10 τρόποι για να τραβήξετε τα βλέμματα

10 τρόποι για να τραβήξετε τα βλέμματα

Υπάρχουν γυναίκες που έχουν γεννηθεί με υπέροχα φυσικά μάτια και η όραση τους είναι άψογη. Ωστόσο, υπάρχουν και γυναίκες που αναγκάζονται να φορέσουν γυαλιά ή που τα μάτια τους δεν είναι τόσο τέλεια.

Μπορεί να φταίει η κούραση, η αϋπνία ή και ο οργανισμός τους και τα μάτια τους να είναι πρησμένα, κουρασμένα ή μικρά. Αυτά όλα όμως δεν είναι προβλήματα που δεν έχουν τη λύση τους.

Ακόμη κι αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε έντονα χρώματα και βαριά καλλυντικά προϊόντα, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα άκρως εντυπωσιακό φυσικό μακιγιάζ. Ακολουθώντας κάποιες μικρές, αλλά πολύ σημαντικές συμβουλές, το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει.

Ποιοι είναι οι 10 τρόποι για να τραβήξετε τα βλέμματα;

1. Φορέστε φακούς επαφής και όχι τα γυαλιά οράσεως σας

10 τρόποι για να τραβήξετε τα βλέμματα (2)

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να τραβήξετε τα βλέμματα και ένας από αυτούς είναι οι φακοί επαφής. Αν λοιπόν είναι κάτι που δεν έχετε δοκιμάσει μέχρι τώρα, καλό θα είναι να επισκεφθείτε τον οπτικό σας για να σας καθοδηγήσει. Αυτός είναι ο καταλληλότερος για να βρει τους ιδανικούς φακούς επαφής για εσάς και να σας συμβουλέψει για την σωστή εφαρμογή και φροντίδα τους.

Μπορεί στο διαδίκτυο να υπάρχουν πολύ καλές και συμφέρουσες προσφορές για φακούς επαφής, αλλά καλό θα ήταν να αγοράσετε μόνο εφόσον γνωρίζετε ποιοι είναι οι κατάλληλοι για εσάς. Πάρτε λοιπόν αρχικά την γνώμη του οπτικού σας και έπειτα μπορείτε να τους παίρνετε από το Internet.

Θα πρέπει να γνωρίζετε πως κατά την πρώτη δοκιμή φακών επαφής μπορεί να νιώσετε μια μικρή ενόχληση ή να θολώσουν τα μάτια σας. Αυτό δεν πρέπει να σας ανησυχήσει αν διαρκέσει μόνο μερικά δευτερόλεπτα και αφού ανοιγοκλείσετε τα μάτια σας φύγει. Αν όμως συνεχιστεί, σημαίνει πως οι συγκεκριμένοι φακοί δεν είναι κατάλληλοι για εσάς και θα πρέπει να δοκιμάσετε κάποια άλλη εταιρεία. Ίσως χρειαστεί να κάνετε μερικές δοκιμές μέχρι να βρείτε τους ιδανικούς φακούς επαφής για εσάς. Όταν όμως τους βρείτε θα δείτε την διαφορά.

2. Παίξτε με τους χρωματιστούς φακούς επαφής

10 τρόποι για να τραβήξετε τα βλέμματα (3)

Πέρα από τους απλούς και κλασσικούς φακούς επαφής, υπάρχουν και οι χρωματιστοί. Πρόκειται για μια ωραία λύση ανανέωσης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη κι αν δεν έχετε κάποιο πρόβλημα με την όραση σας. Φορώντας τους μπορείτε να αλλάξετε το χρώμα των ματιών σας. Προσοχή όμως, αν δεν θέλετε να φανεί ψεύτικο το αποτέλεσμα, επιλέξτε ένα χρώμα που να φαίνεται φυσικό.

Αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχουν φακοί επαφής με χρώμα, όπου διαθέτουν περισσότερες στρώσεις, έτσι ώστε το χρώμα να μην έρχεται σε άμεση επαφή με τον αμφιβληστροειδή και οι πιθανότητες αλλεργικής αντίδρασης ελαχιστοποιούνται.

3. Εφαρμόστε το eyeliner με τον σωστό τρόπο

10 τρόποι για να τραβήξετε τα βλέμματα (4)

Η εφαρμογή και μόνο ενός eyeliner μπορεί να κάνει το βλέμμα σας άκρως σαγηνευτικό με πολύ γρήγορο τρόπο. Ωστόσο, για να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα και να μην έχετε το αντίθετο από αυτό που θέλετε θα πρέπει να γνωρίζετε τον σωστό τρόπο εφαρμογής του.

