Ίσιωμα μαλλιών: Μυστικά για τέλειο αποτέλεσμα με κάθε μέθοδο

Ίσιωμα μαλλιών (5)

Πολλές γυναίκες προτιμούν τα ίσια μαλλιά, είτε σε καθημερινή βάση ή για μια ειδική περίσταση. Ακόμη μάλιστα αν δεν έχουμε σκοπό να αφήσουμε τα μαλλιά μας κάτω, υπάρχουν κάποια όμορφα χτενίσματα που απαιτούν σε πρώτη φάση το ίσιωμα μαλλιών. Για να το πετύχουμε αυτό υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι, ο καθένας με την δική του τεχνική και τα δικά του πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Οι γυναίκες κάποτε έκαναν το ίσιωμα μαλλιών με το σίδερο των ρούχων. Πλέον, για να πετύχουν το τέλειο ίσιωμα χρησιμοποιούν το πιστολάκι ή την πρέσα μαλλιών, γνωστή και ως σίδερο μαλλιών. Τα τελευταία χρόνια βέβαια η εξέλιξη της τεχνολογίας έφερε στο προσκήνιο ένα νέο εργαλείο styling για το τέλειο και εύκολο ίσιωμα μαλλιών. Ο λόγος για την θερμαινόμενη ηλεκτρική βούρτσα για ίσιωμα μαλλιών.

Υπάρχουν ωστόσο πολλές ακόμη μέθοδοι για ισιώσετε τα μαλλιά σας φυσικά, με εργαλεία styling ή καλλυντικά προϊόντα, προκαλώντας λιγότερη καταστροφή της τρίχας.

Δείτε στη συνέχεια ποιοι είναι οι τρόποι για να πετύχετε τα τέλεια ίσια μαλλιά και βρείτε τον ιδανικό για τις ανάγκες σας!

Ίσιωμα μαλλιών με πιστολάκι:

Ίσιωμα μαλλιών (2)

Το πιστολάκι είναι το πιο απλό εργαλείο styling για τα μαλλιά. Χρησιμοποιώντας το μπορείτε να φορμάρετε, αλλά και να ισιώσετε τα μαλλιά σας.

Το βασικότερο που θα πρέπει να προσέξετε κατά τη διάρκεια του ισιώματος είναι η θερμότητα του σεσουάρ. Αποφύγετε την χρήση της μέγιστης σκάλας, εκτός αν τα μαλλιά σας είναι πάρα πολύ σγουρά. Σε κάθε άλλη περίπτωση, χρησιμοποιήστε την ενδιάμεση βαθμίδα θερμότητας για να ισιώσετε τα μαλλιά σας, διότι η πολύ υψηλή θερμοκρασία μόνο κακό θα κάνει.

Επίσης, για να αποκτήσετε όμορφα και υγιή ίσια μαλλιά θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα από τα καλλυντικά προϊόντα μαλλιών για ίσιωμα, όπως είναι η σιλικόνη, το λάδι, η κρέμα κλπ. Εφαρμόστε το πριν ξεκινήσετε το ίσιωμα των μαλλιών σας και προχωρήστε στο επόμενο βήμα.

Πάρτε το πιστολάκι και μια στρογγυλή βούρτσα και ξεκινήστε να ισιώνετε τα μαλλιά σας τούφα τούφα από το σβέρκο προς την κορυφή. Τοποθετήστε την βούρτσα κάτω από την τούφα των μαλλιών, κοντά στις ρίζες και αρχίστε να την κινείτε προς την άκρη της τούφας. Μόλις τελειώσετε με την μία τούφα προχωρήστε την επόμενη κ.ο.κ. Αυτό που θα πρέπει να προσέξετε είναι η μύτη του σεσουάρ να είναι πάντα στραμμένη προς τα κάτω.

► Ανακαλύψτε τα μυστικά για την ιδανική επιλογή σεσουάρ και πως να χρησιμοποιήσετε σωστά το πιστολάκι των μαλλιών σας.

Ίσιωμα μαλλιών με πρέσα:

Ίσιωμα μαλλιών (3)

Μια εναλλακτική και πιο γρήγορη μέθοδος για ίσια μαλλιά, που προτιμούν πολλές γυναίκες στην καθημερινότητα τους, είναι η πρέσα μαλλιών. Βοηθάει την τρίχα να ισιώσει τελείως σε πολύ λιγότερο χρόνο και κόπο απ’ ότι το πιστολάκι, ωστόσο η λάθος χρήση της μπορεί να αποβεί καταστροφική για την τρίχα, προκαλώντας ακόμη και ανεπανόρθωτες βλάβες.

