.

Spirulina: Δρα ως τονωτικό. Είναι ένα είδος φυκιού που περιέχει περισσότερες από 100 πολύτιμες θρεπτικές ουσίες και αποτελεί μια από τις πιο πλήρεις τροφές της φύσης και μία από τις πλουσιότερες πηγές πρωτεϊνών.

Γύρη μέλισσας: Περιέχει όλα τα συστατικά που χρειάζεται ένας οργανισμός στην καθημερινή του ζωή. Αποτελεί ένα φυσικό συμπλήρωμα διατροφής, πλούσιο σε βιταμίνες, πρωτεΐνες, ασβέστιο και αμινοξέα. Ελέγξτε την πιθανότητα αλλεργικών αντιδράσεων.