Σε περίπτωση που τα μάτια σας είναι μικρά θα πρέπει να εφαρμόσετε τη γραμμή του eyeliner στην πάνω εξωτερική γωνία του ματιού σας και να την σβήσετε ελαφρώς για ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα. Με αυτό τον τρόπο τα μάτια σας θα αποκτήσουν περισσότερο βάθος.

4. Απλώστε το concealer γύρω από τα μάτια σας για να καλύψετε τους μαύρους κύκλους και όχι μόνο

10 τρόποι για να τραβήξετε τα βλέμματα (5)

Το concealer αποτελεί ένα από τα «μαγικά» καλλυντικά προϊόντα κάθε γυναίκας. Μπορεί να καλύψει τις ατέλειες και τους μαύρους κύκλους και να δώσει λάμψη και φρεσκάδα στο βλέμμα. Αρκεί βέβαια να χρησιμοποιηθεί με σύνεση και να εφαρμοστεί σωστά.

Όπως ήδη αναφέραμε υπάρχουν πολλοί τρόποι για να τραβήξετε τα βλέμματα και ένας ακόμη είναι το concealer. Αναδείξτε τα μάτια σας εφαρμόζοντας αρχικά ένα ελαφρύ πράιμερ και στη συνέχεια απλώνοντας το concealer. Αυτός είναι ένας τρόπος για να χρησιμοποιήσετε λιγότερο concealer, αλλά και να αυξήσετε την διάρκεια του. Τέλος, αν θέλετε να δώσετε λίγη παραπάνω λάμψη, εφαρμόστε λίγη πούδρα ή κρέμα λάμψης.

5. Φροντίστε να έχετε καλοσχηματισμένα φρύδια

10 τρόποι για να τραβήξετε τα βλέμματα (6)

Τα καλοσχηματισμένα φρύδια πλαισιώνουν με τον καλύτερο τρόπο τα μάτια σας και δημιουργούν ένα εκτυφλωτικό βλέμμα. Αν θέλετε να δημιουργήσετε ένα πιο νεανικό look, δοκιμάστε να αφήσετε λίγο πιο φυσικό το σχήμα τους, ενώ αν θέλετε να κάνετε ένα mini lifting στην έκφραση σας, δημιουργήστε έντονα τόξα.

Καλό θα ήταν την πρώτη φορά που θα δώσετε σχήμα στα φρύδια σας να απευθυνθείτε σε κάποια αισθητικό και στη συνέχεια να τα φροντίζετε εσείς.

Η αφαίρεση των τριχών με την τεχνική της κλωστής είναι πιο ανώδυνη και οικονομική από το κερί, καθώς επίσης και πιο ακριβής και γρηγορότερη από το τσιμπιδάκι.

6. Επενδύστε στις ψεύτικες βλεφαρίδες

10 τρόποι για να τραβήξετε τα βλέμματα (7)

Η εφαρμογή των ψεύτικων βλεφαρίδων μπορεί να οδηγήσει σε ένα εκπληκτικό και σαγηνευτικό βλέμμα. Θέλει λίγη εξάσκηση για να μπορέσετε να τις συνηθίσετε και να τις βάζετε πιο εύκολα, αλλά όταν μάθετε την τεχνική θα δείτε πως είναι πολύ απλή. Θα πρέπει επίσης να ξέρετε πως υπάρχουν πολλά διαφορετικά σχέδια ψεύτικων βλεφαρίδων και πως δεν ταιριάζουν όλα σε κάθε γυναίκα. Ανάλογα με το σχήμα του ματιού σας, θα πρέπει να βρείτε την καταλληλότερη και αυτή που θα έχει πιο φυσικό αποτέλεσμα.

Επίσης, οι ψεύτικες βλεφαρίδες δεν μπορούν να φορεθούν σε κάθε σας εμφάνιση και ιδιαίτερα στον χώρο εργασίας σας. Καλό θα είναι να τις χρησιμοποιείτε στις εξόδους σας και στις πιο επίσημες εκδηλώσεις.

