Ευεργετηθείτε από το καθημερινό σας μπάνιο

Ευεργετηθείτε από το καθημερινό σας μπάνιο

Φαινομενικά το καθημερινό μας μπάνιο είναι μια συνήθεια που γίνεται χωρίς καμία δεύτερη σκέψη, ίσως μάλιστα και λίγο βιαστικά. Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, που έχουμε την ανάγκη για παραπάνω από ένα δροσερά μπάνια την ημέρα, η χαλαρωτική και ευεργετική αυτή εμπειρία αποδομείται.

Καιρός να πατήσετε pause. Δώστε σημασία στο καθημερινό σας μπάνιο.

Η σωματική ενυδάτωση είναι ό,τι πρέπει για ένα ωραίο και ευεργετικό ξεκίνημα της ημέρας σας. Ακολουθήστε μερικές βασικές συμβουλές και είναι σίγουρο ότι σύντομα θα δείτε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στο δέρμα και τη διάθεσή σας.

Η χλιαρή θερμοκρασία είναι ιδανική για το σώμα σας. Αν δεν είστε χειμερινοί κολυμβητές ή γενικότερα εξοικειωμένοι με το κρύο, αποφύγετε τις χαμηλές θερμοκρασίες στο νερό. Το πολύ ζεστό νερό από την άλλη μπορεί να δημιουργήσει ερεθισμούς, ενώ καλό είναι να το αποφεύγετε αν έχετε φλεβίτιδα και ευρυαγγείες.

Δεν χρειάζεται να κάθεστε με τις ώρες στο μπάνιο. Αρκεί ένα 5λεπτο/ 10λεπτο για να λάβετε όλες τις ευεργετικές ιδιότητές του. Αν το παρακάνετε, αντί για ενυδάτωση θα λάβετε ξηροδερμία.

Μην χρησιμοποιείτε άπειρο αφρόλουτρο ή/και σαπούνι. Φροντίστε τα προϊόντα που βάζετε να έχουν ουδέτερο pH ( 4.5 – 5.5 ). Πάντα να διαβάζετε τα συστατικά που αναγράφονται στις ετικέτες και να δίνετε σημασία στην ημερομηνία λήξεως.

Μετά το μπάνιο, καλό είναι να σκουπίζεστε αμέσως με μια μαλακή και καθαρή πετσέτα και να βάζετε μία λοσιόν, όσο είναι ακόμη οι πόροι του σώματος ανοιχτοί. Έτσι το δέρμα θα μπορεί με μεγαλύτερη ευκολία να διατηρεί τη δική του υγρασία. Ενυδατικές κρέμες και λοσιόν με μεγάλα ποσοστά λαδιού είναι ιδανικές.

Απολαύστε κάθε στιγμή του μπάνιου σας. Εν ανάγκη, κλέψτε λίγο χρόνο από τον ύπνο σας για να τον αφιερώσετε σε μια πιο ήρεμη περιποίηση του σώματός σας.

Είναι σίγουρο ότι η υπόλοιπη μέρα σας θα πάει με … τα νερά σας.

Πηγή: nooz.gr