Πως να κάνετε κυματιστά μαλλιά με ή χωρίς θερμότητα και ιδέες για χτενίσματα

Κυματιστά μαλλιά

Τα κυματιστά μαλλιά, γνωστά και ως beach waves ή wavy hair, αποτελούν μια από τις κορυφαίες τάσεις τα τελευταία χρόνια. Πρόκειται για ένα χτένισμα πολύ καλοκαιρινό, που όμως μπορεί να φορεθεί καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Ταιριάζει σε κάθε μήκος και τύπο μαλλιών και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βάση για την δημιουργία εκπληκτικών χτενισμάτων για κάθε περίσταση. Η δημιουργία τους δεν είναι δύσκολη και υπάρχουν ποικίλοι τρόποι για να το επιτύχετε.

Πως να κάνετε τα μαλλιά σας κυματιστά

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές μέθοδοι για να δημιουργήσετε υπέροχα wavy μαλλιά. Τεχνικές που χρησιμοποιούν τη θερμότητα, αλλά και φυσικοί τρόποι που θα κάνουν τα μαλλιά σας κυματιστά χωρίς να τα φθείρουν. Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικούς βασικούς τρόπους.

Κυματιστά μαλλιά με ψαλίδι:

Κυματιστά μαλλιά (1)

Το ψαλίδι για μπούκλες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή εργαλεία styling που μπορεί να σας βοηθήσει όχι μόνο να κάνετε τα μαλλιά σας σγουρά, αλλά και κυματιστά.

Αφού στεγνώσετε λοιπόν τα μαλλιά σας σε έναν βαθμό 80%, εφαρμόστε ένα προϊόν προστασίας από την θερμότητα και πάρτε το ψαλίδι. Ξεκινήστε κάνοντας μεγάλες μπούκλες με μικρές τούφες μαλλιών και αφού τελειώσετε χτενίστε ελαφρώς τα μαλλιά σας για να πάρουν την κυματιστή μορφή.

Βέβαια πέρα από το κλασσικό στρογγυλό ψαλίδι μαλλιών υπάρχει και το ειδικό ψαλίδι για κυματιστά μαλλιά που έχει την μορφή κύματος. Χρησιμοποιώντας αυτό, μπορείτε να κάνετε πολύ πιο εύκολα υπέροχα beach waves.

Κυματιστά μαλλιά με πρέσα:

Κυματιστά μαλλιά (2)

Εξίσου αποτελεσματική είναι και η χρήση της πρέσας για την δημιουργία κυματιστών μαλλιών. Χρησιμοποιήστε τη τυλίγοντας μία μία τούφα γύρω από την πρέσα και κάνοντας υπέροχες μπούκλες, τις οποίες στη συνέχεια θα χτενίσετε ελαφρώς για να ανοίξετε. Όπως ακριβώς κάνατε και με την τεχνική για wavy hair με το ψαλίδι μαλλιών.

Κυματιστά μαλλιά (5)

Επίσης, μπορείτε απλά να κάνετε τα μαλλιά σας μικρές πλεξούδες, τις οποίες θα περάσετε με την πρέσα μαλλιών. Στη συνέχεια λύστε τις και απολαύστε τα εντυπωσιακά κυματιστά μαλλιά σας.

Κυματιστά μαλλιά (6)

Εναλλακτικά, μπορείτε απλά να στριφογυρίσετε τις τούφες και να τις περάσετε με το σίδερο μαλλιών. Μόλις τις αφήσετε να λυθούν θα έχετε υπέροχα beach waves.

Κυματιστά μαλλιά με πλεξούδα:

Κυματιστά μαλλιά (3)

Μια ακόμη τεχνική για υπέροχα κυματιστά μαλλιά χωρίς θερμότητα είναι η πλεξούδα. Πιάστε τα μαλλιά σας σε μικρές πλεξούδες ενώ είναι νωπά και αφήστε τα να στεγνώσουν μόνα τους. Όταν τα λύσετε θα έχουν αποκτήσει ένα εκπληκτικό κυματιστό εφέ.