Για να χρησιμοποιήσετε λοιπόν την πρέσα, γνωστή και ως σίδερο μαλλιών για ίσιωμα θα πρέπει να προετοιμάσετε την τρίχα από πριν. Τι σημαίνει αυτό; Θα πρέπει να κάνετε μια πολύ καλή ενυδάτωση στα μαλλιά σας με το κατάλληλο σαμπουάν και μαλακτικό, ενώ ιδανικό είναι να χρησιμοποιήσετε και μια μάσκα βαθιάς ενυδάτωσης, κάνοντας έτσι την τρίχα να διατηρήσει υψηλά επίπεδα υγρασίας.

Αφού λοιπόν τελειώσετε με την προετοιμασία του σωστού λουσίματος, στεγνώστε τα μαλλιά σας σε ένα επίπεδο 80%. Με αυτό τον τρόπο αφαιρείτε την εξωτερική υγρασία, αλλά διατηρείτε την εσωτερική που είναι η απαραίτητη.

Μετά εφαρμόστε ένα προϊόν προστασίας από την θερμότητα και ξεκινήστε να ισιώνετε τούφα τούφα τα μαλλιά σας. Η θερμοκρασία που θα επιλέξετε έχει να κάνει με τον τύπο των μαλλιών σας. Για λεπτή τρίχα βάλτε χαμηλή και για χοντρή τρίχα υψηλή θερμοκρασία. Από την άλλη μεριά, όσο πιο ταλαιπωρημένα είναι τα μαλλιά σας, τόσο πιο χαμηλή θερμοκρασία θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε.

Ίσια μαλλιά με ηλεκτρική βούρτσα ισιώματος:

Ίσιωμα μαλλιών (4)

Η τεχνολογία έφερε στο εμπόριο και την θερμαινόμενη βούρτσα μαλλιών για ίσιωμα. Ένα εργαλείο styling που χρησιμοποιείται πολύ εύκολα και υπόσχεται ίσια μαλλιά χωρίς κόπο. Στα καταστήματα ηλεκτρικών ειδών θα βρείτε πολλές διαφορετικές βούρτσες μαλλιών για ίσιωμα από γνωστές εταιρείες.

Ο τρόπος χρήσης της είναι απλός και τα πρώτα βήματα είναι ίδια με αυτά της πρέσας. Προετοιμάστε λοιπόν τα μαλλιά σας, ενυδατώνοντας τα σε βάθος και στεγνώστε τα στο 80%. Στη συνέχεια, πάρτε την ηλεκτρική βούρτσα μαλλιών για ίσιωμα και αρχίστε να χτενίζετε τούφα τούφα τα μαλλιά σας από την ρίζα προς την άκρη, κρατώντας τα τεντωμένα. Έτσι απλά, τα μαλλιά σας θα ισιώσουν και δεν θα φριζάρουν.

Αυτό που θα πρέπει και πάλι να λάβετε υπόψιν σας είναι η θερμοκρασία που θα ρυθμίσετε την συσκευή.

Ίσιωμα μαλλιών χωρίς θερμότητα:

Πέρα από τους συνηθισμένους τρόπους ισιώματος των μαλλιών με τα εργαλεία styling, υπάρχουν πολλές ακόμη μέθοδοι για να αποκτήσετε ίσια μαλλιά χωρίς να τα κάψετε με τις υψηλές θερμοκρασίες.

Ίσιωμα μαλλιών (1)

1. Ισιώστε τα μαλλιά σας χτενίζοντας τα:

Αν χτενίζετε κάθε λίγα λεπτά τα νωπά μαλλιά σας με τα χέρια μέχρι να στεγνώσουν μπορείτε να επιτύχετε ένα υπέροχο ίσιωμα χωρίς να τα καταστρέψετε με την θερμότητα του σεσουάρ ή των άλλων εργαλείων styling, αρκεί βέβαια να μην έχετε υπερβολικά σγουρή τρίχα.

2. Ίσιωμα μαλλιών με μεγάλα ρόλεϊ:

Όσο περίεργο κι αν σας φαίνεται, τα τεράστια ρόλεϊ μαλλιών μπορούν να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε εντυπωσιακά ίσια μαλλιά με όγκο. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τυλίξετε τα μαλλιά σας με 6-7 ρόλεϊ όσο είναι βρεγμένα και να τα αφήσετε να στεγνώσουν φυσικά. Μόλις στεγνώσουν αφαιρέστε τα ρόλεϊ και το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει.

