Μάσκα αντιμετώπισης της ακμής σε στήθος και πλάτη

Μάσκα αντιμετώπισης της ακμής σε στήθος και πλάτη

Μπορεί το πιο συνηθισμένο σημείο εμφάνισης της ακμής να είναι στο πρόσωπο, αυτό όμως δεν σημαίνει πως αποκλείεται να δημιουργηθεί και στο υπόλοιπο σώμα, αφού πολλές φορές ο ιδρώτας ευνοεί την εμφάνιση της ακμής τόσο στην πλάτη, όσο και στο στήθος. Τα καλά νέα ωστόσο είναι πως υπάρχει λύση, η οποία βασίζεται στην ίδια θεραπεία που ακολουθείται και για την αντιμετώπιση της ακμής στο πρόσωπο, αλλά και σε μια πολύ απλή μάσκα που με βάση στην ασπιρίνη.

Θα χρειαστείτε:

– 5-7 χαπάκια ασπιρίνης
– Λίγο απεσταγμένο νερό
– 1 κουταλιά της σούπας μέλι

Οφέλη μάσκας:

Ασπιρίνη: Πρόκειται για ένα αντιφλεγμονώδες συστατικό που θα βοηθήσει στην άμεση μείωση της κοκκινίλας. Επίσης, περιέχει σαλικυλικό οξύ, ένα από τα συνηθέστερα συστατικά που χρησιμοποιούνται στα προϊόντα ακμής, αφού έχει την ιδιότητα να καθαρίζει τους πόρους και να απολεπίζει το δέρμα (το οποίο είναι ιδανικό για να λειάνει τις πολύ λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες).

Μέλι: Οι αντιβακτηριακές ιδιότητες του μελιού ωφελούν τις επιδερμίδες με τάση ακμής μειώνοντας την δημιουργία των σπυριών και επουλώνοντας τα ήδη υπάρχοντα. Είναι, επίσης, ένα φυσικό ενυδατικό, το οποίο ασφαλίσει την απαραίτητη υγρασία που χρειάζεται το δέρμα σας για να κρατηθεί ενυδατωμένο και λαμπερό.

Τρόπος παρασκευής:

Βάλτε σε ένα μπολ τις ασπιρίνες και όσο απεσταγμένο νερό χρειάζεται για να δημιουργηθεί μια πάστα. Αφήστε την ασπιρίνη να διαλυθεί στο νερό (μπορείτε να ανακατέψετε λίγο αν είναι απαραίτητο). Αν η πάστα σας φαίνεται πολύ πηχτή, προσθέστε λίγο νερό ακόμη, ενώ αν είναι πολύ αραιή προσθέστε μια ακόμη ασπιρίνη. Καλό θα ήταν ωστόσο να μην βάλετε περισσότερες από 8 ασπιρίνες στο μείγμα. Στη συνέχεια προσθέστε και το μέλι, έτσι ώστε η μάσκα να μην ξηράνει το δέρμα σας, αλλά να το ενυδατώσει. Αν πάλι, το δέρμα σας είναι υπερβολικά ξηρό ή ερεθισμένο μπορείτε να αντικαταστήσετε το μέλι με ελαιόλαδο ή έλαιο jojoba ή έλαιο τεϊόδεντρου.

Τρόπος εφαρμογής:

Πάρτε μια ποσότητα από τη μάσκα σας και αλείψτε τη στην περιοχή που εντοπίζεται το πρόβλημα. Αφήστε τη να δράσει για 7-15 λεπτά και ξεπλυθείτε με άφθονο χλιαρό νερό. Θα δείτε πως από την πρώτη κιόλας εφαρμογή, το δέρμα σας θα είναι πιο απαλό, πιο λαμπερό και τα μαύρα στίγματα θα έχουν αρχίσει να εξασθενούν. Αξίζει να σημειωθεί πως την εν λόγω μάσκα μπορείτε να την κάνετε και στο πρόσωπο και το σαγόνι σας. Χρησιμοποιήστε την άφοβα μέχρι δύο φορές την εβδομάδα, φτιάχνοντας ωστόσο μια φρέσκια μάσκα για κάθε χρήση.

Γενικότερα όσον αφορά την πρόληψη του προβλήματος, καλό θα ήταν να αποφεύγετε να ιδρώνετε πολύ, ενώ αν συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να κάνετε μπάνιο το συντομότερο δυνατόν. Με αυτόν τον τρόπο θα βοηθήσετε στην σταδιακή εξασθένηση της ακμής και την μείωση της πιθανότητας επανεμφάνισης της.