Σαπούνι σοκολάτας με εύκολη σπιτική συνταγή

Σαπούνι σοκολάτας!

Η σκόνη κακάο που είναι το κύριο συστατικό του σοκολατένιου σαπουνιού, όχι μόνο προσδίδει υπέροχο άρωμα αλλά επιπλέον έχει εξαιρετικές ευεργετικές ιδιότητες.

Λόγω των ισχυρών αντιοξειδωτικών που περιέχει, καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες που καταστρέφουν το δέρμα, ενώ χάρη στην μεγάλη περιεκτικότητα του σε λιπαρά, ενυδατώνει αποτελεσματικά την επιδερμίδα.

Τα θετικά όμως δεν τελειώνουν εδώ! Αν είστε σε υπερένταση ή έχετε άσχημη διάθεση, το σαπούνι σοκολάτας θα σας ηρεμήσει και θα απαλύνει τον πόνο αφού περιέχει ουσίες που απελευθερώνουν ενδορφίνες, φυσικά αναλγητικά του οργανισμού μας και σεροτονίνη, η οποία λειτουργεί ως φυσικό αντικαταθλιπτικό.

Παρακάτω σας προτείνουμε μερικές απλές συνταγές για να φτιάξετε το δικό σας σαπούνι σοκολάτας.

Αφού το ετοιμάσετε, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ή να το κάνετε δώρο σε οποιονδήποτε επιθυμείτε. Το σαπούνι σοκολάτας έχει υπέροχο άρωμα!

Σαπούνι σοκολάτας:

Υλικά που θα χρειαστείτε:
– Λίγες σταγόνες από αιθέριο έλαιο σοκολάτας
– 360 γραμμάρια τριμμένο άοσμο σαπούνι
– 240 ml νερό
– 1/4 φλιτζανιού σκόνη κακάο

Τρόπος παρασκευής: Αρχικά συγκεντρώστε τα υλικά σας. Έπειτα, βάλτε σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά το τριμμένο σαπούνι και το νερό. Αφήστε το σαπούνι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί πλήρως με το νερό. Στη συνέχεια προσθέτετε τη σκόνη του κακάο και το αιθέριο έλαιο σοκολάτας. Ανακατέψτε καλά το μείγμα για να γίνει ομοιόμορφο. Μετά αδειάστε το μείγμα μέσα σε κάποιο καλούπι της επιλογής σας και το αφήνετε να σκληρύνει. Όταν γίνει αρκετά σκληρό, το βγάζετε από το καλούπι και το κόβετε όπως επιθυμείτε. Το σαπούνι σας με άρωμα σοκολάτας είναι έτοιμο!

Σαπούνι σοκολάτας με ελαιόλαδο και βούτυρο κακάο:

Υλικά που θα χρειαστείτε:
– 1/2 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο κακάο
– 1/2 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο καριτέ
– 1 κιλό καθαρό λιωμένο σαπούνι βάσης καρύδα
– 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
– 1/2 φλιτζάνι σκόνη γάλατος κατσίκας
– 2 κουταλιές της σούπας αιθέριο έλαιο σοκολάτας
– 1-2 κουταλιές της σούπας άγλυκη σκόνη κακάο

Τρόπος παρασκευής: Λιώστε σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά τα βούτυρα και την βάση σαπουνιού. Στη συνέχεια προσθέστε το ελαιόλαδο και κατεβάστε το μείγμα από το μάτι της κουζίνας. Αφήστε το να κρυώσει ελαφρώς, προσθέστε την σκόνη του γάλατος κατσίκας και ανακατέψτε καλά μέχρι να μην υπάρχουν σβόλοι. Προσθέστε το αιθέριο έλαιο και την σκόνη κακαό μέχρι να πάρετε το επιθυμητό χρώμα και άρωμα. Ρίξτε το μείγμα σε ένα καλούπι και αφήστε το να σκληρύνει. Μόλις γίνει σκληρό, το σαπούνι σοκολάτας είναι έτοιμο για χρήση.

Σαπούνι σοκολάτας με κανέλα για απολέπιση:

Υλικά που θα χρειαστείτε:
– 340 γραμμάρια λιωμένο σαπούνι βάσης καρύδα
– 15 σταγόνες αιθέριο έλαιο κανέλας
– 15 σταγόνες αιθέριο έλαιο σοκολάτας
– 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη πικρού κακάο
– 1 κουταλιά της σούπας ψιλοαλεσμένα αμύγδαλα

Τρόπος παρασκευής: Λιώστε την βάση του σαπουνιού και κατεβάστε την από την φωτιά. Στη συνέχεια προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίστε να ανακατεύετε το μείγμα όσο αυτό κρυώνει. Μετά ρίξτε το σε ένα καλούπι και αφήστε το να σκληρύνει πλήρως.