Καθαριότητα των εργαλείων του μακιγιάζ

Καθαριότητα των εργαλείων του μακιγιάζ

Έχουμε ήδη μιλήσει σε προηγούμενα άρθρα για το πόσο σημαντικός είναι ο καθαρισμός του προσώπου, των χεριών ή η χρήση καθαρής πετσέτας προσώπου.

Εξίσου σημαντική όμως είναι και η σωστή φροντίδα και καθαριότητα των εργαλείων που χρησιμοποιείτε για το μακιγιάζ σας τα οποία πρέπει να απολυμαίνονται ικανοποιητικά ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Μη δανείζετε σε άλλους τα καλλυντικά σας και ειδικά όσα προϊόντα έρχονται πολύ κοντά στα μάτια όπως μολύβια και μάσκαρα.

Διατηρήστε τα σύνεργα του μακιγιάζ σας σε καθαρό μέρος γιατί μην ξεχνάτε ότι έρχονται σε επαφή με το δέρμα σας και φυλάξτε τα σε θερμοκρασίες δωματίου, χωρίς υγρασία ώστε να μην αλλοιώνονται.

Τα εργαλεία και τα πινέλα σας πρέπει να τα πλένετε συχνά με ζεστό νερό και σαπούνι και να τα ξεπλένετε προσεκτικά με ζεστό νερό καθώς θα μπορούσαν να είναι φορείς πολλών μικροβίων που απειλούν την υγεία της επιδερμίδας σας.

Μετά το πλύσιμο βυθίστε τα σε απολυμαντικό διάλυμα ή ακόμα καλύτερα σε οινόπνευμα για όση ώρα χρειάζεται και στη συνέχεια ξεπλύνετε με άφθονο νερό και σκουπίστε τα με καθαρή πετσέτα.

Για να διατηρείτε απαλά και μαλακά τα πινέλα σας μπορείτε να τους βάζετε λίγη κρέμα μαλλιών και στη συνέχεια να τα ξεπλένετε με άφθονο ζεστό νερό.

Τα σφουγγαράκια που χρησιμοποιείτε για το άπλωμα της βάσης, της πούδρας ή του ρουζ σε μορφή κρέμας, πρέπει να τα πλένετε με σαπούνι και ζεστό νερό μετά από κάθε χρήση.

Για τα μολύβια των ματιών, αρκεί να ξύνετε τακτικά τη μύτη τους.