Το ρουζ σας μεταμορφώνει

Ρουζ

Το ρουζ αναδεικνύει τα δυνατά σημεία του προσώπου, κολακεύει τα χαρακτηριστικά και είναι απαραίτητο για να φανεί το μακιγιάζ. Για να έχετε όμως το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα πρέπει να ακολουθήσετε τρία σημαντικά βήματα:

1. Βρείτε το κατάλληλο χρώμα

Για να αποφύγετε ένα υπερβολικό αποτέλεσμα, καλό είναι να επιλέξετε αυτή που ταιριάζει στο φυσικό τόνο της επιδερμίδας σας.

Αν είναι ανοιχτόχρωμη, τα παστέλ, βερικοκί και baby pink χρώματα είναι ιδανικά, ενώ εάν έχετε σταρένιο δέρμα, σας πηγαίνουν τα μπρονζέ, τα χάλκινα και η τερακότα.

2. Εφαρμόστε το με στυλ

Τις έντονες αποχρώσεις καλό είναι να τις απλώνετε στα ζυγωματικά με κάθετες κινήσεις σβήνοντας προς τους κροτάφους. Τις απαλές ροζ βάλτε τις απευθείας στα μήλα με ένα φαρδύ πινέλο.

Ο μοντέρνος τρόπος να τις φορέσετε; Είτε με κυκλικές κινήσεις στο κέντρο των ζυγωματικών, είτε με κάθετες μέχρι την εξωτερική γωνία του ματιού ενώνοντάς τες με τη σκιά.

Σε κάθε περίπτωση φροντίστε η περιοχή κάτω από τα μάτια να είναι ματ, ενώ εάν επιθυμείτε να χαρίσετε έξτρα λάμψη στο λουκ, χρησιμοποιήστε λίγο highlighter ψηλά στους κροτάφους.

3. Συνδυάστε το με το κραγιόν σας

Το κόκκινο κραγιόν ταιριάζει με ροδί ή ροζ ρουζ, το ροζ με ροζ, το κοραλλί ή πορτοκαλί με ροδακινί ή βερικοκί και το μπεζ-καφέ με τερακότα.

Πηγή: nooz.gr