Πώς να φορέσετε ένα μάξι φόρεμα

Πώς να φορέσετε ένα μάξι φόρεμα

Ο καιρός έφτιαξε και η θερμοκρασία πλέον μόνο ανοδική θα είναι. Για τις πρώτες καλοκαιρινές εμφανίσεις σας δεν έχετε να κάνετε καλύτερη επιλογή από ένα μάξι δροσερό και ανάλαφρο φόρεμα.

Διαβάστε μερικές συμβουλές για το πώς θα το φορέσετε για να εντυπωσιάσετε!

• Φλατ παπούτσια για casual λουκ
Δώστε στο φόρεμά σας μία casual αίσθηση, φορώντας φλατ παπούτσια και πιο συγκεκριμένα, χαριτωμένα διακοσμημένα σανδάλια.

Για πιο περιποιημένο λουκ, σιγουρευτείτε ότι το φόρεμα δε σέρνεται στο πάτωμα αλλά απλώς καλύπτει τις φτέρνες σας.

Ακόμα κι αν νομίζετε ότι δε φαίνονται τα πόδια σας φορώντας ένα μάξι φόρεμα, είναι βέβαιο ότι θα φανούν τα παπούτσια σας όταν περπατάτε ή όταν κάθεστε.

Αν χρειάζεστε το ύψος που σας προσθέτουν τα τακούνια δοκιμάστε να φορέσετε πλατφόρμες. Είναι αρκετά σημαντικό για να διατηρήσει το λουκ casual αλλά ταυτόχρονα να σας προσθέσει και το επιθυμητό ύψος.

• Όχι χοντρές δερμάτινες μπότες
Κάποιοι τολμηροί fashionistas προσπάθησαν να διατηρήσουν το trend αυτό καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Εμείς όμως στην Ελλάδα έχουμε ήδη από τώρα υπέροχο καιρό γι’ αυτό και δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να κρατάμε ακόμα τις χειμωνιάτικες μπότες στη ντουλάπα μας και πόσο μάλλον να τις φοράμε με καλοκαιρινά μάξι φορέματα!

• Φορέματα με μοτίβα
Αν δεν είστε σίγουρη με ποιο μάξι φόρεμα να ξεκινήσετε τις εμφανίσεις σας, δοκιμάστε ένα όμορφο λουλουδάτο print από ανάλαφρο ύφασμα για ένα φρέσκο και δροσερό λουκ. Αφήστε ανέμελα τα μαλλιά σας, φορέστε τα σανδάλια σας και είστε πανέτοιμη!

• Προσέξτε την εφαρμογή στο στήθος
Όταν πρόκειται για μακριά κι ανάλαφρα φορέματα, η μόνη περιοχή που εφαρμόζουν πάνω στο σώμα είναι είτε το στήθος είτε η μέση. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο χρειάζεται να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στο πάνω μέρος του φορέματος και να αναζητήσετε την τέλεια εφαρμογή για τον δικό σας σωματότυπο, ειδικά αν το φόρεμα είναι στράπλες.

• Όχι φρου-φρου
Βολάν, φιόγκοι, ασύμμετρο τελείωμα, μανίκια-καμπάνα: όλα αυτά είναι ωραία fashion trends αλλά όχι όταν πρόκειται για ένα μάξι φόρεμά.
Ένα μάξι φόρεμα αποκτά προσωπικότητα από τη μακριά φιγούρα και ίσως από κάποιο ωραίο print, όλα τα υπόλοιπα διακοσμητικά στοιχεία είναι απλά υπερβολή!

• Όχι ρετρό αξεσουάρ
Ένας τρόπος για να καταστρέψετε το λουκ σας φορώντας ένα μάξι φόρεμα είναι να το συνδυάσετε με ρετρό αξεσουάρ όπως τσόχινο καπέλο, γουνάκι ή χίπικες μεγάλες χάντρες. Απλά διαλέξτε μοντέρνα αξεσουάρ για πιο σύγχρονο λουκ.