10 tips για λαμπερά πόδια

10 tips για λαμπερά πόδια

Πριν από δυο δεκαετίες, η Kim Basinger έθεσε πολύ ψηλά τα στάνταρ λόγω των απίστευτων ποδιών της. Σήμερα, υπάρχουν πολλές celebrities με απίστευτα πόδια, συμπεριλαμβανομένων των Jennifer Aniston και Cameron Diaz. Πως μπορούμε εμείς, οι κοινές θνητές, να αποκτήσουμε πόδια όπως αυτά; Κρατήστε σημειώσεις.

Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι που θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε τα πόδια των ονείρων σας. Ορισμένοι σχετίζονται με την περιποίηση και την φροντίδα του δέρματος, άλλοι με την διατροφή και κάποιοι με την άσκηση. Ο συνδυασμός όλων αυτών, καθώς και μερικά απλά και εύκολα μυστικά για να δείχνετε πιο αδύνατη και ψηλότερη μπορούν να σας κάνουν να κλέψετε τις εντυπώσεις.

Και μην ξεχνάτε πως υπάρχουν και 6 στιλιστικά τρικ για να δείχνετε ψηλότερη.

► Δείτε τη λίστα με τα 10 tips για λαμπερά πόδια που θα σας κάνουν να ξεχωρίσετε

Ενυδατώστε σωστά το δέρμα σας

10 tips για λαμπερά πόδια (10)

Μην αφήνετε το δέρμα σας να ξεραθεί και να σκάσει. Φροντίστε να εφαρμόζετε σε καθημερινή βάση μια ενυδατική lotion με βιταμίνη Ε ή μια silk. Για να την απλώσετε, ξεκινήστε με απαλές κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω, δηλαδή από τα πέλματα προς τους μηρούς. Επίσης, μην αμελείτε να απλώσετε το αντιηλιακό σας αν πρόκειται να βγείτε στον ήλιο.

Επίσης, ένα έξυπνο τρικ για να δείχνετε πιο αδύνατη είναι το μαύρισμα. Ακόμη κι αν είναι Χειμώνας, επιλέξτε ένα self-tan ή και την χρήση σολάριουμ, την οποία ωστόσο δεν συνιστούμε, για να αποκτήσετε ένα πιο σοκολατένιο χρώμα.

Μην αμελείτε την απολέπιση

10 tips για λαμπερά πόδια (8)

Η απολέπιση του σώματος για την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων είναι πολύ σημαντική. Όχι μόνο βοηθάει το σώμα σας να είναι απαλό και βελούδινο, αλλά το βοηθάει στο να αναπνέει καλύτερα. Αυτό συμβαίνει διότι τα νεκρά κύτταρα απομακρύνονται από τους πόρους που έχουν φράξει και τους αφήνουν ανοιχτούς.

Χρησιμοποιήστε μια λούφα σε συνδυασμό με ένα scrub με μέλι και ζάχαρη. Αφού τρίψετε με αυτό το σώμα σας και ξεπλυθείτε με άφθονο χλιαρό νερό, εφαρμόστε μια ενυδατική λοσιόν. Το δέρμα σας μετά την απολέπιση, έχει ανοιχτούς πόρους και μπορεί να απορροφήσει πολύ πιο γρήγορα την λοσιόν και να επωφεληθεί από τα ευεργετικά συστατικά της.

Επιλέξτε τον ιδανικό τρόπο αποτρίχωσης για εσάς

10 tips για λαμπερά πόδια (9)

Τα υπέροχα απαλά πόδια χωρίς ίχνος τριχοφυΐας είναι το όνειρο κάθε γυναίκας και όχι μόνο, και η απόκτηση τους μπορεί να γίνει με πολλούς και διάφορους τρόπους. Από το ξυράφι μέχρι το λέιζερ, οι μέθοδοι αποτρίχωσης έχουν τα θετικά και τα αρνητικά τους.

