Το σωστό μακιγιάζ ανάλογα με το χρώμα μαλλιών σας

Το σωστό μακιγιάζ ανάλογα με το χρώμα μαλλιών σας (1)

Θέλετε να δημιουργήσετε ένα υπέροχο μακιγιάζ που θα κλέψει τις εντυπώσεις και θα σαγηνέψει τους άνδρες; Τότε θα πρέπει να λάβετε υπόψιν σας όχι μόνο το πως θα τονίσετε το χρώμα των ματιών σας, αλλά τι αποχρώσεις ταιριάζουν στο χρώμα των μαλλιών σας!

Άλλες αποχρώσεις ταιριάζουν στις μελαχρινές και τις καστανές και άλλες στις ξανθιές και τις κοκκινομάλλες. Άλλα χρώματα τονίζουν τα χείλη μιας γυναίκας με καστανά ή σκούρα μαλλιά και άλλα αυτές που έχουν ξανθά ή κόκκινα.

Εσείς γνωρίζετε τι αποχρώσεις πρέπει να επιλέξετε;

► Απλές συμβουλές για να κάνετε το σωστό μακιγιάζ ανάλογα με το χρώμα μαλλιών σας

Μακιγιάζ για ξανθά μαλλιά

Το σωστό μακιγιάζ ανάλογα με το χρώμα μαλλιών σας (2)

Αν είστε ξανθιά καλό θα είναι να μην χρησιμοποιήσετε ρουζ, αλλά να προτιμήσετε την τερακότα, η οποία δεν θα κάνει το πρόσωπο σας να δείχνει χλωμό. Ίσα ίσα που θα σας δώσει μια φρέσκια όψη που θα αποδεικνύει πως το άγγιγμα του ήλιου δεν σας εγκατέλειψε ούτε τον Χειμώνα. Στα μάτια σας επιλέξτε σκούρες σκιές σε ουδέτερα χρώματα σε συνδυασμό με eyeliner. Με αυτό τον τρόπο θα δώσετε μια υπέροχη και σαγηνευτική ένταση στο βλέμμα σας. Ολοκληρώστε το μακιγιάζ των ματιών σας με μαύρη μάσκαρα που ταιριάζει υπέροχα με τα ξανθά μαλλιά σας. Τέλος, στα χείλη επιλέξτε μια ανοιχτόχρωμη απόχρωση κραγιόν, που θα πλησιάζει το nude.

Περισσότερα tips στο σχετικό άρθρο: Τα μυστικά του μακιγιάζ για ξανθιές και ιδέες για τέλειο look.

Μακιγιάζ για καστανά μαλλιά

Το σωστό μακιγιάζ ανάλογα με το χρώμα μαλλιών σας (3)

Αν είστε καστανή καλό είναι να αποφύγετε το βαρύ makeup στο πρόσωπο. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσετε να αναδείξετε τον φυσικό τόνο της επιδερμίδας σας με τη βοήθεια μιας ενυδατικής κρέμας με λάμψη ή με ένα primer προσώπου. Για εσάς λοιπόν τις καστανές το ιδανικό μακιγιάζ ματιών είναι το έντονο smokey eye σε συνδυασμό με ένα σκούρο ρουμπινί κραγιόν.

Διαβάστε αναλυτικά: Μυστικά μακιγιάζ για μελαχρινές & καστανές.

Μακιγιάζ για κόκκινα μαλλιά

Το σωστό μακιγιάζ ανάλογα με το χρώμα μαλλιών σας (4)

Αν πάλι είστε κοκκινομάλλα, δοκιμάστε να βάλετε στα μάτια σας ένα μωβ μολύβι σε συνδυασμό με μια καφέ σκιά ματιών, έτσι ώστε να τονίσετε το βλέμμα σας. Στα χείλη επιλέξτε καλύτερα ένα κραγιόν σε nude αποχρώσεις, κάνοντας πάντα ένα περίγραμμα στα χείλη σας. Επίσης, είναι γνωστό πως στις κοκκινομάλλες ταιριάζουν οι ουδέτερες σκιές ματιών, και ειδικά αν αυτές είναι ιριδίζουσες, το αποτέλεσμα είναι ακόμα καλύτερο.

Δείτε περισσότερα μυστικά και ιδέες μακιγιάζ για κοκκινομάλλες.

Μακιγιάζ για σκούρα μαλλιά

Το σωστό μακιγιάζ ανάλογα με το χρώμα μαλλιών σας (5)

Αν είστε μελαχρινή θα πρέπει να επιλέξετε ένα φρέσκο και φωτεινό μακιγιάζ που θα αναδείξει την ομορφιά σας. Ένα πορτοκαλί κραγιόν αποτελεί ιδανική απόχρωση για τα χείλη σας, αφού ταιριάζει υπέροχα με την σκούρα απόχρωση των μαλλιών σας. Προσοχή όμως μην ξεχάσετε να βάλετε ένα περίγραμμα για να διατηρήσετε το χρώμα στα χείλη σας για περισσότερη ώρα. Μπορείτε αν θέλετε να επιλέξετε και μια πιο λαμπερή και έντονη απόχρωση. Γεμίστε τα φρύδια σας δίνοντας τους ωραία και καλοσχηματισμένη όψη, ανάλογα πάντα με το τι σχήμα ταιριάζει στο πρόσωπο σας. Τέλος, απλώστε στα βλέφαρα σας μια ιριδίζουσα σκιά ματιών σε καφέ απόχρωση και είστε έτοιμη!