Βάλτε τάξη στο χάος του νεσεσέρ

Βάλτε τάξη στο χάος του νεσεσέρ

Η τακτοποίηση είναι πολύ σημαντική, γι’ αυτό θα πρέπει να διατηρείτε το νεσεσέρ με τα καλλυντικά σας πάντα οργανωμένο. Δυστυχώς όμως αυτό δεν είναι πάντα εφικτό, λόγω της βιασύνης ή των πολλών προϊόντων που διαθέτουμε.

Προσπαθείτε να χωρέσετε σε ένα μικρό τσαντάκι, σκιές, πινέλα, βουρτσάκια, κραγιόν, μολύβια και όλα τα συναφή και στο τέλος δεν μπορείτε να τα βρείτε. Μπερδεύονται, λερώνονται, σπάνε και το μακιγιάζ γίνεται ένας εφιάλτης.

Αν όμως χρησιμοποιείτε λίγα καλλυντικά και τα οργανώσετε με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι εύκολο να τα βρείτε και να τα ξεχωρίσετε, το μακιγιάζ σας θα είναι πολύ πιο εύκολο και γρήγορο.

Βάλτε σε τάξη το χάος του νεσεσέρ σας, ακολουθώντας τις παρακάτω απλές συμβουλές:

1. Αν είστε από τις γυναίκες που έχουν πολλά καλλυντικά, αλλά δεν θέλουν να τα πετάξουν, τότε θα πρέπει να μάθετε να τα αποθηκεύετε σωστά για να βρίσκετε πιο εύκολα. Ένας πολύ καλός τρόπος είναι να τα χωρίσετε κατά είδος σε ένα συρτάρι, ντουλάπι ή νεσεσέρ – βαλιτσάκι. Έτσι θα είναι πολύ πιο εύκολο να βρείτε αυτό που ψάχνετε.

2. Επίσης, μπορείτε να τα αποθηκεύετε βάζοντας πιο πάνω ή πιο μπροστά αυτά που χρησιμοποιείτε περισσότερο και τα υπόλοιπα σε δεύτερη θέση.

3. Το καλύτερο βέβαια είναι να ακολουθήσετε την παραπάνω συμβουλή, αλλά να δημιουργήσετε και ένα νεσεσέρ με τα απολύτως απαραίτητα. Τα καλλυντικά δηλαδή της πρώτης ανάγκης σας, που δεν είναι άλλα από αυτά που χρησιμοποιείτε σε καθημερινή βάση. Με αυτό τον τρόπο θα βρίσκετε πολύ πιο εύκολα το προϊόν που ψάχνετε και θα έχετε έτοιμο πάντα ένα νεσεσέρ για περίπτωση ανάγκης, πχ για ένα έκτακτο ταξιδάκι. Το οποίο βέβαια θα μπορείτε να έχετε και πάντα μαζί σας.

Δείτε επίσης: Η λίστα με τα απαραίτητα για το νεσεσέρ διακοπών

4. Επιλέξτε συσκευασίες που περιέχουν περισσότερα από ένα καλλυντικά. Για παράδειγμα μην επιλέξετε να έχετε μια μονή σκιά ματιών που θα σας πιάνει περισσότερο χώρο, αλλά μια παλέτα με 2 ή και περισσότερες αποχρώσεις. Επίσης, υπάρχουν και κάποιες παλέτες που πέρα από σκιές ματιών περιέχουν και μικρές ποσότητες κραγιόν, ρουζ και πολλές φορές μάσκαρα. Αυτές είναι ακόμη πιο χρήσιμες, διότι τα έχετε όλα σε ένα μόλις κουτάκι.

5. Στα καταστήματα καλλυντικών υπάρχουν προϊόντα που κάνουν περισσότερα από ένα πράγματα. Για παράδειγμα υπάρχουν κραγιόν που μπορούν να λειτουργήσουν και ως σκιά ματιών ή κρεμώδες ρουζ. Επιλέγοντας κάτι τέτοιο εξοικονομείτε χώρο, αλλά και χρήματα.

6. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μικρές συσκευασίες, όπως για παράδειγμα τα κουτάκια ταξιδίου που μπορείτε να αγοράσετε σε οποιοδήποτε κατάστημα καλλυντικών. Με αυτό τον τρόπο θα εξοικονομήσετε χώρο. Βάλτε λοιπόν λίγη από την ενυδατική σας κρέμα, το makeup σας κλπ σε αυτά τα κουτάκια μέσα στο νεσεσέρ σας. Αφήστε τα μεγάλα μπουκάλια στο ντουλάπι μέχρι να χρειαστεί να ξαναγεμίσετε τα μικρά δοχεία σας.

7. Ένας ακόμη βασικός κανόνας είναι και το να πετάξετε αυτά που δεν φοράτε. Κοινώς κάντε ένα ξεκαθάρισμα στα καλλυντικά σας και ότι δεν χρειάζεστε πετάξτε το. Μην ξεχνάτε άλλωστε πως έχουν ημερομηνία λήξεως η οποία αναγράφεται στο κουτί ή το μπουκάλι τους. Διαβάστε στο σχετικό άρθρο πότε λήγουν τα καλλυντικά και τι μπορεί να συμβεί χρησιμοποιώντας ένα ληγμένο προϊόν

8. Τα καλλυντικά σε μορφή σκόνης είναι από τα προϊόντα που θα ήταν καλύτερα να αποφεύγετε να βάλετε στο νεσεσέρ σας. Ειδικά αν το μετακινείτε συνεχώς, παίρνοντας το μαζί σας. Αν ανοίξουν και χυθούν θα κάνουν όλο σας το νεσεσέρ χάλια. Μπορείτε αν θέλετε όμως να τα μετατρέψετε σε compact μορφή, πιέζοντας το προϊόν με ένα κουτάλι. Το αποτέλεσμα στο μακιγιάζ σας θα είναι το ίδιο, το μόνο που θα αλλάζει είναι η μορφή του στο βαζάκι αποθήκευσης.

Δοκιμάζοντας αυτά τα μικρά αλλά σημαντικά μυστικά μπορείτε να βάλετε σε τάξη το νεσεσέρ σας!