Αν σκέφτεστε να προχωρήσετε στην αποτρίχωση με λέιζερ καλό θα είναι να το κάνετε κατά την διάρκεια του Χειμώνα, όπου το σώμα δεν εκτίθεται στις ακτίνες UV οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν ζημιά και προβλήματα χρωστικής στο δέρμα.

Ωστόσο, οι κλασσικές μέθοδοι αποτρίχωσης με κερί και ξυράφι είναι πολύ πιο εύκολες. Όπως επίσης και οι αποτριχωτικές κρέμες που υπάρχουν στο εμπόριο από πολλές εταιρείες, είτε φυτικές είτε όχι.

Κατανάλωση υγρών

10 tips για λαμπερά πόδια (2)

Πέρα από την εξωτερική ενυδάτωση της επιδερμίδας με κρέμες και λοσιόν σώματος, είναι πολύ σημαντικό να διατηρείτε σε καλά επίπεδα και την εσωτερική ενυδάτωση του οργανισμού σας. Γι’ αυτό μην αμελείτε την κατανάλωση υγρών και κυρίως νερού (8 ποτήρια τουλάχιστον καθημερινά). Με αυτό τον τρόπο θα φροντίσετε όχι μόνο την υγεία σας, αλλά και την ομορφιά σας, αποτρέποντας την αφυδάτωση. Αξίζει να σημειωθεί πως πέρα από την ενυδάτωση που προκαλεί το νερό στο σώμα, βοηθάει και στην αποφυγή κράμπας. Αυτό συμβαίνει διότι με το νερό, οι μυς χαλαρώνουν και συστέλλονται.

Σωστή διατροφή

10 tips για λαμπερά πόδια (3)

Η σωστή διατροφή μπορεί επίσης να βοηθήσει στην απόκτηση υπέροχων και λαμπερών ποδιών. Αυτό συμβαίνει διότι προσέχοντας το τι τρώτε αποφεύγετε τα προβλήματα στην κυκλοφορία του αίματος, την δημιουργία κιρσών, αλλά και το ακόμη χειρότερο πρόβλημα των θρομβώσεων. Η personal trainer και ειδική στην ολιστική διατροφή, Ingrid Macher, συμβουλεύει πως προκειμένου να έχετε υγιή πόδια θα πρέπει να φροντίσετε η διατροφή σας να είναι η κατάλληλη. Πιο συγκεκριμένα, εισάγετε στο διατροφολόγιο σας φαγητά πλούσια σε βιταμίνη C, όπως τα εσπεριδοειδή (πορτοκάλια, λεμόνι, μανταρίνια κλπ), οι κόκκινες πιπεριές, οι φράουλες και τα kiwi. Επίσης, φροντίστε να καταναλώνετε λιπαρά οξέα ωμέγα3, τα οποία θα βρείτε στα καρύδια, το αβοκάντο και το σολομό. Τέλος, τα φαγητά πλούσια σε ποτάσιο, αποτελούν επίσης μια διατροφική ομάδα που βοηθάει στην απόκτηση υπέροχων ποδιών. Ποτάσιο περιέχουν το σέλινο, τα ροδάκινα και οι μπανάνες.

Τι δεν πρέπει να τρώτε

10 tips για λαμπερά πόδια (4)

Προκειμένου να έχετε τα πόδια των ονείρων σας θα πρέπει να αποφεύγετε τα τηγανιτά, το λευκό αλεύρι, αλλά και το κόκκινο κρέας, τα οποία περιέχουν μεγάλες ποσότητες σε κορεσμένα λίπη. Αυτό θα σας βοηθήσει να προλάβετε την δημιουργία προβλημάτων με την κυκλοφορία του αίματος.

Από την άλλη, θα πρέπει να προσέξετε πολύ την κατανάλωση άλατος που κάνετε για να αποφύγετε την κατακράτηση υγρών που θα προκαλέσει πρήξιμο στα πόδια σας.

