Αντιμετωπίστε με επιτυχία την κυτταρίτιδα

Κυτταρίτιδα

Η κυτταρίτιδα είναι ορκισμένος εχθρός για τις γυναίκες, καθώς εμφανίζεται ξαφνικά, ενώ ακόμα οι κρέμες δεν φέρνουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Παρά τη δυσκολία αντιμετώπισής της υπάρχουν επτά μικρά μυστικά, που θα πρέπει να ακολουθήσετε κατά γράμμα αν θέλετε να απαλλαγείτε από τη όψη φλοιού πορτοκαλιού.

  • 1. Πιείτε πράσινο τσάι

Για να αποτρέψετε τον σχηματισμό κυτταρίτιδας,να πίνετε πράσινο τσάι. Το πράσινο τσάι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, αναζωογονεί τα κύτταρα και επομένως βοηθάει στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.

  • 2. Μην τσιμπολογάτε

Δεδομένου ότι η κυτταρίτιδα σχηματίζεται ακόμα και στις γυναίκες που δεν έχουν πρόβλημα βάρους, μία σωστή διατροφή είναι ο νούμερο ένα κανόνας για να καταπολεμήσετε την όψη φλοιού πορτοκαλιού. Μην τσιμπολογάτε το διάστημα μεταξύ των γευμάτων. Αντίθετα, καθιερώστε ένα καλό πρωινό, ξεχάστε τα αργά σάκχαρα κατά τη διάρκεια του βραδινού γεύματος και προσθέστε περισσότερες πρωτεΐνες στο διαιτολόγιό σας.

  • 3. Ξεχάστε το αυτοκίνητο

Εάν έχετε τη συνήθεια να παίρνετε το αυτοκίνητο ακόμα και για τις πολύ κοντινές αποστάσεις, ή συνηθίζετε να κολλάτε σε μποτιλιάρισμα, ίσως είναι καιρός να αφήσετε το αυτοκίνητο σπίτι σας. Γιατί να μην πάτε με τα πόδια και να κάψετε και καμιά θερμίδα, αντί να περιμένετε με τις ώρες πίσω από το τιμόνι για να ξεμπλοκάρει ο δρόμος.

  • 4. Κάντε μασάζ σε καθημερινή βάση

Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα για τη σύσφιξη από ένα μασάζ. Η μάλαξη είναι μία εξαιρετική πρακτική για να καταπολεμήσετε το συσσωρευμένο λίπος. Χωρίς δεύτερη σκέψη, καθιερώστε ένα 10λεπτο μασάζ την ημέρα, μετά από το ντους.

  • 5. Προστατέψτε τις αρτηρίες σας

Πάρτε βιταμίνες. Τα τοιχώματα των αρτηριών σας είναι εξαιρετικά εύθραυστα και δεν θα πρέπει να υποτιμάτε τις ελεύθερες ρίζες, τα επιθετικά και τοξικά αυτά μόρια οξυγόνου που καταλήγουν ως “απορρίμματα” τον ιστό. Ορισμένες βιταμίνες, όπως η βιταμίνη C (που περιέχεται στα πορτοκάλια, το γκρέιπ-φρουτ και κυρίως στα ακτινίδια), η βιταμίνη Ε (που περιέχεται στα φυτικά έλαια) και τα φλαβονοειδή (που περιέχονται στο κόκκινο κρασί και το κασίς) λειτουργούν ως αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες, βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος και προστατεύουν τα τοιχώματα των αρτηριών.

  • 6. Να ιδρώσετε

Κάντε κάποιο σπορ, πηγαίνετε σε μία σάουνα ή σε ένα χαμάμ τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Όσο περισσότερο ιδρώνετε, τόσο το καλύτερο.

  • 7. Γυμνάστε τους γλουτούς σας

Είτε κάθεστε και βλέπετε τηλεόραση είτε έχετε ξαπλώσει στο κρεβάτι σας και ετοιμάζεστε για ύπνο, κάντε δύο ευεργετικές και πολύ εύκολες ασκησούλες. Ξαπλώστε ανάσκελα, λυγίστε τα πόδια σας και ανασηκώστε τη λεκάνη σας, σφίγγοντας ταυτόχρονα τους κοιλιακούς σας. Επαναλάβετε 4 σετ των 50. Επίσης, ξαπλώστε ανάσκελα, ανασηκώστε ελαφρά το κεφάλι σας, σφίξτε και χαλαρώστε τους γλουτιαίους μύες 10 φορές και ταυτοχρόνως σπρώξτε τον κορμό σας σαν να θέλατε να σηκωθείτε, έχοντας τα χέρια σας στην εξωτερική πλευρά των μηρών σας.

Πηγή: 24h.gr