Πως να κάνετε ακρυλικά νύχια βήμα βήμα και ιδέες για όμορφα σχέδια

Ακρυλικά νύχια (20)

Τα ακρυλικά νύχια, όπως και τα νύχια με τζελ είναι οι δυο βασικές και δημοφιλείς μέθοδοι ενίσχυσης του φυσικού νυχιού με τεχνητά νύχια.

Σε αντίθεση λοιπόν με το ημιμόνιμο μανικιούρ τύπου Shellac που απλά εφαρμόζει χρώμα πάνω στο νύχι και διαρκεί περίπου 14 ημέρες, τα τζελ και ακρυλικά νύχια χρησιμοποιούνται για να κάνουν τα νύχια πιο σκληρά, να επιμηκύνουν τα κοντά ή φαγωμένα νύχια, αλλά και να κάνουν τα δάχτυλα να φαίνονται πιο λεπτά και μακριά. Στην ουσία χρησιμοποιώντας τα προϊόντα για ακρυλικά νύχια χτίζετε το νύχι πάνω στο κανονικό σας με την βοήθεια ενός καλουπιού.

Βέβαια, υπάρχει από πολλές γυναίκες μια σύγχυση μεταξύ ημιμόνιμων βερνικιών και τζελ νυχιών. Η διαφορά τους είναι πως τα βερνίκια τύπου Shellac είναι μανό αναμεμειγμένο με μια μορφή τζελ, έτσι ώστε να παραμένουν περισσότερο πάνω στο νύχι. Από την άλλη τα τζελ νύχια είναι μια τεχνητή μέθοδος ενίσχυσης και επιμήκυνσης του νυχιού.

► Δείτε επίσης: Ποιο σχήμα νυχιών σας ταιριάζει

Μερικές από τις βασικές διαφορές που έχουν τα ακρυλικά νύχια σε σχέση με τα τζελ νύχια είναι ο τρόπος που στεγνώνουν, η διάρκεια που αντέχουν και το υλικό χρήσης τους. Το μεν ακρυλικό μανικιούρ στεγνώνει και σκληραίνει γρήγορα μετά από λίγο στο φυσικό φως, ενώ το τζελ χρειάζεται τη βοήθεια των UV λαμπών. Τα ακρυλικά αντέχουν περίπου 1 μήνα και ανανεώνονται, ενώ το gel 14 ημέρες και πρέπει να αφαιρεθεί για να εφαρμοστεί ξανά.

Τι υλικά χρειάζονται για τα ακρυλικά νύχια:

Τα προϊόντα που θα χρειαστείτε για τα ακρυλικά νύχια είναι ένα σετ από μονομερές υγρό και μια πολυμερής πούδρα.

Βυθίστε ένα πινελάκι στο μονομερές υγρό, αφαιρέστε την περίσσεια αυτού και στη συνέχεια βουτήξτε το στην σκόνη. Με αυτό τον τρόπο δημιουργείτε μια εύπλαστη πάστα που απλώνεται πάνω στο φυσικό νύχι. Πριν την εφαρμογή της πάστας μπορείτε να βάλετε ένα χάρτινο καλούπι, έτσι ώστε να έχετε έναν οδηγό για να πετύχετε καλύτερα το μακρύ νύχι που επιθυμείτε.

Αφού το υλικό στεγνώσει φυσικά, κόβετε και λιμάρετε στο σχήμα που θέλετε.

Ακρυλικά νύχια (19)

Πλεονεκτήματα ακρυλικών νυχιών:

1. Η εφαρμογή προϊόντων για ακρυλικά νύχια δημιουργούν έναν τέλειο καμβά για να απλωθεί στη συνέχεια το χρώμα, ενισχύοντας παράλληλα το φυσικό νύχι.

2. Το ακρυλικό μανικιούρ αντέχει περισσότερο από το τζελ και το ημιμόνιμο, φτάνοντας μέχρι και τον 1 μήνα.

3. Αν σπάσει ή μεγαλώσει το νύχι μπορεί να διορθωθεί πολύ εύκολα, χωρίς να γίνει αφαίρεση του. Απλά επεκτείνεται το ακρυλικό υλικό στην βάση ή την άκρη του νυχιού. Επίσης, μπορείτε να κολλήσετε τα σπασμένα ακρυλικά νύχια με κόλλα.

4. Πρόκειται για μια μέθοδο τεχνητών νυχιών που δημιουργεί πολύ σκληρά και ανθεκτικά νύχια.

5. Τα τεχνητά νύχια με ακρυλικό είναι ιδανικά για να μακρύνετε τα κοντά ή φαγωμένα νύχια.

