Πως να φορέσετε μια πλεκτή ζακέτα – Συνδυασμοί & Tips

Πλεκτή ζακέτα (1)

Η πλεκτή ζακέτα αποτελεί ένα κομμάτι της γυναικείας γκαρνταρόμπας που δεν πρέπει να λείπει από καμία ντουλάπα. Φοριέται σχεδόν όλο το χρόνο, ανάλογα βέβαια με το πάχος της, και μπορεί να δημιουργήσει εκπληκτικά σύνολα για κάθε στυλ.

Το ντύσιμο με ζακέτα άλλωστε μπορεί να γίνει απαραίτητο όχι μόνο τους χειμωνιάτικους μήνες, αλλά και τους καλοκαιρινούς. Ιδιαίτερα αν πρόκειται για ένα δροσερό βραδάκι σε κάποιο νησί ή στην ηπειρωτική Ελλάδα, η ζακέτα θα σας ζεστάνει και θα δώσει μια υπέροχη νότα στο σύνολο σας.

Είναι εύκολο να την έχετε πάντα μαζί σας. Ειδικά αν πρόκειται για μια λεπτή κοντή ζακέτα. Αν θέλετε μάλιστα μπορείτε να την βάλετε ακόμη και στην τσάντα σας.

Πως να φορέσετε μια πλεκτή ζακέτα:

Καταρχήν, υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι πλεκτής ζακέτας (κοντή, μακριά, φαρδιά, στενή). Επιλέξτε αυτή που σας αρέσει και ταιριάζει στο στυλ που θέλετε να δημιουργήσετε – ανάλογα πάντα με την περίσταση – και δημιουργήστε εκπληκτικά σύνολα. Οι διάφοροι τρόποι για να φορέσετε μια πλεκτή ζακέτα θα σας δώσουν άπειρες επιλογές ντυσίματος.

Μια πλεκτή ζακέτα μπορεί να φορεθεί όλες τις ώρες. Από τις πρωινές ώρες στη δουλειά – γραφείο, στο σχολείο ή στην βόλτα σας, μέχρι την βραδινή σας έξοδο.

Δείτε αρχικά πως φοριούνται οι ζακέτες ανάλογα με το είδος τους. Στην συνέχεια ανακαλύψτε μερικούς από τους τρόπους για να συνδυάσετε μια πλεκτή ζακέτα με διάφορα αξεσουάρ, όπως κασκόλ, πασμίνα, φουλάρι ή μαντήλι, ζώνη, καρφίτσα κλπ. Και τέλος, κάντε την ζακέτα το must κομμάτι ρουχισμού για όλο το χρόνο.

Κοντή:

Πλεκτή ζακέτα (3)

Η κλασσική επιλογή ζακέτας είναι η λεπτή που φτάνει μέχρι την μέση. Ωστόσο υπάρχουν και αυτές που καλύπτουν την περιφέρεια ή οι πιο κοντές τύπου μπολερό.

Οι συγκεκριμένες ζακέτες είναι συνήθως μονόχρωμες με V ή στρογγυλή λαιμόκοψη, αλλά υπάρχουν και κάποιες που διαθέτουν πολύχρωμα μοτίβα. Ορισμένες φτάνουν μέχρι τον λαιμό και άλλες έχουν άνοιγμα μέχρι το στήθος. Επίσης, οι πλεκτές κοντές ζακέτες μπορεί να είναι διακοσμημένες με μικρά είτε μεγάλα κουμπιά, ή να μην έχουν καθόλου. Υπάρχουν βέβαια και αυτές που είναι διακοσμημένες με στρας, πέρλες, πούλιες, παγιέτες ή κεντήματα.

Γενικότερα πάντως, αποφεύγετε να φορέσετε με κοντή ζακέτα με φαρδύ μπλουζάκι από μέσα. Θα χαλάσει την εικόνα της σιλουέτας σας, προσθέτοντας όγκο. Προτιμήστε να την φορέσετε με ένα εφαρμοστό μπλουζάκι, πουκάμισο ή κορμάκι.

Υπέροχοι είναι επίσης οι συνδυασμοί με πλεκτή ζακέτα και φούστα ή παντελόνι. Στην περίπτωση αυτή μπορείτε να φορέσετε την ζακέτα σας με κάτι εφαρμοστό. Εναλλακτικά μπορείτε να την φορέσετε σκέτη και κουμπωμένη σαν μπλούζα μέσα από την φούστα ή το παντελόνι σας.

