Ολόσωμες φόρμες: Εντυπωσιακοί συνδυασμοί & στυλιστικά μυστικά

Ολόσωμες φόρμες (1)

Οι ολόσωμες φόρμες δημιουργούν αναμφίβολα ένα εντυπωσιακό ντύσιμο για κάθε περίσταση. Είναι ένα ευέλικτο ρούχο το οποίο ανάλογα με τα αξεσουάρ που θα συνδυαστεί, μπορεί να μεταμορφωθεί πλήρως.

Το συγκεκριμένο ρούχο αποτελεί από μόνο του ένα ολοκληρωμένο σύνολο, όπως συμβαίνει και με τα φορέματα. Ωστόσο, πολλές γυναίκες το αποφεύγουν, διότι η επιλογή ενός σχεδίου που δεν τις κολακεύει και ο συνδυασμός με λάθος λεπτομέρειες, ενδέχεται να αποβούν μοιραία. Μπορεί να καταστρέψει πλήρως την κομψή εικόνα μιας ολόσωμης φόρμας και να κάνει μια σιλουέτα να δείχνει πιο κοντή και πιο γεμάτη.

Επιλέγοντας όμως το ιδανικό κόψιμο, μια ολόσωμη φόρμα μπορεί να σας κάνει εκθαμβωτική. Εξίσου σημαντική βέβαια είναι η επιλογή των αξεσουάρ και των παπουτσιών που θα κάνετε.

Ανακαλύψτε λοιπόν ποιο είναι το κατάλληλο σχέδιο ολόσωμης φόρμας για τον σωματότυπο σας, καθώς και μερικά στυλιστικά μυστικά για να κάνετε υπέροχα ντυσίματα.

Επίσης, δείτε πως να επιλέξετε ένα jumpsuit, όπως αλλιώς αποκαλούνται, ανάλογα με την περίσταση και με τι παπούτσια ή αξεσουάρ να το συνδυάσετε.

Και φυσικά για να ολοκληρώσετε την εμφάνιση σας, χρειάζεστε ένα υπέροχο χτένισμα. Δείτε ποια χτενίσματα ταιριάζουν με ολόσωμη φόρμα και κλέψτε τις εντυπώσεις σε κάθε σας εμφάνιση.

Μυστικά για επιλέξετε την τέλεια ολόσωμη φόρμα για το σωματότυπο σας:

Ολόσωμες φόρμες (3)

Ολόσωμες φόρμες ανάλογα με το ύψος:

Οι ψηλές γυναίκες θα πρέπει να επιλέγουν ολόσωμες φόρμες με φαρδιά μπατζάκια που φτάνουν μέχρι το δάπεδο. Από την άλλη μεριά, οι πιο κοντές γυναίκες είναι προτιμότερο να επιλέξουν κάποια εφαρμοστή ή στενή ολόσωμη φόρμα μέχρι τον αστράγαλο ή πιο πάνω, τύπου cropped. Μια εξίσου καλή ιδέα για μια μικρόσωμη γυναίκα είναι η μονόχρωμη ολόσωμη φόρμα. Το συγκεκριμένο σχέδιο τείνει να κάνει τη σιλουέτα να δείχνει πιο ψηλή. Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως δημιουργεί ένα κάθετο ενιαίο χρωματικά ντύσιμο.

Ανάλογα με το μέγεθος στήθους:

Αν το χαρακτηριστικό του σώματος σας είναι το μεγάλο στήθος, επιλέξτε μια γυναικεία ολόσωμη φόρμα που είναι φαρδιά στη μέση. Στη συνέχεια προσθέστε μια λεπτή ζώνη για να την τονίσετε κι έτσι θα κάνετε τη σιλουέτα σας να δείχνει πιο μακριά. Εντυπωσιακή επιλογή αποτελεί και η ολόσωμη φόρμα με βαθύ V ντεκολτέ. Είναι ιδανική για μικρόσωμες γυναίκες, αφού προσθέτει ύψος, αλλά μπορεί να φορεθεί και από τις υπόλοιπες. Καλό θα είναι βέβαια να αποφεύγετε τις στράπλες φόρμες διότι δεν παρέχουν την απαραίτητη στήριξη σε ένα βαρύ στήθος. Επίσης, αν δεν θέλετε να τονίσετε περισσότερο το στήθος σας διακινδυνεύοντας μια υπερβολική εικόνα, αποφύγετε τις ολόσωμες φόρμες με φαρδιές τιράντες ή halter necks. Τα σχέδια αυτά είναι κατάλληλα για τις γυναίκες με μικρό στήθος, που θέλουν να το κάνουν να δείχνει μεγαλύτερο.

