Μυστικά και προτάσεις μακιγιάζ για κορίτσια στην εφηβεία

Μυστικά μακιγιάζ για κορίτσια / έφηβες (1)

Το μακιγιάζ αποτελεί ένα όπλο που μπορεί να αναδείξει τα όμορφα φυσικά χαρακτηριστικά σου και να κρύψει μικρές ατέλειες όπως τα σπυράκια της εφηβείας. Αν λοιπόν ήρθε η ώρα να αρχίσεις να βάφεσαι, τα παρακάτω απλά μυστικά μακιγιάζ θα σε βοηθήσουν να πετύχεις το τέλειο αποτέλεσμα χωρίς υπερβολές. Πρόκειται για tips που λύνουν την απορία που έχουν όλα τα κορίτσια της ηλικίας σου, δηλαδή «Πως να βαφτώ σωστά»!

Εξάλλου, το φρέσκο και νεανικό προσωπάκι σου δεν έχει ανάγκη από πολλά καλλυντικά προϊόντα για να αναδείξει την φυσική του ομορφιά. Ένα φυσικό και ελαφρύ μακιγιάζ είναι το ιδανικό! Αντίθετα, κάνοντας ένα βαρύ και σκούρο μακιγιάζ αυτομάτως κάνεις την εικόνα σου να δείχνει μεγαλύτερη. Παράλληλα, ταλαιπωρείς την ευαίσθητη επιδερμίδα σου, οδηγώντας πολλές φορές σε έξαρση σπυριών ή αργότερα στη ζωή σου σε πρόωρη γήρανση του δέρματος.

Το μακιγιάζ για κορίτσια στην εφηβεία δεν είναι μια δύσκολη διαδικασία. Αν γνωρίζεις κάποια βασικά βήματα μακιγιάζ για αρχάριες μπορείς να πετύχεις το τέλειο αποτέλεσμα, κερδίζοντας τα κοπλιμέντα των αγοριών και όχι μόνο.

Επίσης, ο πειραματισμός και η εξάσκηση θα σε βοηθήσουν να δεις τι σου ταιριάζει καλύτερα και να αποκτήσεις την δική σου μοναδική ταυτότητα. Αν χρειάζεσαι μια παραπάνω βοήθεια, μπορείς να ρωτήσεις κάποια make up artist στα καταστήματα με είδη μακιγιάζ. Αυτή είναι η πλέον κατάλληλη για να σε κατατοπίσει απόλυτα τόσο στην σωστή επιλογή καλλυντικών, όσο και στον τρόπο εφαρμογής τους.

Ας προχωρήσουμε λοιπόν στα μυστικά που θα απογειώσουν το βάψιμο σου τόσο στο σχολείο, όσο και στο πάρτυ.

Tips μακιγιάζ για κορίτσια στην εφηβεία

Καταρχήν θα πρέπει να αναφέρουμε πως η ηλικία που τα κορίτσια ξεκινούν συνήθως να βάφονται είναι 12-13 ετών. Βέβαια, δεν έχεις ανάγκη να βάφεσαι καθημερινά, αφού το δέρμα σου είναι νεανικό και όμορφο από μόνο του. Προτίμησε να κάνεις μακιγιάζ μόνο σε ιδιαίτερες περιστάσεις, όπως για ένα πάρτυ ή έναν γάμο / βάπτιση.

Σε αυτή την ευαίσθητη ηλικία θα πρέπει να φροντίζεις σωστά το πρόσωπο σου και να μην το επιβαρύνεις. Γι’ αυτό πριν ξεκινήσεις το εφηβικό μακιγιάζ σου θα πρέπει να κάνεις έναν καλό καθαρισμό προσώπου.

Επέλεξε λοιπόν ένα κατάλληλο για το δέρμα σου ήπιο καθαριστικό και βάλε το στην καθημερινή σου ρουτίνα ομορφιάς. Αν έχεις πρόβλημα με ακμή, τότε υπάρχουν ειδικά καθαριστικά προϊόντα. Αν το πρόβλημα με τα σπυράκια είναι πολύ έντονο, πιθανότατα χρειάζεσαι την γνώμη κάποιου δερματολόγου για να διαλέξεις το ιδανικό.

Μετά τον καθαρισμό εφάρμοσε μια ενυδατική κρέμα προσώπου για την ηλικία σου και φυσικά το αντιηλιακό σου κατά τη διάρκεια της μέρας, ασχέτως με την εποχή. Ο ήλιος ακόμη και τους χειμερινούς μήνες ή τις μέρες με συννεφιά επηρεάζει και φθείρει την επιδερμίδα μας οπότε η προστασία της είναι απαραίτητη.

Μυστικά μακιγιάζ για κορίτσια / έφηβες (2)

Τα καλλυντικά προϊόντα που θα χρειαστείς για το κοριτσίστικο ή εφηβικό μακιγιάζ σου

Ο βασικός κανόνας στο μακιγιάζ για κορίτσια 12, 13, 14 ετών και γενικότερα για όσες βρίσκονται στην εφηβεία, είναι «όσο λιγότερο, τόσο το καλύτερο»! Χρησιμοποίησε μόνο τα απαραίτητα.

Ξεκίνα με μια BB cream, δηλαδή μια ενυδατική κρέμα με χρώμα που καλύπτει τις δυχρωμίες δίνοντας λάμψη και φρεσκάδα στο πρόσωπο. Αν βέβαια μια τέτοια κρέμα δεν είναι αρκετή, επέλεξε ένα καλυπτικό make up για τα σπυράκια, ρωτώντας πρώτα κάποιον δερματολόγο. Ιδανικά είναι τα oil-free και όσα δεν περιέχουν parabens και θειικά. Γενικότερα το makeup δεν συνίσταται για επιδερμίδες με ακμή.