3. Ισιώστε τα μαλλιά σας τυλίγοντας τα γύρω από το κεφάλι:

Πρόκειται για μια αποτελεσματική μέθοδο για ίσια μαλλιά χωρίς θερμότητα που όμως θέλει υπομονή. Πιάστε τούφα τούφα τα βρεγμένα μαλλιά σας και τυλίξτε τα γύρω από το κεφάλι σας, στερεώνοντας τα με τσιμπιδάκια. Στη συνέχεια περιμένετε να στεγνώσουν και λύστε τα. Αυτός ο απρόσμενος τρόπος υπόσχεται ίσια μαλλιά χωρίς να τα ταλαιπωρήσετε με την θερμότητα.

Δείτε την διαδικασία στο βίντεο που θα βρείτε λίγο πιο κάτω.

4. Πιάστε μια πλάγια αλογοουρά για ίσιωμα μαλλιών:

Αφού χτενίσετε καλά τα βρεγμένα μαλλιά σας, φέρτε τα όλα στη μία πλευρά και αρχίστε να πιάνετε μια πλάγια αλογοουρά με χαλαρά πιασμένα χοντρά λαστιχάκια που δεν έχουν ενδιάμεσα κενά μεταξύ τους. Αφήστε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν μόνα τους και λύστε την αλογοουρά. Το αποτέλεσμα με τα ίσια μαλλιά θα σας ενθουσιάσει.

► Δείτε βήμα βήμα τους τρόπους για ίσιωμα μαλλιών χωρίς πιστολάκι ή πρέσα στο βίντεο που ακολουθεί:

Ίσιωμα μαλλιών με φυσικό τρόπο:

Υπάρχουν πολλές μάσκες και κρέμες για ίσιωμα μαλλιών που μπορείτε να δημιουργήσετε μόνη σας με φυσικά υλικά που θα βρείτε εύκολα στην κουζίνα σας ή στο φαρμακείο.

Ίσιωμα μαλλιών (6)

Ίσιωμα μαλλιών με γάλα:

Γεμίστε τα 2/3 από ένα μπουκαλάκι σπρέι με νερό και το υπόλοιπο 1/3 με πλήρες γάλα. Ανακινήστε το πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και ψεκάστε τα στεγνά μαλλιά σας από την ρίζα μέχρι τις άκρες. Αφήστε το μείγμα να δράσει για 10-15 λεπτά και λουστείτε κανονικά. Έπειτα, αφήστε τα να στεγνώσουν μόνα τους και έτσι απλά θα αποκτήσετε ίσια μαλλιά χωρίς θερμότητα και κόπο.

Ίσιωμα μαλλιών με καστανή ζάχαρη:

Αναμείξτε σε ένα δοχείο με σπρέι 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη και 1 κούπα νερό μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια ψεκάστε σε νωπά μαλλιά 3-4 φορές με το σπρέι και αφήστε τα να στεγνώσουν μόνα τους. Πρόκειται για μια μάσκα ιδανική για ελαφρώς σπαστά μαλλιά που δεν θα σας χαρίσει μόνο ίσια μαλλιά, αλλά απαλά, λεία και λαμπερά.

Σπιτική κρέμα μαλλιών για ίσιωμα:

Αφαιρέστε το γάλα από μια καρύδα, βάλτε το στην κατάψυξη για λίγες ώρες και μόλις το βγάλετε θα δείτε πως έχει σχηματιστεί μια μορφή κρέμας στην επιφάνεια του. Αυτή μπορεί να λειτουργήσει ως μια υπέροχη φυσική ισιωτική κρέμα μαλλιών. Απλώστε τη στα μαλλιά σας για 1 ώρα και στη συνέχεια λουστείτε κανονικά με το κατάλληλο σαμπουάν. Τέλος, στεγνώστε τα μαλλιά σας. Μετά από μερικές εφαρμογές θα είστε σε θέση να απολαύσετε τα λαμπερά ίσια μαλλιά σας.

Φυσικό ίσιωμα μαλλιών με έλαιο καρύδας:

Δημιουργήστε ένα μείγμα με ίση ποσότητα ελαίου καρύδας και ελαιόλαδου (το οποίο μπορείτε να αντικαταστήσετε με αμυγδαλέλαιο μετά από μερικές μέρες). Απλώστε το μείγμα των ελαίων στα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής κάνοντας απαλό μασάζ. Έπειτα, βάλτε από πάνω μια ζεστή πετσέτα και αφήστε το μείγμα να δράσει για τουλάχιστον 45 λεπτά. Τέλος, λουστείτε κανονικά με το σαμπουάν σας!

