Πως να κάνεις την τέλεια ανανέωση μαλλιών με νέο κούρεμα, χρώμα ή απλά αλλάζοντας χτένισμα

Ανανέωση μαλλιών (2)
@romeufelipe

Μια ανανέωση μαλλιών μπορεί να τονώσει την αυτοπεποίθηση κάθε γυναίκας! Γι’ αυτό πολλές φορές η αρχή κάθε σεζόν σηματοδοτείται και από μια μικρή ή μεγαλύτερη αλλαγή στο look μας.

Ιδιαίτερα φέτος, μετά το #menoumespiti και όλα τα περιοριστικά μέτρα, όλες λίγο πολύ θέλουμε ένα φρεσκάρισμα στα μαλλιά και σκοπεύουμε σύντομα να επισκεφθούμε το κομμωτήριο.

Με ποιους τρόπους όμως μπορούμε να κάνουμε μια εντυπωσιακή ανανέωση στο στυλ των μαλλιών μας που θα μας κάνει να νιώσουμε υπέροχα;

Κάποιες από εμάς προτιμούν το κούρεμα, ενώ άλλες επιλέγουν να παίξουν με το χρώμα των μαλλιών τους. Υπάρχουν βέβαια και οι λιγότερο τολμηρές που διαλέγουν απλά να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο χτενίζουν τα μαλλιά τους.

Ανακαλύψτε πως θα κάνετε μια νεανική, κομψή και μοντέρνα ανανέωση στο look σας, παίρνοντας ιδέες από τις παρακάτω επιλογές!

Μοντέρνα ή διαχρονικά κουρέματα για ανανέωση μαλλιών με στυλ

Ανανέωση μαλλιών (3)

Όταν σκεφτόμαστε την ανανέωση των μαλλιών, συνήθως το μυαλό μας πηγαίνει στο κούρεμα. Κάποιες φορές οι ριζικές αλλαγές όμως δεν είναι και πολύ εύκολες. Γι’ αυτό υπάρχουν και μικρές λεπτομέρειες σε ένα κούρεμα που μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά στο τελικό look.

Μια πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή είναι τα φιλαριστά κοντά ή μακριά μαλλιά, αλλά και οι μύτες που μπορούν να στολίσουν με τον πιο απλό τρόπο ένα χτένισμα. Του προσφέρουν κίνηση και πλούσιο όγκο, κολακεύοντας κάθε σχήμα προσώπου.

Από εκεί και πέρα, όμορφη προσθήκη για ένα μοντέρνο και νεανικό γυναικείο κούρεμα είναι και η φράντζα ή οι αφέλειες. Δεν αποτελούν ριζική ανανέωση των μαλλιών, αλλά δίνουν στυλ σε ένα χτένισμα. Ανακαλύψτε την ιδανική φράντζα για το πρόσωπο σας, αλλά και ποιες αφέλειες σας ταιριάζουν περισσότερο και δοκιμάστε αυτή την μικρή αλλά εντυπωσιακή αλλαγή στα μαλλιά σας.

Ανανέωση μαλλιών (4)

Αν πάλι δεν φοβάστε να κάνετε τολμηρές κινήσεις κόβοντας μεγάλο μήκος, τα αγορέ γυναικεία κουρέματα, αλλά και το καρέ αποτελούν κορυφαίες τάσεις για τη σεζόν.

Η λίστα άρθρων που ακολουθεί θα σας δώσει πολλές διαφορετικές εναλλακτικές προτάσεις για κομψά και εντυπωσιακά γυναικεία κουρέματα που θα σας ανανεώσουν.

Νέο λουκ με εκπληκτικά χρώματα μαλλιών, ανταύγειες ή balayage

Ανανέωση μαλλιών (5)

Αν δεν θέλετε να αλλάξετε το κούρεμα σας, μια ακόμη όμορφη πρόταση για ανανέωση στα μαλλιά αποτελεί η βαφή. Είτε πρόκειται για ενιαίο χρώμα, ή για κάποια από τις εντυπωσιακές τεχνικές που χαρίζουν στα μαλλιά λάμψη και φυσικό αποτέλεσμα όπως το balayage, οι επιλογές είναι αμέτρητες.

Δείτε μια συλλογή από εντυπωσιακές προτάσεις για μπαλαγιάζ ανάλογα με το χρώμα μαλλιών και πάρτε ιδέες.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν και οι ανταύγειες που είναι εξίσου όμορφες και μπορούν να δώσουν στα μαλλιά σας την αλλαγή που θα σας ανανεώσει. Ανακαλύψτε:

Σε περίπτωση όμως που σκέφτεστε να αλλάξετε γενικότερα το χρώμα των μαλλιών σας, οι επιλογές είναι αμέτρητες.

