Λακ από… λεμόνι!

Λακ από λεμόνι

Είχατε σκεφτεί ποτέ ότι θα μπορούσατε να φτιάξετε τη δική σας λακ για τα μαλλιά, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά και μόνο απλά και φθηνά υλικά που σίγουρα έχετε στο σπίτι σας;

Γιατί λοιπόν να ξοδεύετε τα χρήματα σας αγοράζοντας χημικά προϊόντα του εμπορίου, όταν μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας λακ από λεμόνι για τα μαλλιά σας; Μια φυσική λακ που έχει τις ίδιες ιδιότητες με μια επώνυμη, άλλα είναι πολύ πιο φιλική προς τα μαλλιά σας, ενώ παράλληλα θα σας βοηθήσει να κάνετε οικονομία.

Πρόκειται για ένα φυσικό προϊόν με υλικά που μπορείτε εύκολα να προμηθευτείτε, αν δεν τα έχετε ήδη, διότι είναι πολύ συνηθισμένα και υπάρχουν σε κάθε νοικοκυριό. Η φυσική αυτή λακ δεν περιέχει καθόλου χημικά συστατικά. Είναι πολύ φθηνή στην δημιουργία της και εξίσου αποτελεσματική με μια λακ του εμπορίου.

Εξάλλου, γνωρίζοντας την παρακάτω συνταγή μπορείτε είτε να υιοθετήσετε την παραγωγή της δικής σας φυσικής λακ από λεμόνι, ή απλά να την φτιάξετε σε μια ώρα ανάγκης που έχετε ξεμείνει από αυτήν που αγοράζετε συνήθως.

Τα βήματα για να δημιουργήσετε τη δική σας λακ από λεμόνι είναι:

Υλικά που θα χρειαστείτε:

– 1 λεμόνι
– 300 ml νερό
– 2 κουταλιές της σούπας βότκα

Τρόπος παρασκευής:

Αρχικά συγκεντρώστε τα υλικά. Στη συνέχεια, κόψτε το λεμόνι σε μικρά κομμάτια και βάλτε τα σε ένα κατσαρολάκι με νερό. Μόλις πάρει βράση, σκεπάστε το και χαμηλώστε τη φωτιά. Αφήστε το να βράσει για 20 – 30 λεπτά περίπου. Έπειτα σουρώστε το πιέζοντας τα κομματάκια του λεμονιού, ώστε να στραγγίξουν καλά όλο τους το ζουμί και αφήστε τον χυμό να κρυώσει τελείως.

Ωστόσο, περιμένοντας να κρυώσει ο χυμός, αποστειρώστε ένα μπουκάλι με αντλία, βράζοντάς το σε ένα κατσαρολάκι με νερό. Τέλος, μεταφέρετε το υγρό στο μπουκάλι και προσθέστε τη βότκα.

Η λακ από λεμόνι για τα μαλλιά σας είναι έτοιμη και μπορεί να διατηρηθεί για ένα μήνα!

Δοκιμάστε να την φτιάξετε και κάντε οικονομία, ενώ παράλληλα αποφεύγετε την εφαρμογή χημικών συστατικών στα μαλλιά σας.