Σπιτικές μάσκες ομορφιάς για τα μάτια

Μάτια

Οι μαύροι κύκλοι και οι σακούλες προδίδουν την κούραση και την αϋπνία και αποτελούν μερικά από τα γνωστά προβλήματα των γυναικών. Υπάρχουν όμως πολλοί τρόποι να τα απαλείψετε και όχι απλώς να τα καλύψετε, διώχνοντας το πρήξιμο και αφήνοντας λαμπερή την επιδερμίδα σας.

Χρησιμοποιώντας απλά φυσικά υλικά, που όλες έχουμε στα σπίτια μας, μπορείτε να φτιάξετε σπιτικές μάσκες ομορφιάς που θα ανανεώσουν το πρόσωπο σας.

  • Μάσκα αυγού

Πρόκειται για μια μάσκα που βοηθάει στη σύσφιξη της επιδερμίδας και στη λάμψη του προσώπου.

Υλικά:
– ασπράδι αυγού

Τρόπος παρασκευής και εφαρμογής:
Βάλτε το ασπράδι σε ένα μπολ και χτυπήστε το καλά. Στη συνέχεια, αφού πρώτα έχετε κάνει έναν καλό καθαρισμό, απλώστε το στο πρόσωπο σας και αφήστε το για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να στεγνώσει. Ο καλύτερος τρόπος για να το απλώσετε είναι ένα πινέλο.

Αφού στεγνώσει θα νιώσετε το πρόσωπο σας να σας τραβάει, αυτό σημαίνει πως ήρθε η ώρα να αφαιρέσετε την μάσκα. Ξεβγάλτε το πρόσωπο σας με χλιαρό νερό και ξεπλύνετε καλά με κρύο νερό.

  • Μάσκα πατάτας

Πρόκειται για μια θαυματουργή μάσκα ματιών.

Υλικά:
– Πατάτα

Τρόπος παρασκευής και εφαρμογής:
Κόψτε 2 ροδέλες πατάτας και τοποθετήστε τις κάτω από τα μάτια σας. Εναλλακτικά μπορείτε να πολτοποιήσετε την πατάτα στον τρίφτη, φτιάχνοντας ένα κατάπλασμα από χυλό ωμής πατάτας και να το βάλετε σε μια γάζα, την οποία στη συνέχεια θα βάλετε ψηλά στα μάγουλα σας, κοντά στα μάτια. Αφήστε τη να δράσει για 30 λεπτά και ξεπλύνετε πολύ καλά με νερό ή χαμομήλι.