Με φουσκωτή κοιλιά:

Για να κρύψετε την κοιλίτσα (φυσική ή εγκυμοσύνης) επιλέξτε μια ολόσωμη φόρμα τύπου μπουφάν. Πρόκειται για το σχέδιο που διαθέτει λάστιχο στο ύψος της λεκάνης. Η λεπτομέρεια αυτή τείνει να τραβήξει την προσοχή μακριά από την κοιλιά και να κάνει τα πόδια να δείχνουν μακρύτερα.

Σωματότυπος κλεψύδρα:

Στις γυναίκες με σωματότυπο κλεψύδρα ταιριάζουν οι εφαρμοστές, αλλά όχι υπερβολικά κολλητές ολόσωμες φόρμες. Ενδιαφέρουσα επιλογή είναι και οι ντραπέ.

Σωματότυπος αχλάδι – Μεσογειακή σιλουέτα με έντονες καμπύλες στην περιφέρεια:

Αν διαθέτετε μεσογειακή σιλουέτα με έντονες καμπύλες στην περιφέρεια ή σωματότυπο αχλάδι, επιλέξτε μια ολόσωμη φόρμα που να μην κολλάει στην περιοχή των γλουτών. Με αυτό τον τρόπο δεν θα τους τονίσετε περισσότερο. Φορέστε καλύτερα ένα σχέδιο ολόσωμης φόρμας που να τονίζει την λεπτή μέση σας, όπως για παράδειγμα μια ολόσωμη φόρμα παντελόνα ή τύπου σαλβάρι. Αυτού του τύπου οι ολόσωμες φόρμες κολακεύουν κάθε σώμα και δημιουργούν μια κομψή εμφάνιση με λεπτότερη μέση, που σας κάνει να φαίνεστε ψηλότερη.

Σωματότυπος μήλο:

Η ολόσωμη φόρμα με πτυχώσεις στο ντεκολτέ είναι μια πολύ καλή επιλογή για έναν σωματότυπο μήλο, αφού τραβάει την προσοχή στο μπούστο, απομακρύνοντας την από την κοιλιά. Εντυπωσιακές είναι επίσης οι ολόσωμες φόρμες που καλύπτουν με το σχέδιο τους την περιοχή της κοιλιάς. Εναλλακτικά, για να κολακεύσετε μια σιλουέτα με γεμάτο κορμό φροντίστε να τονίσετε τα λεπτά πόδια σας. Επιλέξτε λοιπόν μια ολόσωμη φόρμα με στενά μπατζάκια τύπου cigarette.

Σωματότυπος σωλήνας:

Για τις γυναίκες με σώμα σωλήνα, δηλαδή χωρίς ιδιαίτερες καμπύλες, ιδανικές είναι οι πολύ στενές ολόσωμες φόρμες και το ολόσωμο σορτς. Επίσης, μια φόρμα που διαθέτει κοψίματα στα πλάγια της μέσης ή είναι διακοσμημένη με μια ζώνη, δημιουργεί την ψευδαίσθηση των καμπυλών και κάνει το σώμα πιο θηλυκό.

Τέλος, επιλέγοντας μια γυναικεία ολόσωμη φόρμα με φαρδιά μπατζάκια τύπου παντελόνας, μπορείτε να κάνετε μια ψηλόλιγνη σιλουέτα να δείχνει εκθαμβωτική.

Στυλιστικά μυστικά για να φορέσετε μια ολόσωμη φόρμα:

Ολόσωμες φόρμες (2)

1. Αν είναι η πρώτη φορά που φοράτε ολόσωμη φόρμα, επιλέξτε ένα απλό σχέδιο σε μαύρο ή άσπρο χρώμα. Τα συγκεκριμένα χρώματα είναι πιο εύκολο να συνδυαστούν και αποτελούν μια πιο ασφαλή επιλογή. Αν όμως είστε πιο τολμηρή, δοκιμάστε μια έντονη χρωματικά ολόσωμη φόρμα σε navy, ροζ, burgundy ή λαδί απόχρωση.