Πολύ καλές επιλογές είναι οι μισές σε μήκος και αυτές που χωρίζονται σε τούφες. Το αποτέλεσμα είναι πιο διακριτικό και πιο φυσικό και η τοποθέτηση τους πολύ πιο εύκολη.

7. Διώξτε το πρήξιμο από τα μάτια σας με φυσικό τρόπο

10 τρόποι για να τραβήξετε τα βλέμματα (8)

Μπορεί να υπάρχουν στο εμπόριο πολλές ειδικές κρέμες και roll-on gels ειδικά για την αντιμετώπιση του πρηξίματος, ωστόσο όλα αυτά κοστίζουν. Υπάρχουν πολλοί άλλοι φυσικοί τρόποι για να τραβήξετε τα βλέμματα με τα απαλλαγμένα από το πρήξιμο μάτια σας.

Ένας από αυτούς είναι και η χρήση μεταλλικών κουταλιών τα οποία προηγουμένως έχετε τοποθετήσει στην κατάψυξη για περίπου 15 λεπτά. Αφού τα βγάλετε από το ψυγείο, τοποθετήστε τα κάτω από τα μάτια σας και κρατήστε για λίγο. Αφού τα αφαιρέσετε, θα δείτε πως το πρήξιμο θα έχει εξαφανιστεί ή έστω μειωθεί.

Επίσης, πιείτε το τσάι σας και κρατήστε τα χρησιμοποιημένα φακελάκια. Μόλις κρυώσουν τοποθετήστε τα πάνω στα μάτια σας και αφήστε τα για λίγα λεπτά.

Τέλος, δοκιμάστε και την πιο παραδοσιακή μέθοδο του κρύου αγγουριού.

8. Χρησιμοποιήστε σταγόνες για τα μάτια

10 τρόποι για να τραβήξετε τα βλέμματα (9)

Αναδεικνύοντας το λευκό των ματιών σας ακόμη και χωρίς ίχνος μακιγιάζ μπορείτε να κάνετε τα μάτια σας να δείχνουν πολύ όμορφα. Από την άλλη μεριά, ακόμα και ένα επαγγελματικό μακιγιάζ μπορεί να δείχνει άσχημο αν τα μάτια σας είναι κόκκινα από την αλλεργία ή την αϋπνία. Επομένως, δοκιμάστε να ρίξετε μερικές σταγόνες για τα μάτια κάθε πρωί και απολαύστε το φρέσκο και όμορφο βλέμμα που θα σας χαρίσουν.

9. Δοκιμάστε το χρυσό μολύβι ματιών

10 τρόποι για να τραβήξετε τα βλέμματα (10)

Μπορεί να λένε πως το άσπρο μολύβι μπορεί να κάνει τα μάτια σας μεγαλύτερα, και σε ένα βαθμό ισχύει. Δημιουργεί την ψευδαίσθηση πως το λευκό των ματιών σας είναι μεγαλύτερο. Ωστόσο, δεν ταιριάζει σε όλες τις γυναίκες και ειδικά σε όσες έχουν σκουρόχρωμη επιδερμίδα φαίνεται αφύσικο. Γι’ αυτό είναι προτιμότερο να επενδύσετε σε ένα χρυσό ή σαμπανιζέ μολύβι ματιών. Εφαρμόστε το στις εσωτερικές γωνίες των ματιών σας και βάψτε την εσωτερική κάτω γραμμή των βλεφαρίδων σας. Με αυτό τον τρόπο θα αποκτήσετε ένα φρέσκο και όμορφο βλέμμα.

10. Βαφτείτε με μέτρο

10 τρόποι για να τραβήξετε τα βλέμματα (11)

Όπως όλα στην ζωή, έτσι και το μακιγιάζ θέλει μέτρο. Προσέξτε λοιπόν το χρώμα των φακών που θα επιλέξετε για να μην φαίνεται άσχημο και αποφύγετε τις υπερβολικές ψεύτικες βλεφαρίδες που θα βαρύνουν τα μάτια σας. Κάντε μικρά βήματα στην ανανέωση του μακιγιάζ σας για να δείτε τι σας ταιριάζει. Μην δοκιμάζετε μεγάλες αλλαγές διότι μπορεί να απογοητευτείτε και να μην πειραματιστείτε ξανά. Ωστόσο, οι πειραματισμοί αποτελούν ένα πολύ σημαντικό τρόπο για να ανακαλύψετε το πως θα τονίσετε τα δυνατά σας σημεία.