Κυτταρίτιδα τέλος με φυσικό τρόπο

Κυτταρίτιδα

Η παραλία σας καλεί, αλλά ο μεγάλος εχθρός σας είναι ακόμα εδώ, και δεν είναι άλλος από την κυτταρίτιδα. Ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι περισσότερες γυναίκες και προσπαθούν με κάθε δυνατό τρόπο να εξαλείψουν.

Η κακή διατροφή και η έλλειψη άσκησης είναι δύο από τους λόγους που βοηθούν στην εμφάνιση της. Έτσι, ο πρώτος και κύριος τρόπος για να απομακρύνετε την κυτταρίτιδα μια για πάντα είναι η αλλαγή του διαιτολογίου σας και η ένταξη της άσκησης στο εβδομαδιαίο, αν όχι στο καθημερινό σας πρόγραμμα.

Μπορείτε ωστόσο να βοηθηθείτε και με άλλους φυσικούς τρόπους, όπως είναι η παρακάτω μάσκα απολέπισης από αγνά υλικά της κουζίνας σας.

  • Θα χρειαστείτε:

– 200 γρ. καφέ (ελληνικό, γαλλικό, νες καφέ)
– 200-250 γρ. καστανή ζάχαρη
– 50 γρ. περίπου ελαιόλαδο ή αμυγδαλέλαιο

  • Τρόπος παρασκευής:

Πάρτε ένα μπολ και ρίξτε μέσα όλα τα υλικά. Ανακατέψτε τα πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν ένας πηχτός πολτός. Η μάσκα σας είναι έτοιμη!

  • Τρόπος εφαρμογής:

Πάρτε λίγη ποσότητα και αρχίστε να κάνετε μασάζ με απαλές κυκλικές κινήσεις σε κάθε πάσχουσα περιοχή (γλουτούς, μηρούς, κοιλιά και ψωμάκια) για 10 λεπτάκια.

Αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο πήλινγκ, πέραν του ότι μυρίζει υπέροχα, έχει και πολλές σημαντικές ιδιότητες. Πρώτα απ’ όλα ο καφές εξουδετερώνει την κυτταρίτιδα, ενώ παράλληλα η ζάχαρη απολεπίζει την περιοχή, αφαιρώντας τα νεκρά κύτταρα και αφήνοντας την επιδερμίδα σας λεία και απαλή.