2. Επιλέγοντας μαύρες ολόσωμες φόρμες μπορείτε να κάνετε το σώμα σας να δείχνει λεπτότερο.

2. Απογειώστε ένα ντύσιμο με ολόσωμη φόρμα και κάντε το πιο σέξι φορώντας ψηλοτάκουνα πέδιλα με λουράκια.

3. Μια ολόσωμη φόρμα μπορεί να φαίνεται από μόνη της ως ένα σύνολο, υπερβολικό για την περίσταση. Αν όμως την συνδυάσετε με sneakers, τότε κάνετε το σύνολο λίγο πιο casual και απλό.

4. Οι ολόσωμες φόρμες με φαρδιά μπατζάκια, τύπου παντελόνας, απογειώνονται όταν συνδυαστούν με ψηλοτάκουνες γόβες και ένα σακάκι. Το αποτέλεσμα είναι ένα κομψό και εντυπωσιακό ντύσιμο.

5. Τα σχέδια στις ολόσωμες φόρμες εργασίας – τύπου σαλοπέτας, μπορούν να φορεθούν με μπλουζάκι, crop top ή πουκάμισο από μέσα. Το αποτέλεσμα είναι πολύ εντυπωσιακό.

Ολόσωμες φόρμες (15)

6. Η επιλογή μιας ολόσωμης φόρμας με print είναι ιδιαίτερη. Ωστόσο, το συγκεκριμένο σχέδιο τείνει να τραβήξει την προσοχή μακριά από τις ατέλειες ενός σώματος.

7. Ολοκληρώστε το ντύσιμο με ολόσωμη φόρμα φορώντας μοντέρνα αξεσουάρ. Τα κοσμήματα, τα παπούτσια, οι ζώνες ή η τεχνική του layering (με ζακέτα, μπουφανάκι κλπ) οδηγεί σε ένα πιο εντυπωσιακό look.

Πως να επιλέξετε μια ολόσωμη φόρμα ανάλογα με την περίσταση:

Ολόσωμες φόρμες (4)

Όπως τα φορέματα, έτσι και οι γυναικείες ολόσωμες φόρμες διατίθενται σε πολλά διαφορετικά σχέδια ιδανικά τόσο για casual, sport ή χαλαρές εμφανίσεις, όσο και για βραδυνές – επίσημες. Επομένως αν σκέφτεστε να αγοράσετε μια ολόσωμη φόρμα, καλό θα είναι να σκεφτείτε τις ανάγκες σας και με τι μπορείτε να την συνδυάσετε. Επιλέξτε χειμωνιάτικες ολόσωμες φόρμες με μανίκια για να μην κρυώνετε και στράπλες ολόσωμες φόρμες για το καλοκαίρι.

Μπορείτε ακόμη να αποκτήσετε ένα πασπαρτού σχέδιο ολόσωμης φόρμας που φοριέται όλες τις ώρες και σε όλες τις περιστάσεις. Συνήθως πρόκειται για ένα απλό στυλ, σε βασικό χρώμα, όπως το λευκό ή το μαύρο. Ανάλογα με τα αξεσουάρ και τα παπούτσια που θα το συνδυάσετε, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα εντυπωσιακό casual ή βραδινό ντύσιμο.

Τα σχέδια ολόσωμης φόρμας που είναι στενά στην περιοχή της μέσης και ανοίγουν προς τα κάτω είναι συνήθως τα πιο κολακευτικά.

Για τις βραδινές εμφανίσεις ή για ένα γάμο – βάπτιση επιλέξτε μια κομψή και καλοραμμένη ολόσωμη φόρμα που κολακεύει την σιλουέτα σας. Ενώ για μια καθημερινή απλή εμφάνιση επιλέξτε μια άνετη και χαλαρή εκδοχή με λάστιχο ή κορδόνι στη μέση.