Μακριά:

Πλεκτή ζακέτα (4)

Οι μακριές πλεκτές ζακέτες μπορεί να έχουν χοντρή ή λεπτή ύφανση. Οι λεπτές ζακέτες μπορούν να φορεθούν πιο εύκολα σε περισσότερες περιστάσεις και να δημιουργήσουν σύνολα κομψά και εντυπωσιακά για τη δουλειά – γραφείο, το σχολείο και κάθε δραστηριότητα σας. Από την άλλη μεριά οι πιο χοντρές πλεκτές ζακέτες μπορούν να φορεθούν αντί για παλτό ή να δημιουργήσουν πιο casual εμφανίσεις για τη βόλτα σας.

Αυτό που θα πρέπει να λάβετε σίγουρα υπόψιν σας είναι πως οι συνδυασμοί με μακριά ζακέτα θα πρέπει να γίνονται με εφαρμοστά παντελόνια, skinny jeans, δερμάτινο παντελόνι και κολάν. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να φορέσετε μια μακριά ζακέτα με φούστα ή φαρδύ παντελόνι. Το αποτέλεσμα θα είναι άχαρο και δεν θα σας κολακεύει καθόλου. Ίσα ίσα που μπορεί να σας προσθέτει πόντους και να καταστρέψει την σιλουέτα σας.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι συνδυασμοί με μακριά ζακέτα είναι ιδανικοί για τις γυναίκες που θέλουν να κρύψουν μικροατέλειες στην περιοχή της περιφέρειας και των γλουτών.

Φαρδιά:

Πλεκτή ζακέτα (2)

Αν δεν είστε φαν του εφαρμοστού ή απλά αναζητάτε κάτι χαλαρό και άνετο για τις βόλτες ή την εργασία σας, δοκιμάστε μια φαρδιά πλεκτή ζακέτα. Το look που δημιουργούν είναι αέρινο και όμορφο. Συνδυάζεται υπέροχα με εφαρμοστά παντελόνια ή κολάν και μπορεί να φορεθεί σε όλες τις χαλαρές, casual εμφανίσεις σας.

Ντραπέ:

Πλεκτή ζακέτα (5)

Μια ντραπέ ζακέτα συνήθως στερείται κουμπιών και δημιουργεί ένα υπέροχο και κολακευτικό κυματιστό σχέδιο στο μπροστινό της μέρος. Το σχέδιο αυτό στην πλεκτή ζακέτα δημιουργεί μια αυστηρή κάθετη γραμμή που θα σας κάνει να δείχνετε ψηλότερη και λεπτότερη.

Οι συγκεκριμένες ζακέτες φοριούνται και πάλι με εφαρμοστά top και παντελόνια. Αν τις φορέσετε με κάτι φαρδύ μπορεί να δείχνετε πιο γεμάτη απ’ ότι πραγματικά είστε.

Με μεγάλα μοτίβα:

Πλεκτή ζακέτα (6)

Τα μεγάλα μοτίβα σε μια ζακέτα είναι ιδανικά για να απογειώσουν ένα απλό και μονότονο σύνολο. Συνήθως οι ζακέτες με μεγάλα prints είναι χοντρές και μακριές και ταιριάζουν στις ψηλές γυναίκες.

Αυτό που θα πρέπει να αποφύγετε είναι να φορέσετε αυτού του είδους την πλεκτή ζακέτα αν δεν θέλετε να προσθέσετε όγκο στην σιλουέτα σας. Όπως επίσης, να την συνδυάσετε με κάποιο μπλουζάκι ή παντελόνι που έχει το δικό του print.

Κουμπωμένη μέχρι πάνω:

Πλεκτή ζακέτα (7)

Μια ζακέτα μπορεί να φορεθεί τόσο ανοιχτή, όσο και κουμπωμένη. Επιλέγοντας να φορέσετε μια πλεκτή ζακέτα κουμπωμένη πλήρως, μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε ως top. Δηλαδή να μην χρειαστεί να φορέσετε κάποιο άλλο μπλουζάκι από μέσα. Σε αυτή την περίπτωση, η ζακέτα μπορεί να πέφτει πάνω από το παντελόνι ή την φούστα σας, είτε να μπει από μέσα. Ότι κι αν επιλέξετε θα είναι εξίσου εντυπωσιακό.