Όταν φοράς makeup πρόσεξε λιγάκι να επιλέξεις την σωστή απόχρωση. Δοκίμασε το στο πηγούνι και δες το στο φυσικό φως του ήλιου. Το κατάλληλο είναι αυτό που δεν ξεχωρίζει.

Μάθε περισσότερα σχετικά με το μακιγιάζ για επιδερμίδα με ακμή.

Αν δεν θες να φορτώσεις την επιδερμίδα σου, χρησιμοποίησε μόνο το concealer για να καλύψεις τα σπυράκια ή τις μικροατέλειες κάνοντας ταμποναριστές κινήσεις.

Προαιρετικά χρησιμοποίησε μια διάφανη πούδρα στο Τ του προσώπου (μέτωπο – μύτη), για να σταθεροποιήσεις τη βάση σου. Η πούδρα είναι ιδανική για λιπαρές επιδερμίδες, διότι αφαιρεί τη γυαλάδα.

Μυστικά μακιγιάζ για κορίτσια / έφηβες (3)

Γέμισε, αν θες έντονο βλέμμα, τα φρύδια σου με όποιο προϊόν προτιμάς. Δες περισσότερα για το άψογο γέμισμα φρυδιών.

Στα μάτια μπορείς να χρησιμοποιήσεις μόνο μια μάσκαρα. Εναλλακτικά, άπλωσε πρώτα μια σκιά σε ουδέτερο χρώμα για να τα τονίσεις περισσότερο. Αν οι βλεφαρίδες σου δεν είναι αρκετά γυριστές, πριν την μάσκαρα χρησιμοποίησε το ψαλίδι για βλεφαρίδες. Για ακόμη πιο φρέσκο και νεανικό μακιγιάζ ματιών πρόσθεσε μπεζ μολύβι στην εσωτερική κάτω γραμμή των βλεφαρίδων.

Σε περίπτωση που κάνεις πιο έντονο ή χρωματιστό βάψιμο ματιών για ένα πάρτυ ή μια επίσημη έξοδο, φρόντισε το υπόλοιπο πρόσωπο σου να είναι φυσικό.

Μετά τόνισε τα μάγουλα σου με λίγο ρουζ για πιο φρέσκια όψη και ολοκλήρωσε με ένα lip balm, lip gloss ή ενυδατικό κραγιόν σε απαλούς χρωματισμούς.

Τέλος, στις εξόδους σου μπορείς να συνδυάσεις το φυσικό μακιγιάζ ματιών με έντονο χρώμα κραγιόν και να προσθέσεις μια λεπτή γραμμή με eyeliner.

Βίντεο με προτάσεις μακιγιάζ για κορίτσια και έφηβες σε απλά βήματα

Τα βίντεο που θα βρεις παρακάτω θα σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις εκπληκτικά μακιγιάζ για κάθε περίσταση. Ακόμη κι αν είσαι αρχάρια, βρες το ιδανικό ανάλογα με το γούστο σου και ακολούθησε τα απλά βήματα που παρουσιάζονται για να πετύχεις ένα τέλειο αποτέλεσμα!

Ελαφρύ μακιγιάζ για αρχάριες – Βήμα βήμα η δημιουργία του

Αν δεν είσαι εξοικειωμένη με το βάψιμο ματιών και προσώπου, το παρακάτω βίντεο θα σου δείξει τα μυστικά που χρειάζεται να ξέρεις.

Βήμα βήμα ένα ελαφρύ καθημερινό μακιγιάζ για κορίτσια / έφηβες

Πρόκειται για ένα απλό και φυσικό μακιγιάζ ιδανικό για το σχολείο. Μπορείς βέβαια να το κάνεις και για την βόλτα με τις φίλες σου.

Η διαδικασία για ένα ακόμη φυσικό εφηβικό μακιγιάζ

Αν θέλεις να δώσεις λίγη περισσότερη ένταση στα μάτια σου, μπορείς να προσθέσεις μια γήινη απόχρωση σκιάς ή λίγο καφέ μολύβι. Δες βήμα βήμα το πως θα πετύχεις αυτό το ελαφρύ και όμορφο βάψιμο.

Φυσικό μακιγιάζ ακόμη και για το σχολείο

Δες πως μπορείς να δημιουργήσεις βήμα βήμα ένα ελαφρύ μακιγιάζ σε γήινες αποχρώσεις ιδανικό για τις εξόδους σου. Αν βέβαια σου αρέσει να τονίζεις λίγο περισσότερο τα μάτια σου, ακόμη και στο σχολείο, μπορείς να το δοκιμάσεις.

Εύκολο μακιγιάζ για πάρτυ ιδανικό για κορίτσια και έφηβες

Το μακιγιάζ αυτό είναι κατάλληλο τόσο για μικρά κορίτσια, όσο και για μεγαλύτερης ηλικίας. Είναι ελαφρύ και τονίζει με όμορφο τρόπο τα μάτια.

Μακιγιάζ για πάρτυ και επίσημες εξόδους ιδανικό για κορίτσια 12, 13, 14 ετών

Τα κορίτσια σε μικρή ηλικία δεν χρειάζεται να βάφονται έντονα και βαριά. Πάρε μια ιδέα για το πως μπορείς να βαφτείς σε μια έξοδο ή σε μια επίσημη εκδήλωση.

Λαμπερό μακιγιάζ για πάρτυ με σκιές που έχουν γκλίτερ

Αν θες να κάνεις ένα πιο αστραφτερό και εντυπωσιακό μακιγιάζ στο πάρτυ, το βίντεο που ακολουθεί θα σου δώσει μια όμορφη ιδέα ιδανική για την ηλικία σου.