Ανανέωση μαλλιών (6)

Σύμφωνα με τις κορυφαίες τάσεις της σεζόν στα μαλλιά, το ξανθό πλατινέ και το μελί θα είναι must. Αν πάλι προτιμάτε τις πιο σκούρες αποχρώσεις στα μαλλιά, μπορείτε να επιλέξετε ένα σταχτί καστανό ή μαύρο χρώμα. Και βέβαια μη ξεχνάμε πως τα κόκκινα μαλλιά και ιδιαίτερα στις φυσικές ginger αποχρώσεις θα συνεχίσουν να αποτελούν ένα από τα top hair color trends της Άνοιξης και του Καλοκαιριού.

Αν λοιπόν θέλετε να δοκιμάσετε μια ανοιχτόχρωμη απόχρωση του ξανθού, δείτε μερικές προτάσεις για να πάρετε έμπνευση:

Τέλος, μια ακόμη νεανική και trendy επιλογή για το βάψιμο των μαλλιών σας είναι και η τεχνική του ombre. Δημιουργείται χρησιμοποιώντας δυο διαφορετικά χρώματα που το ένα διαβαθμίζεται σταδιακά στο άλλο.

Δείτε λοιπόν πως μπορείτε να κάνετε ξανθό όμπρε στα μαλλιά μέσα από 25 εντυπωσιακές προτάσεις, καθώς και όμπρε μαλλιά για μελαχρινή / καστανή με 32 όμορφες ιδέες ανανέωσης.

Γρήγορη ανανέωση χωρίς ρίσκο με εντυπωσιακά, απλά ή μοντέρνα χτενίσματα

Ανανέωση μαλλιών (7)

Αν δεν θέλετε να κάνετε ριζική αλλαγή με ένα νέο κούρεμα ή χρώμα μαλλιών, μπορείτε να κάνετε μια ανανέωση στο χτένισμα σας. Πρόκειται για την πιο safe επιλογή που όμως μπορεί να αναβαθμίσει εξίσου την εικόνα σας.

Η πιο απλή αλλαγή είναι αυτή της θέσης στη χωρίστρα. Αν λοιπόν συνηθίζετε να κάνετε μια πλάγια χωρίστρα, μπορείτε κάλλιστα να δοκιμάσετε να την κάνετε πιο βαθιά, είτε στην μέση. Και τα δύο άλλωστε αποτελούν κορυφαίες τάσεις για τη σεζόν.

Τολμήστε αυτή την ανανέωση χωρίς κανένα φόβο. Αν δεν σας αρέσει, πολύ απλά επανέρχεστε στη χωρίστρα που είχατε έως τώρα.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν αμέτρητα χτενίσματα που μπορείτε να δοκιμάσετε. Αν για παράδειγμα συνηθίζετε να κάνετε ίσια τα μαλλιά σας, τα beach waves και οι ανάλαφρες μπούκλες μπορούν να σας ανανεώσουν. Και δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε καθημερινά ψαλίδι για μπούκλες ή σίδερο για να τις κάνετε, αφού υπάρχουν αρκετοί φυσικοί τρόποι χωρίς θερμότητα.

Ανανέωση μαλλιών (8)

Αν πάλι θέλετε να δοκιμάσετε χτενίσματα με πιασμένα τα μαλλιά, οι πλεξούδες, οι αλογοουρές (ψηλές ή χαμηλές), αλλά και οι κότσοι έχουν αμέτρητες παραλλαγές που μπορείτε να δοκιμάσετε. Ενδιαφέρουσα πρόταση είναι όμως και τα μαζεμένα μισά πάνω μαλλιά, όπως και τα μικρά πλεξουδάκια.

Σε περίπτωση που ψάχνετε για κάτι ακόμη πιο ξεχωριστό, τολμήστε το wet look hair. Πρόκειται για ένα κομψό και εντυπωσιακό χτένισμα από το πρωί μέχρι το βράδυ και είναι ιδανικό για την περίοδο Άνοιξη / Καλοκαίρι.

Εναλλακτικά μπορείτε να επιλέξετε πιο επιμελώς ατημέλητα και χαλαρά χτενίσματα, τα οποία γίνονται εύκολα ακόμη και μόνη σας. Updos, κότσοι, αλογοουρές και μισά μισά πιασμένα μαλλιά είναι μόνο μερικές από τις ενδιαφέρουσες προτάσεις για messy hairstyles.

Δείτε μία πλούσια συλλογή από εύκολα και εντυπωσιακά χτενίσματα για κάθε περίσταση αλλά και για κάθε μήκος μαλλιών.