Τέλος, κυκλοφορεί ένας μύθος που θέλει την καφεΐνη να έχει σχέση με την δημιουργία της κυτταρίτιδας. Ωστόσο, αυτό είναι κάτι που δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά.

Επιλέξτε τακούνια που σας βολεύουν

10 tips για λαμπερά πόδια (11)

Αν είστε από τις γυναίκες που λατρεύουν τα τακούνια, θα πρέπει αρχικά να μάθετε να επιλέγετε τα σωστά και βολικά ψηλοτάκουνα. Αυτό θα το πετύχετε ακολουθώντας κάποια απλά μυστικά για άνετο περπάτημα με τακούνια. Επιλέξτε να φοράτε βολικά παπούτσια όταν πρόκειται να περπατήσετε πολύ ή να μείνετε αρκετές ώρες όρθια. Αφήστε τα τακούνια σας για την δουλειά ή κάποια κοινωνική εκδήλωση.

Αξίζει να σημειωθεί πως μπορείτε να κάνετε τα παπούτσια σας πιο άνετα φορώντας πάτους από gel, κάτι το οποίο δεν φαίνεται. Θα κάνετε πιο μαλακό τον πάτο και επομένως πιο ξεκούραστο.

Χαλαρώστε και ξεκουράστε τα πόδια σας

10 tips για λαμπερά πόδια (6)

Όπως κι εσείς η ίδια, έτσι και τα πόδια σας χρειάζονται χαλάρωση, λίγο μασάζ και μια ειδική περιποίηση μετά από μια κουραστική μέρα. Δώστε τους λοιπόν το διάλειμμα που χρειάζονται και βοηθήστε τα να έχουν καλύτερη κυκλοφορία του αίματος. Δοκιμάστε να τα βάλετε κάπου ψηλά για δέκα λεπτά ή να ξαπλώσετε στο κρεβάτι και να τα βάλετε ψηλά.

Επίσης, μπορείτε να τα αναζωογονήσετε, βάζοντας ένα gel με μέντα ή ξεπλένοντας τα με δροσερό νερό.

Τέλος, επιλέξτε να κάνετε μπάνιο με εκχυλίσματα δενδρολίβανου και δείτε τα πόδια σας να το απολαμβάνουν και με το παραπάνω.

Δώστε μεγαλύτερη προσοχή στα γόνατα σας

10 tips για λαμπερά πόδια (7)

Αν και είναι κάτι που δεν το γνωρίζουν πολλές γυναίκες, τα γόνατα αποτελούν μια περιοχή του σώματος που έχει την τάση να συσσωρεύει λίπος και ρυτίδες. Προκειμένου να αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα υπάρχουν ένα σωρό θεραπείες. Μια λύση είναι η λιποαναρρόφηση, αλλά υπάρχουν και άλλοι μέθοδοι που είναι λιγότερο διεισδυτικές. Δοκιμάστε την λεμφική αποστράγγιση ή την carboxytherapy που βοηθούν την παραγωγή νέου κολλαγόνου.

Μην αμελείτε την εκγύμναση τους

10 tips για λαμπερά πόδια (5)

Δοκιμάστε τη γιόγκα και βοηθήστε τα πόδια σας να τεντωθούν και να αυξήσουν την ευλυγισία τους. Από την άλλη μεριά, η μέθοδος πιλάτες έχει την ικανότητα να τονώνει τους μυς και να κάνει τα πόδια σας να δείχνουν πιο λεπτά. Εξαιρετικές ασκήσεις είναι επίσης το ποδήλατο και το σχοινάκι, το οποίο είναι το όπλο για τέλειο σώμα. Τέλος, η Ingrid Macher δηλώνει πως οι τρεις πιο καλές ασκήσεις για τόνωση των ποδιών είναι 1. βαθύ κάθισμα, 2. βηματισμός και 3. σκαλοπάτια, οι οποίες καλύπτουν την εκγύμναση πολλών εκ των μυών τους.