Ενέσεις κολλαγόνου: Πότε, Που και Πώς;

Ενέσεις Κολλαγόνου

Οι ρυτίδες πολλές φορές εμφανίζονται πολύ νωρίς και δημιουργούν άσχημη εικόνα. Ένας πολύ εύκολος και γρήγορος τρόπος να εξαλειφθούν οι ρυτίδες είναι οι ενέσεις κολλαγόνου. Άμεσα αποτελέσματα και ασφαλής διαδικασία, αρκεί να γίνει από εξειδικευμένο δερματολόγο.

Το κολλαγόνο είναι μια φυσική πρωτεΐνη που βρίσκεται παντού στο δέρμα μας. Από αυτό φτιάχνεται ο ιστός που στηρίζει το δέρμα μας και είναι άμεσα υπεύθυνο για την όψη και την ποιότητα της επιδερμίδας μας.

Το κολλαγόνο του ανθρώπινου οργανισμού είναι όμοιο με το κολλαγόνο που βρίσκεται στο δέρμα ορισμένων ζώων. Γι’ αυτό το λόγο το ζωικό κολλαγόνο το συναντάμε συχνά σε χειρουργικές επεμβάσεις όπως τα χειρουργικά ράμματα και πρόσφατα στις καρδιακές βαλβίδες.

Στην αισθητική χειρουργική χρησιμοποιείται κολλαγόνο από δέρμα μόσχων που έχει επεξεργαστεί και καθαριστεί τελείως. Το υλικό αυτό είναι τόσο όμοιο με το δικό μας κολλαγόνο που αφομοιώνεται απόλυτα από το σώμα μας.

ΠΟΤΕ;
Δεν υπάρχει περιορισμός στην ηλικία. Γυναίκες ή άνδρες που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν ή να διατηρήσουν την επιδερμίδα τους νεανική μπορούν να υποβληθούν σε θεραπεία.

Το αποτέλεσμα της εμφύτευσης εξαρτάται από την έκταση και το βάθος των ρυτίδων. Αν πρόκειται για τις συνηθισμένες ρυτίδες τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά.

Η διάρκεια του αποτελέσματος απέχει από οργανισμό σε οργανισμό. Το ενέσιμο κολλαγόνο συμπεριφέρεται ακριβώς όπως το κολλαγόνο του δέρματος και έτσι μειώνεται σταδιακά με την πάροδο του χρόνου. Όσο πιο νωρίς γίνει η θεραπεία τόσο μεγαλύτερη διάρκεια θα έχει το αποτέλεσμα.

ΠΟΥ;
Το κολλαγόνο είναι αποτελεσματικό στην εξάλειψη ρυτίδων γύρω από τα χείλη, στις γωνίες των ματιών, στις εκφραστικές ρυτίδες, στις ρυτίδες μεταξύ των φρυδιών και σε αυτές που σχηματίζονται στις γωνίες του στόματος. Επίσης, χρησιμοποιείται στις ουλές μετά από ακμή ή τραυματισμούς για να βελτιώσει το αισθητικό αποτέλεσμα χειρουργικών επεμβάσεων ή ακόμη για να δημιουργήσει μεγάλα και αισθησιακά χείλη.

ΠΩΣ;
Η εμφύτευση γίνεται γρήγορα και σχετικά ανώδυνα από ειδικευμένο δερματολόγο αφού πρώτα προηγηθεί ένα απλό τεστ ευαισθησίας στο χέρι για να εξακριβωθεί ότι δεν υπάρχει ευαισθησία. Το 99% των ατόμων που τους έκαναν τεστ δεν παρουσίασαν καμία απολύτως ευαισθησία στο υλικό. Ο γιατρός «ρίχνει» μικρές ποσότητες κολλαγόνου στις περιοχές όπου υπάρχουν ρυτίδες ή οι ουλές.

Βελτιωτικές εμφυτεύσεις είναι εφικτές σε διάστημα 8 έως 12 μηνών από την ημερομηνία της αρχικής εμφύτευσης. Η ποσότητα όμως του κολλαγόνου που θα χρησιμοποιηθεί για να κάνει πλήρη διόρθωση θα είναι σημαντικά μικρότερη από εκείνη που χρησιμοποιήθηκε στην αρχική εμφύτευση.