Ενδιαφέρουσα επιλογή αποτελούν και οι τζιν ολόσωμες φόρμες. Υπάρχουν σχέδια ιδανικά για ένα εντυπωσιακό βραδινό ντύσιμο και κάποια πιο casual για να φορεθούν στις καθημερινές σας δραστηριότητες. Από την άλλη μεριά, οι φλοράλ ολόσωμες φόρμες, που είναι διακοσμημένες με μεγάλα ή μικρά λουλούδια κάθε λογής, διαθέτουν ένα πιο ανάλαφρο και ξεχωριστό ύφος.

Ολόσωμες φόρμες για γάμο ή βάπτιση:

Ολόσωμες φόρμες (5)

Οι περισσότερες γυναίκες όταν σκέφτονται το επίσημο ντύσιμο έχουν στο μυαλό τους ένα φόρεμα για γάμο ή βάπτιση. Ωστόσο, αυτή δεν είναι η μόνη επιλογή που μπορούν να κάνουν. Εξίσου εντυπωσιακό είναι και το ντύσιμο με ολόσωμη φόρμα. Όπως το φόρεμα, έτσι και η φόρμα αποτελεί από μόνη της ένα ολοκληρωμένο σύνολο.

► Δείτε ακόμη: 35+1 υπέροχες προτάσεις με ολόσωμες φόρμες για καλοκαιρινό γάμο

Συνδυάστε την με τα ιδανικά κοσμήματα και παπούτσια προκειμένου να κλέψετε τις εντυπώσεις. Προσθέστε αν θέλετε μια ακόμη όμορφη πινελιά με μια λεπτή ζώνη από δέρμα ή μέταλλο, η οποία θα τονίσει την μέση σας και θα την κάνει να δείχνει λεπτότερη.

Τα ιδανικά παπούτσια για να φορέσετε μια ολόσωμη φόρμα για γάμο ή βάπτιση είναι οι ψηλοτάκουνες γόβες ή τα πέδιλα.

Αν θέλετε ρίξτε μια όμορφη πασμίνα στους ώμους σας, προσθέτοντας υπέροχο στυλ στο ντύσιμο σας. Η εσάρπα αυτή μπορεί να έχει το ίδιο ή κάποιο χρώμα που δημιουργεί αντίθεση με το jumpsuit σας. Για τις πιο κρύες μέρες όμως, υπέροχη ιδέα αποτελεί και ο συνδυασμός ολόσωμης φόρμας με ένα κομψό σακάκι.

Τέλος, ολοκληρώστε ένα ντύσιμο για γάμο – βάπτιση με ένα τσαντάκι τύπου clutch, μια τσάντα φάκελο ή ένα μικρό χιαστί τσαντάκι.

Βραδυνές ολόσωμες φόρμες:

Ολόσωμες φόρμες (6)

Μια κομψή ή σέξι ολόσωμη φόρμα είναι ιδανική επιλογή για τις βραδινές σας εμφανίσεις. Οι πιο συνηθισμένες αποχρώσεις είναι το μαύρο και το άσπρο, αλλά εξίσου εντυπωσιακή επιλογή αποτελεί και η ολόσωμη φόρμα από τζιν ύφασμα. Βέβαια, αν σας αρέσουν τα έντονα χρώματα μπορείτε να φορέσετε μια χρωματιστή ολόσωμη φόρμα, δημιουργώντας υπέροχα color block outfits με τα αξεσουάρ σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να παίξετε με τα κομψά prints, τραβώντας τα βλέμματα στο πέρασμα σας.

Φορέστε λοιπόν μια ολόσωμη φόρμα σε όποιο χρωματισμό και σχέδιο θέλετε και συνδυάστε τη με υπέροχα κομψά ψηλοτάκουνα πέδιλα ή γόβες. Κρατήστε ένα μικρό χιαστί τσαντάκι, ένα clutch ή μια τσάντα φάκελο και είστε έτοιμη. Σε περίπτωση που ο καιρός το απαιτεί, μπορείτε να φορέσετε από πάνω κάποιο σακάκι ή ένα δερμάτινο μπουφάν, δημιουργώντας κομψά ή ροκ σύνολα αντίστοιχα.