6. Η αφαίρεση των ακρυλικών νυχιών γίνεται πολύ εύκολα, με μούλιασμα τους σε ένα ειδικό υγρό ή καθαρό ασετόν και ξύσιμο με το ειδικό ξυλάκι μανικιούρ ή απαλό λιμάρισμα με σκληρή λίμα. Αν δείτε πως το ακρυλικό δεν αφαιρείται εύκολα, μουλιάστε ξανά και λιμάρετε. Μην επιμείνετε και μην βάλετε δύναμη, διότι μπορεί να πληγώσετε και να καταστρέψετε το φυσικό νύχι σας.

7. Δεν χρειάζεται UV λάμπες για να στεγνώσει, αφού σκληραίνει μόνο του στο φυσικό φως μετά από λίγο. Στην πραγματικότητα βέβαια, χρειάζεται 24 ώρες για να είναι πλήρως στεγνό.

8. Τα ακρυλικά νύχια είναι συνήθως πιο οικονομικά από τα τζελ νύχια. Οι τιμές για την απλή ενίσχυση των νυχιών με ακρυλικό κυμαίνονται γύρω στα 25 ευρώ, ενώ για την επιμήκυνση γύρω στα 40 ευρώ. Αυτό βέβαια έχει να κάνει με τον ειδικό που θα τα εφαρμόσει. Ωστόσο, υπάρχουν και πολύ συμφέρουσες προσφορές για ακρυλικά νύχια που κυκλοφορούν κατά καιρούς.

9. Αν η εφαρμογή των ακρυλικών νυχιών γίνει σωστά και με ειδικά primers μπορείτε να αποφύγετε την καταστροφή των φυσικών νυχιών σας.

Ακρυλικά νύχια (21)

Μειονεκτήματα ακρυλικών νυχιών:

1. Τα ακρυλικά νύχια ενδέχεται να φαίνονται λιγότερο φυσικά σε σχέση με τα τζελ νύχια, ειδικά αν δεν εφαρμοστούν με σωστό τρόπο.

2. Θέλει μεγάλη προσοχή κατά το άπλωμα, έτσι ώστε να εφαρμοστεί καλά και όχι ανομοιόμορφα.

3. Ενδέχεται να καταστρέψουν την φυσική βάση του νυχιού και να δημιουργήσουν πρόσφορο έδαφος για μύκητες και μικρόβια λόγω του λιμαρίσματος.

4. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται στα ακρυλικά νύχια περιέχουν δυνατά χημικά και μυρίζουν πολύ έντονα κατά την εφαρμογή τους και μέχρι το πλήρες στέγνωμα τους. Μετά δεν μυρίζουν καθόλου.

5. Λόγω των αναθυμιάσεων κατά την εφαρμογή, καλό θα είναι να αποφεύγονται από εγκύους ή άτομα που δεν αντέχουν τις άσχημες μυρωδιές.

6. Τα ακρυλικά χρώματα για τα νύχια έχουν μικρότερη ποικιλία, απ’ ότι το gel και το ημιμόνιμο μανικιούρ.

7. Τα ακρυλικά νύχια δεν έχουν καλή αντοχή στο πολύ νερό, κάτι που οδηγεί στο ανασήκωμα του υλικού και την δημιουργία κενού ανάμεσα στο φυσικό νύχι και το ακρυλικό. Αυτό το σημείο αποτελεί πρόσφορο έδαφος για μύκητες κλπ. Το ίδιο μάλιστα ισχύει και για τον ιδρώτα.

8. Τα νύχια με ακρυλικό υλικό δεν ξεφλουδίζουν.

Πως να κάνετε τεχνητά νύχια με ακρυλικό βήμα βήμα στο σπίτι:

Δείτε πως δημιουργούνται τα ακρυλικά νύχια στο βίντεο που ακολουθεί. Στην προκειμένη περίπτωση θα δείτε την αποκατάσταση φαγωμένων νυχιών με τεχνητά νύχια γαλλικό, χρησιμοποιώντας ακρυλικό.

Φωτογραφίες με ιδέες για σχέδια σε ακρυλικά νύχια:

Ακρυλικά νύχια (1)

Ακρυλικά νύχια (18)

Ακρυλικά νύχια (17)

Ακρυλικά νύχια (16)

Ακρυλικά νύχια (15)

Ακρυλικά νύχια (14)

Ακρυλικά νύχια (13)

Ακρυλικά νύχια (12)

Ακρυλικά νύχια (11)

Ακρυλικά νύχια (10)

Ακρυλικά νύχια (9)

Ακρυλικά νύχια (8)

Ακρυλικά νύχια (7)

Ακρυλικά νύχια (6)

Ακρυλικά νύχια (5)

Ακρυλικά νύχια (4)

Ακρυλικά νύχια (3)

Ακρυλικά νύχια (2)