Παράγοντες που επηρεάζουν την υγεία των μαλλιών

Μαλλιά

Γνωρίζουμε πολύ καλά πως τα μαλλιά είναι μέρος του οργανισμού, γι’ αυτό τον λόγο και επηρεάζονται από τον τρόπο ζωής του κάθε ανθρώπου. Ποιοι είναι όμως οι πιο καθοριστικοί παράγοντες που επηρεάζουν και επομένως πρέπει να προσέξετε, προκειμένου να έχετε υγιή και όμορφα μαλλιά;

Πολύ σημαντικός παράγοντας είναι η διατροφή. Πιο συγκεκριμένα, η ανεπάρκεια βιταμινών και η έλλειψη σιδήρου μπορεί να προκαλέσουν πολλά προβλήματα στο τριχωτό της κεφαλής, ένα εκ των οποίων είναι και η τριχόπτωση.

Τόσο το στρες, όσο και η κακή ψυχολογική κατάσταση, είναι επίσης δύο παράγοντες που επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τα μαλλιά σας, γι’ αυτό περιορίστε τα όσο μπορείτε.

Από την άλλη σημαντικοί παράγοντες είναι και τα ορμονικά προβλήματα, δηλαδή η διαταραχή ορμονών, τα γυναικολογικά προβλήματα, όπως οι πολυκυστικές ωοθήκες, ο θυρεοειδής, η αυξομείωση σωματικού βάρους και βέβαια η κληρονομική προδιάθεση.

Τέλος, πέρα από όλους τους παραπάνω λόγους που έχουν να κάνουν με τον οργανισμό σας, τόσο την υγεία, όσο και την ομορφιά της τρίχας επηρεάζουν οι συνεχείς βαφές, η συχνή χρήση σεσουάρ και άλλων εργαλείων styling, όπως ψαλίδι, πρέσσα κτλ, καθώς και τα προϊόντα styling.

Μην αφήνετε τον οργανισμό σας και κατά συνέπεια τα μαλλιά σας στην μοίρα τους. Βελτιώστε τη διατροφή σας, καταναλώνοντας τροφές που περιέχουν τα στοιχεία και τις βιταμίνες που σας λείπουν, κάντε μια όσο το δυνατόν πιο ήρεμη ζωή, μην καπνίζετε, κάντε τις απαραίτητες εξετάσεις που θα σας δώσουν μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα και τέλος περιορίστε την ταλαιπωρία που προκαλείτε στα μαλλιά σας με το συνεχές styling.