Με ζώνη:

Πλεκτή ζακέτα (8)

Προσθέτοντας μια ζώνη στη μέση, πάνω από την ζακέτα σας, μπορείτε να τονίσετε το συγκεκριμένο σημείο του σώματος σας και να το κάνετε να δείχνει λεπτότερο. Τοποθετώντας την ζώνη στο λεπτότερο σημείο του κορμού σας, μπορείτε να κάνετε την σιλουέτα σας να φαίνεται άκρως ελκυστική και σαγηνευτική, δίνοντας την μορφή της κλεψύδρας.

Θηλυκά σύνολα με πλεκτή ζακέτα:

Πλεκτή ζακέτα (9)

Επιλέγοντας μια απαλή και γλυκιά απόχρωση όπως το ροζ και προσθέτοντας ρομαντικές λεπτομέρειες όπως οι φιόγκοι και η δαντέλα στο σύνολο σας, μπορείτε να κάνετε μια πολύ θηλυκή και όμορφη εμφάνιση.

Σε επίπεδα:

Πλεκτή ζακέτα (10)

Φορέστε ένα μακρύ μπλουζάκι ή πουκάμισο και δημιουργήστε το εφέ των επιπέδων. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνετε μια ζακέτα να φαίνεται πιο παιχνιδιάρικη. Το συγκεκριμένο εφέ μπορείτε να το πετύχετε ευκολότερα με μια εφαρμοστή πλεκτή ζακέτα.

Για να προσθέσετε χρώμα στο σύνολο:

Πλεκτή ζακέτα (11)

Αν θέλετε να δώσετε χρώμα σε ένα κατά τα άλλα μονότονο σύνολο, προτιμήστε να μην φορέσετε μια μαύρη ή λευκή πλεκτή ζακέτα. Επιλέξτε κάποια με έντονο χρώμα, όπως κίτρινο, πορτοκαλί, φούξια κλπ. Ενδιαφέρον χρωματισμός είναι επίσης το μπλε του κοβαλτίου, το λεγόμενο και ηλεκτρίκ.

Για να τονίσετε ένα μοτίβο:

Πλεκτή ζακέτα (12)

Αν πάλι θέλετε να τονίσετε περισσότερο ένα μοτίβο, φροντίστε να φορέσετε μια μονόχρωμη ζακέτα στην απόχρωση του σχεδίου που έχει το σύνολο σας. Αυτή η τεχνική μπορεί να κάνει οποιοδήποτε print να δείχνει πιο κομψό και όμορφο.

Με καρφίτσες ή διακοσμητικά:

Πλεκτή ζακέτα (13)

Πέρα από τα βραχιόλια και τα κολιέ που μπορούν να απογειώσουν ένα σύνολο, μπορείτε να δώσετε μια υπέροχη νότα στην πλεκτή σας ζακέτα φορώντας μια καρφίτσα. Επίσης, μπορείτε να επιλέξετε μια ζακέτα με κάποιο διακοσμητικό στοιχείο, όπως δαντέλα, πέρλες, στρας, παγιέτες, πούλιες κλπ. Αυτό όμως που θα πρέπει να προσέξετε είναι να διατηρήσετε το υπόλοιπο σύνολο σας σε πιο ήπιο ύφος.

Με κασκόλ ή φουλάρι:

Πλεκτή ζακέτα (14)

Το κασκόλ και οι πασμίνες αποτελούν ένα αξεσουάρ που μπορεί να απογειώσει και να μεταμορφώσει πλήρως ένα σύνολο με πλεκτή ζακέτα. Όχι μόνο θα σας κάνει να νιώθετε πιο ζεστή, αλλά θα προσθέσει υπέροχο στυλ και χρώμα στην εμφάνιση σας.

Μέσα από άλλο πανωφόρι:

Πλεκτή ζακέτα (15)

Αν το κρύο είναι έντονο και η ζακέτα δεν είναι αρκετή για να σας προστατεύσει, μπορείτε να φορέσετε και κάποιο άλλο πανωφόρι ή παλτό από πάνω.

Μπορείτε για παράδειγμα να φορέσετε μια κοντή ή μακριά ζακέτα με ένα δερμάτινο μπουφάν. Ή να δοκιμάσετε να φορέσετε από πάνω ένα jean μπουφανάκι. Εναλλακτικά, μπορείτε να φορέσετε το παλτό σας. Ότι κι αν επιλέξετε, το αποτέλεσμα θα είναι εξίσου ενδιαφέρον.

Δοκιμάστε μια από τις παραπάνω επιλογές για να φορέσετε μια πλεκτή ζακέτα και η εμφάνισή σας δεν θα περάσει απαρατήρητη!