Οι πλεξούδες μπορούν να ξεκινούν από την μέση ή να είναι τύπου γαλλικής για να δημιουργήσουν το κυματιστό στυλ σε όλο το μήκος των μαλλιών.

Κυματιστά μαλλιά (4)

Σε περίπτωση που βιάζεστε μπορείτε να τα στεγνώσετε με το πιστολάκι ή με την πρέσα μαλλιών, αυτό όμως ενδέχεται να προκαλέσει μια μικρή φθορά στην τρίχα.

Κυματιστά μαλλιά με κορδέλα:

Κυματιστά μαλλιά (7)

Άλλη μια τεχνική για υπέροχα wavy hair χωρίς θερμότητα και ψαλίδι είναι αυτή με την κορδέλα. Περάστε μια κορδέλα πάνω από τα νωπά μαλλιά σας και αρχίστε να τυλίγετε τούφα τούφα γύρω της. Μόλις στεγνώσουν λύστε τα και απολαύστε τα μαλλιά σας με εκπληκτικά beachy waves.

Ρετρό κυματιστά μαλλιά τύπου Vang:

Κυματιστά μαλλιά (8)

Μια ιδιαίτερη μορφή κυματιστών μαλλιών είναι οι μπούκλες τύπου vang. Πρόκειται για ένα ρετρό χτένισμα που μπορεί να φορεθεί σε όλες τις περιστάσεις, ακόμη και ως νυφικό χτένισμα ή για γάμο.

Το Vang δημιουργείται χρησιμοποιώντας το ψαλίδι ή την πρέσα μαλλιών και ξεκινάει με την τεχνική για τις κλασσικές μπούκλες. Αφού ολοκληρωθούν οι συγκεκριμένες μπούκλες και χτενιστούν, τοποθετούνται ειδικά κοκκαλάκια ή τσιμπιδάκια για κάποια ώρα. Τέλος αφαιρούνται και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

► Ανακαλύψτε περισσότερα για την τεχνική δημιουργίας ρετρό κυματιστών μαλλιών vang και πάρτε ιδέες για όμορφα χτενίσματα

Χτενίσματα με κυματιστά μαλλιά:

Κυματιστά μαλλιά (9)

Κυματιστά μαλλιά (23)

Κυματιστά μαλλιά (22)

Κυματιστά μαλλιά (21)

Κυματιστά μαλλιά (20)

Κυματιστά μαλλιά (19)

Κυματιστά μαλλιά (18)

Κυματιστά μαλλιά (17)

Κυματιστά μαλλιά (16)

Κυματιστά μαλλιά (15)

Κυματιστά μαλλιά (14)

Κυματιστά μαλλιά (13)

Κυματιστά μαλλιά (12)

Κυματιστά μαλλιά (11)

Κυματιστά μαλλιά (10)

Τα χτενίσματα με κυματιστά μαλλιά είναι ιδανικά για όλα τα μήκη. Μπορείτε να κάνετε το κυματιστό εφέ τόσο σε πολύ κοντά τύπου αγορίστικου ή κοντού καρέ μαλλιά, όσο και σε πολύ μακριά.

Αφού σχηματίσετε λοιπόν αυτό το ανάλαφρο σπαστό στυλ, μπορείτε να πιάσετε τα μαλλιά σας με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Ο πιο απλός είναι να πιάσετε μόνο την φράντζα στο πλάι με μια πλεξούδα ή ένα twist. Από εκεί και πέρα, εντυπωσιακά είναι και τα μισά πάνω μισά κάτω χτενίσματα με κυματιστό εφέ.

Μπορείτε επίσης, να πιάσετε τα κυματιστά μαλλιά σας στο πλάι ή να κάνετε μια ανάλαφρη αλογοουρά. Εξίσου εντυπωσιακές είναι όμως και οι boho style πλεξούδες με κυματιστά μαλλιά.

Αυτές είναι μόνο μερικές από τις εντυπωσιακές προτάσεις για χτενίσματα με κυματιστά μαλλιά. Βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει και θα δημιουργήσετε πολλά ακόμη όμορφα πιασίματα κυματιστών μαλλιών.

► Εναλλακτικά δείτε τα χτενίσματα με μπούκλες και πάρτε ιδέες