Μακιγιάζ: Οι 10 αποχρώσεις που ταιριάζουν σε όλες

Μακιγιάζ: Οι 10 αποχρώσεις που ταιριάζουν σε όλες

Η επιλογή των χρωμάτων στο μακιγιάζ δεν είναι τυχαία! Οι σκιές επιλέγονται ανάλογα με το χρώμα των ματιών σας για να τονίσετε το χρώμα τους.

Επίσης, θα πρέπει να επιλέγετε το μακιγιάζ ανάλογα και με το χρώμα των μαλλιών σας, έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι πάντα εντυπωσιακό!

10 αποχρώσεις στο μακιγιάζ που ταιριάζουν σε όλες τις γυναίκες

Αποχρώσεις του καφέ

Μια παλέτα με 4 αποχρώσεις του καφέ που κυμαίνονται από το πολύ σκούρο καφέ μέχρι το ανοιχτό καφέ της μόκας αποτελούν μια από τις πιο χρήσιμες επιλογές στα καλλυντικά σας. Οι γήινες αυτές αποχρώσεις ταιριάζουν σε όλους τους τόνους δέρματος και αναδεικνύουν τα μάτια σας. Πιο συγκεκριμένα, αν έχετε ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα μπορείτε να δημιουργήσετε ένα υπέροχο smokey eyes σε γήινα χρώματα. Αν πάλι η επιδερμίδα σας είναι σκουρόχρωμη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις ανοιχτόχρωμες σκιές της παλέτας για να φωτίσετε το κάτω μέρος των φρυδιών σας ή να εφαρμόσετε σε όλο το βλέφαρο μια σκουρόχρωμη σκιά, δημιουργώντας έτσι ένα υπέροχο καθημερινό μακιγιάζ.

Καφέ – μπρονζέ ιριδίζον

Μια καφέ – μπρονζέ σκιά με ιριδίζον τόνο αποτελεί την απόλυτη επιλογή για ένα πιο glamorous και βραδινό μακιγιάζ. Αποτελεί ένα χρώμα πιο εντυπωσιακό από τα κλασσικά απλά γήινα χρώματα χωρίς να είναι κάτι πολύ έντονο. Ταιριάζει σε όλες τις γυναίκες και δημιουργεί ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα. Η ενισχυμένη αυτή απόχρωση του απλού καφέ μπορεί να φορεθεί από κάθε τόνο επιδερμίδας και να φαίνεται εξίσου εντυπωσιακή.

Χρυσές αποχρώσεις

Το χρυσό αποτελεί την κορυφαία μεταλλική απόχρωση που ταιριάζει σε κάθε γυναίκα. Επιλέγοντας μια σκιά ματιών σε χρυσή απόχρωση με ένα περλέ εφέ μπορείτε να δημιουργήσετε ένα άκρως εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Σε αντίθεση με το περλέ χρυσό, οι ματ αποχρώσεις του δείχνουν σα μια κιμωλία πάνω σε μια σκουρόχρωμη επιδερμίδα. Επομένως, αυτό που έχετε να κάνετε είναι να εφαρμόσετε μια χρυσή σκιά σε όλο το μήκος του βλεφάρου σας ή να δημιουργήσετε ένα πιο διακριτικό μακιγιάζ με μια λεπτή γραμμή χρυσής σκιάς ματιών κάτω από το τόξο των φρυδιών σας.

Σκούρο μωβ

Το σκούρο μωβ αποτελεί επίσης μια πολύ καλή επιλογή για το μακιγιάζ όλων των γυναικών. Ταιριάζει σε κάθε τόνο επιδερμίδας και μπορεί να φορεθεί όλες τις ώρες και σε όλες τις περιστάσεις. Ανάλογα πάντα με το σύνολο που θα το συνδυάσετε. Ωστόσο, αυτό που θα πρέπει να προσέξετε είναι να αποφύγετε τις αποχρώσεις του μωβ που περιέχουν αρκετό κόκκινο, διότι δε προσαρμόζονται εύκολα σε κάθε τόνο επιδερμίδας, με αποτέλεσμα να φαίνονται σαν μελανιές σε περίπτωση που η εφαρμογή τους δεν γίνει σωστά.

Το all time classic κόκκινο κραγιόν

Το κόκκινο κραγιόν στο μακιγιάζ αποτελεί το απόλυτο κλασσικό χρώμα, που σαγηνεύει τους άνδρες. Μπορεί να φορεθεί από όλες τις γυναίκες, αρκεί να βρουν την κατάλληλη απόχρωση για εκείνες. Από μόνο του μπορεί να δημιουργήσει ένα άκρως εντυπωσιακό μακιγιάζ που δεν χρειάζεται σχεδόν τίποτα άλλο. Αξίζει να σημειωθεί πως οι γυναίκες με σκούρα επιδερμίδα θα πρέπει να επιλέγουν κόκκινα κραγιόν με μια δόση πορτοκαλί, ενώ όσες έχουν ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα, κόκκινο που βασίζεται στο μπλε.

Ροζ lip gloss

Το ροζ Lip gloss αποτελεί μια επιλογή στο μακιγιάζ που ποτέ δεν μπορεί να αποδειχθεί λανθασμένη. Δημιουργεί ένα πολύ φυσικό αποτέλεσμα στα χείλη που κολακεύει κάθε γυναίκα. Επιλέξτε λοιπόν να φορέσετε μια ημιγυαλιστερή υφή ενός ροζ Lip gloss και φορέστε τη όλες τις ώρες και σε όλες τις περιστάσεις.

Μπρόνζερ

Το μπρόνζερ αποτελεί ένα από τα πολυαγαπημένα καλλυντικά μακιγιάζ των γυναικών που χρησιμοποιείται ακόμα και τον Χειμώνα για να χαρίσει στην επιδερμίδα το απαλό χάδι του ήλιου και το ηλιοκαμένο look. Ταιριάζει σε κάθε τόνο επιδερμίδας και προσδίδει μια όμορφη ζεστασιά στο μακιγιάζ. Πιο συγκεκριμένα, η επιλογή μιας μπρονζέ πούδρας με ιριδίζουσα υφή αποτελεί την κορυφαία επιλογή, αφού μπορεί να φορεθεί από κάθε απόχρωση δέρματος. Ωστόσο, κάθε τόνος επιδερμίδας έχει άλλο τρόπο εφαρμογής. Τόσο οι σταρένιες, όσο και οι πιο ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες θα πρέπει να απλώνουν το bronzer στα σημεία όπου ο ήλιος αφήνει το σημάδι από το χάδι του. Δηλαδή, στα ζυγωματικά, το πηγούνι και τους κροτάφους.

Ρουζ σε ροδακινί απόχρωση

Η επιλογή μιας ιριδίζουσας ροδακινί απόχρωσης ρουζ αποτελεί την κορυφαία λύση, αφού ταιριάζει σε κάθε τόνο επιδερμίδας και δεν δημιουργεί το ψυχρό αποτέλεσμα και το look της Barbie που δημιουργεί μια ροζ απόχρωση. Η εφαρμογή του ρουζ όμως έχει διαφορά σε κάθε απόχρωση δέρματος. Πιο συγκεκριμένα, οι σκουρόχρωμες επιδερμίδες θέλουν να απλώνετε το ρουζ ψηλά στα ζυγωματικά για να δώσετε έμφαση στο χρώμα, ενώ οι ανοιχτόχρωμες ακριβώς πάνω στα μήλα.