Αντιμετωπίστε τις κηλίδες και τις πανάδες

Αντιμετωπίστε τις κηλίδες και τις πανάδες

Δεν είναι λίγες οι γυναίκες που ταλαιπωρούνται από την εμφάνιση κηλίδων και πανάδων. Υπάρχουν ωστόσο τρόποι για να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά.

Αρχικά πρέπει να μάθετε τον λόγο δημιουργίας τους και να δείτε τι μπορείτε να κάνετε. Υπάρχουν δύο λόγοι εμφάνισης τέτοιων διχρωμιών. Ο ένας οφείλεται σε ορμονικούς παράγοντες και ο άλλος στην έκθεση σας στον ήλιο.

Όσον αφορά τον πρώτο λόγο, είναι πιο δύσκολο να βρεθεί λύση και να επέμβετε μόνη σας για να τις διορθώσετε. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να επισκεφτείτε έναν ειδικό. Από την άλλη, στη δεύτερη περίπτωση που υπαίτιος είναι ο ήλιος, μπορείτε να περιορίσετε το πρόβλημα με απλούς τρόπους.

Καταρχήν πρώτος και σημαντικός τρόπος είναι η «με μέτρο» έκθεση σας στον ήλιο, τόσο το καλοκαίρι, όσο και το χειμώνα και πάντα με τη χρήση αντηλιακού.

Ένας ακόμη σημαντικός λόγος για μεγαλύτερη προσοχή είναι ο κληρονομικός παράγοντας, αν δηλαδή και οι γονείς σας αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα.

Επειδή όμως όλα τα παραπάνω έχουν να κάνουν κυρίως με την πρόληψη, που είναι και ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης, σίγουρα θα αναρωτιέστε τι γίνεται αν κάνουν την εμφάνισή τους.

Σε αυτή την περίπτωση έχετε δύο βασικές επιλογές για αποτελεσματική αντιμετώπιση:

– Μια ολοκληρωμένη θεραπεία με λευκαντικές κρέμες και πίλινγκ
– Λέιζερ σε ειδικούς.