Μύθοι και αλήθειες για την καθαρή επιδερμίδα

Καθαρισμός προσώπου

Υπάρχουν κάποιες συμβουλές ομορφιάς που τελικά είναι μύθοι και στην πραγματικότητα δεν ισχύουν. Για παράδειγμα: «πρέπει να ξεβγάζετε το γαλάκτωμα», «πρέπει να καθαρίζετε πρωί και βράδυ το πρόσωπο σας», «οι λοσιόν είναι μόνο για λιπαρά δέρματα»… Ποια από αυτά είναι μύθοι και ποια αλήθειες;

Το μόνο που είναι αλήθεια είναι το γεγονός πως πρέπει να καθαρίζετε το πρόσωπο σας, τόσο το πρωί, όσο και το βράδυ, ανεξάρτητα από το αν έχετε χρησιμοποιήσει μακιγιάζ. Ο λόγος που πρέπει να το κάνετε αυτό είναι διότι τα προϊόντα καθαρισμού δεν αφαιρούν μόνο το μακιγιάζ, αλλά και τους ρύπους ή το επιπλέον σμήγμα, ενισχύοντας παράλληλα το έδαφος για να δράσουν καλύτερα και να απορροφηθούν σωστότερα τα serum και οι ενυδατικές κρέμες.

Από την άλλη, το ότι πρέπει να ξεβγάζετε το πρόσωπο σας με μπόλικο νερό μετά τη χρήση του γαλακτώματος είναι μύθος, αφού τα συστατικά που περιέχει δεν υπάρχει περίπτωση να δημιουργήσουν κάποια αλλεργική αντίδραση, αν παραμείνουν περισσότερο χρόνο στο δέρμα. Το μόνο που κάνει το νερό μετά το γαλάκτωμα είναι να τονίζει την αίσθηση της απόλυτης καθαριότητας.

Τέλος, μπορεί παλαιότερα οι λοσιόν να είχαν λεπτόρρευστη υφή που ήταν κατάλληλη μόνο για τις λιπαρές επιδερμίδες, αλλά πλέον υπάρχουν κατάλληλες λοσιόν για κάθε τύπο δέρματος, με εμπλουτισμένη σύνθεση, που ενυδατώνουν το δέρμα.