Η επιστροφή των βολάν

Βολάν

Τα βολάν είναι θηλυκά, αλλάζουν την εμφάνιση και σε κάνουν αυτομάτως να δείχνεις πιο κομψή.

Φέτος οι σχεδιαστές ξαναφέρνουν στη μόδα τα βολάν σε όλες τις εκδοχές, κυρίως δε σε παστέλ χρώματα. Δεν υπάρχουν περιοιρισμοί στο μέγεθος, το πόσο πλούσια είναι και που θα μπουν. Στολίζουν φορέματα, παντελόνια, μπλουζάκια και φούστες, ενώ δεν λείπουν από τα μαγιό, ακόμα και από τα παπούτσια και τις τσάντες.

Οι σχεδιαστές του οίκου Preen, αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν τα βολάν σε λεπτομέρειες και στόλισαν λαιμοκόψεις, μανίκια και ζώνες.

Αλλοι θέλησαν να εστιάσουν στα βολάν δημιουργώντας φορέματα εμπνευσμένα από τις χορεύτριες φλαμένγκο.

Η συλλογή του John Galliano παρουσιάζει φορέματα με βολάν στρατηγικά τοποθετημένα σε σημεία που καλύπτουν τις ατέλειες του σώματος.

Βολάν βλέπουμε και στη συλλογή του Moschino σε πολύ girly εκδοχές, ενώ οι προτάσεις του οίκου Marchesa μας προετοιμάζουν για glamorous εμφανίσεις.

Τέλος οι δημιουργίες του Alexander McQueen δεν περιλαμβάνουν απλώς μερικά βολάν. Τα βολάν αποτελούν το κύριο σημείο αναφοράς της φετινής του collection.

  • Μην ξεχνάς

Τα βολάν τραβάνε το μάτι, πράγμα που σημαίνει ότι είναι ιδανικά για να δημιουργήσουμε «ψευδαισθήσεις.εξισορροπώντας τις διαφορές μεγέθους – ατέλειες στη σιλουέτα. Αν, για παράδειγμα μιλάμε για μικρό στήθος ή μεγάλη περιφέρεια ένα φόρεμα με βολάν στο μπούστο θα εξισώσει τις εντυπώσεις..

Τα βολάν έχουν, όπως και να το κάνουμε, μια τάση υπερβολής γι’ αυτό μην το παρακάνεις, ειδικά στις πρωινές σου εμφανίσεις. Συνδύασε μια μπλούζα με βολάν με ένα απλό παντελόνι ή pencil φούστα ή διάλεξε ένα φόρεμα με διακριτικό βολάν.

Ένα μπλουζάκι με βολάν θα αναδείξει το αγαπημένο σου τζιν, ενώ μπορείς να διαλέξεις και μια βολική ολόσωμη φόρμα διακοσμημένη με διακριτικό βολάν για τις πρωινές σου εξορμήσεις.

  • Συνδύασε την τάση των βολάν με:

* την τάση της ασυμμετρίας, διαλέγοντας ένα φόρεμα με ασύμμετρα βολάν.
* την τάση που θέλει τον έναν ώμο έξω, διαλέγοντας μια μπλούζα με έναν ώμο και βολάν.
* με παστέλ χρώματα συνδυάζοντας nude ή παστέλ με βολάν.
* με σορτσάκια, φορώντας ένα μπλουζάκι με βολάν πάνω από σορτσάκι.

Πηγή: nooz.gr