Tips για κόμμωση όπως ακριβώς τη θέλετε

Tips για κόμμωση όπως ακριβώς τη θέλετε

Συμβαίνει καμιά φορά να βγαίνετε από το κομμωτήριο και να μην είστε εντελώς ευχαριστημένες με το κούρεμα ή με το χρώμα των μαλλιών σας.

Διαβάστε κάποια tips που θα σας εξασφαλίσουν ακριβώς αυτό που ζητάτε.

1. Συμβουλευτείτε τον κομμωτή ή την κομμώτριά σας: Είναι ο σημαντικότερος παράγοντας για το hairstyle σας. Ειδικά αν είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεστε ένα κομμωτήριο ή που δοκιμάζετε ένα νέο κούρεμα, πρέπει να το συζητήσετε 10-15 λεπτά με το άτομο που θα σας κουρέψει. Οι ειδικοί θα πρέπει να δουν πως είναι τα μαλλιά σας στεγνά, έτσι όπως τα φτιάχνετε συνήθως. Με αυτό τον τρόπο καταλαβαίνουν πόση ώρα αφιερώνετε στα μαλλιά σας, πώς δείχνουν όταν είναι στεγνά και αν έχετε ψαλίδα.

2. Πάρτε μαζί σας φωτογραφίες! Είναι σίγουρα πολύ ενοχλητικό για τους κομμωτές το να κάθεται κάποιος στην καρέκλα τους και να προσπαθεί να τους εξηγήσει το κούρεμα ή το χρώμα των μαλλιών μιας ηθοποιού ή μιας τραγουδίστριας χωρίς να έχει μαζί του μία φωτογραφία. Ειδικά για το χρώμα, μην στηρίζεστε μόνο στα λόγια, το ξανθό χάλκινο που λέει ο κομμωτής μπορεί να είναι άλλη απόχρωση από αυτή που έχετε εσείς στο μυαλό. Ζητήστε να δείτε φωτογραφία ή δειγματολόγιο με το χρώμα και πως θα δείχνει αυτό το χρώμα πάνω από το φυσικό σας μαλλί.

3. Μην το λέτε, δείξτε το! Όταν ζητάτε να σας κουρέψουν 5 πόντους μην εκπλαγείτε αν το τελικό αποτέλεσμα είναι 7 ή 8 πόντοι. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να δείξετε με το χέρι σας μέχρι που θέλετε να φτάνουν τα μαλλιά σας όταν αποκτήσουν το τελικό τους μήκος μετά το κούρεμα. Αν νομίζετε ότι χρειάζεται, τονίστε ότι δε θα θέλατε τα μαλλιά σας να κοντύνουν περισσότερο από αυτό που δείξατε.

4. Να είστε προσεκτική όταν λέτε «Κάνε ότι θέλεις». Ακόμα κι αν εμπιστεύεστε τον κομμωτή σας 100%, καλό θα ήταν να βάλετε και κάποιους περιορισμούς γιατί μπορεί να γίνετε πειραματόζωο πάνω στο οποίο θα δοκιμάσει τις τρελές ιδέες του.

5. Να είστε ειλικρινείς με τον κομμωτή σας. Τόσο για το χρώμα όσο και για το κούρεμα μην ξεχάσετε να αναφέρετε τυχόν περμανάντ που έχετε κάνει πριν λίγους μήνες ή ακόμα και χρωμοσαμπουάν. Αποφεύγοντας να αναφέρετε κάτι από αυτά ρισκάρετε να καταστρέψετε τα μαλλιά σας. Όσο για το κούρεμα, μη δώσετε την εντύπωση ότι αφιερώνετε πολύ χρόνο στα μαλλιά σας κάθε πρωί πριν βγείτε από το σπίτι αν αυτό δεν ισχύει στην πραγματικότητα.