Ίσιωμα μαλλιών με κερατίνη:

Ίσιωμα μαλλιών (7)

Η θεραπεία μαλλιών με κερατίνη είναι μια μέθοδος για μόνιμο ίσιωμα μαλλιών και επανόρθωση της φθαρμένης τρίχας. Πρόκειται για μια μέθοδο που είναι περιζήτητη τα τελευταία χρόνια και υπόσχεται λεία, λαμπερά, ζωντανά και χωρίς φριζάρισμα ίσια μαλλιά.

Το μόνιμο ίσιωμα μαλλιών με κερατίνη είναι η ιδανική λύση για τις γυναίκες με φυσικά σγουρά ή σπαστά μαλλιά που τα ισιώνουν συνεχώς. Ωστόσο, η θεραπεία με κερατίνη αποτελεί και μια εναλλακτική θεραπεία αναδόμησης των ταλαιπωρημένων μαλλιών.

► Μάθετε περισσότερα για την θεραπεία με κερατίνη για ίσιωμα μαλλιών. Ανακαλύψτε τι είναι, πως γίνεται, τα αρνητικά, τους κινδύνους, αλλά και τις τιμές της κερατίνης για ίσιωμα μαλλιών.

Ίσιωμα μαλλιών με ισιωτική:

Σε αντίθεση με την κερατίνη, οι τεχνικές για ίσιωμα μαλλιών μόνιμο με ισιωτική περιέχουν φορμαλδεΰδη. Μια χημική ουσία που την καταλαβαίνει κανείς από την άσχημη μυρωδιά της κατά την διάρκεια της θεραπείας. Το αποτέλεσμα μάλιστα είναι ένα ημιμόνιμο ίσιωμα μαλλιών που για να συντηρηθεί χρειάζεται ειδικά προϊόντα, όπως σαμπουάν, μαλακτική κρέμα και μάσκα μαλλιών.

Προϊόντα για ίσιωμα μαλλιών:

Ίσιωμα μαλλιών (8)

Αν θέλετε να προστατεύσετε την τρίχα από την φθορά που προκαλεί η θερμότητα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποια προϊόντα που βοηθούν στο ίσιωμα μαλλιών.

Μια πρώτη επιλογή είναι ένα σαμπουάν για ίσιωμα μαλλιών, που κυκλοφορεί από πολλές γνωστές εταιρείες καλλυντικών. Το συγκεκριμένο προϊόν θα καθαρίσει τα μαλλιά σας, ενώ παράλληλα θα τα προετοιμάσει για το ίσιωμα. Βοηθάει στην λείανση της τρίχας και στην αντιμετώπιση του φριζαρίσματος.

Αφού στεγνώσετε καλά τα μαλλιά σας και πριν αρχίσετε το ίσιωμα τους, δοκιμάστε να εφαρμόσετε ένα λάδι μαλλιών για ίσιωμα. Έτσι θα πετύχετε πιο ίσια μαλλιά, χωρίς να τα καταστρέψετε με την θερμότητα. Το λάδι βοηθά τα βρεγμένα μαλλιά να συγκρατήσουν την υγρασία. Αν όμως εφαρμοστεί σε στεγνά μαλλιά τους χαρίζει λάμψη και απαλότητα.

Το ίδιο περίπου λειτουργεί και η κρέμα για ίσιωμα μαλλιών. Την απλώνετε στα μαλλιά πριν ξεκινήσετε το ίσιωμα και βοηθάτε στην εύκολη ολοκλήρωση του.

Η σιλικόνη μαλλιών είναι επίσης ένα προϊόν που βοηθάει στο ίσιωμα των μαλλιών, προστατεύοντας τα από την θραύση και την καταστροφή λόγω των υψηλών θερμοκρασιών. Πιο συγκεκριμένα, η σιλικόνη δημιουργεί ένα αδιάβροχο κάλυμμα στην τρίχα, κάνοντας την να συγκρατεί λιγότερη υγρασία, αλλά και να μην αφυδατώνεται χάνοντας την εσωτερική της υγρασία. Επίσης, καλύπτει την φθορά και κάνει να μαλλιά να φαίνονται απαλά, λεία και όμορφα.

Αν πάλι θέλετε να κάνετε ίσια μαλλιά με όγκο στις ρίζες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν αφρό μαλλιών για ίσιωμα μαλλιών διαρκείας. Απλώνοντας τον αφρό σε βρεγμένα μαλλιά και κάνοντας μασάζ στις ρίζες, μπορείτε να τα στεγνώσετε και να κάνετε ίσιωμα μαλλιών με όγκο, αρκεί να ξεκινήσετε το στέγνωμα από τις ρίζες τους.