Casual γυναικείες ολόσωμες φόρμες:

Ολόσωμες φόρμες (7)

Ανανεώστε την καθημερινή σας εμφάνιση επιλέγοντας μια εντυπωσιακή casual ολόσωμη γυναικεία φόρμα. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά σχέδια που μπορείτε να φορέσετε. Δοκιμάστε μια ελαστική, υφασμάτινη ή τζιν ολόσωμη φόρμα και συνδυάστε την με άνετα παπούτσια. Οι πιο κολακευτικές casual ολόσωμες φόρμες είναι αυτές που διαθέτουν λάστιχο ή κορδόνι στη μέση και πέφτουν ανάλαφρα από πάνω.

Για σπορ ντύσιμο μπορείτε να φορέσετε την ολόσωμη φόρμα με sneakers και τζιν μπουφάν. Ενώ για πιο κομψά casual σύνολα επιλέξτε φλατ lace up σανδάλια που τελειώνουν λίγο πιο πάνω από τον αστράγαλο ή ankle boots. Αυτό θα δημιουργήσει μια ισορροπία στο σύνολο και θα σας κάνει να δείχνετε πιο ψηλή και λεπτή.

Ολόσωμες φόρμες σε μεγάλα μεγέθη:

Ολόσωμες φόρμες (8)

Η ολόσωμη φόρμα δεν είναι ένα ρούχο που απευθύνεται μόνο σε κοπέλες με καλλίγραμμα σώματα, μπορεί να φορεθεί από κάθε σωματότυπο, αρκεί να βρείτε το ιδανικό σχέδιο που κολακεύει τις δικές σας καμπύλες.

Οι ολόσωμες φόρμες για παχουλές έχουν εξίσου μεγάλη ποικιλία στα σχέδια, με την διαφορά ότι διαθέτουν μεγάλα μεγέθη. Επομένως το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να βρείτε την ιδανική ολόσωμη φόρμα που θα τονίζει τα δυνατά σημεία του σώματος σας.

Σε περίπτωση που θέλετε να κρύψετε τα μπράτσα, δοκιμάστε μια ολόσωμη φόρμα με αέρινα μανίκια, ενώ για να μην τονίσετε τους γεμάτους μηρούς και γοφούς αποφύγετε τις εφαρμοστές ολόσωμες φόρμες.

Συνδυάστε το jumpsuit σας με ψηλοτάκουνα παπούτσια και κάντε τα πόδια σας να δείχνουν ψηλότερα και λεπτότερα. Επίσης, φορέστε μια ζώνη στη μέση για να την τονίσετε και να την κάνετε να δείχνει πιο αδύνατη.

Τέλος, η επιλογή μιας όμορφης εσάρπας που πέφτει στους ώμους μπορεί να καλύψει τα ζουμερά μπράτσα και να σας κάνει να δείχνετε πιο κομψή.

Ολόσωμες φόρμες τζιν:

Ολόσωμες φόρμες (9)

Το τζιν παντελόνι αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα κομμάτια της γυναικείας γκαρνταρόμπας, ενώ το ίδιο ισχύει και για την τζιν ολόσωμη φόρμα.

Πέρα από την κλασσική σαλοπέτα που θυμίζει μάστορα, υπάρχουν πολλά ακόμη σχέδια με ολόσωμες τζιν φόρμες, τα οποία είναι πολύ πιο κομψά ή casual. Λόγω της μεγάλης ποικιλίας σχεδίων του ρούχου αυτού, υπάρχουν και πολλοί τρόποι για να δημιουργήσετε ένα εντυπωσιακό ντύσιμο.

Οι ολόσωμες φόρμες από τζιν ύφασμα μπορούν να φορεθούν τόσο σε μια χαλαρή βόλτα ή στο σχολείο, όσο και στις βραδινές εμφανίσεις ή το γραφείο.

Στην περίπτωση της βόλτας και του σχολείου μπορεί να συνδυάσετε την τζιν ολόσωμη φόρμα σας με sneakers, φλατ πέδιλα, σανδάλια ή μπαλαρίνες. Από την άλλη μεριά, για ένα κομψό επαγγελματικό ντύσιμο ή για την βραδινή σας έξοδο, φορέστε μια κομψή τζιν ολόσωμη φόρμα με ψηλοτάκουνες γόβες ή πέδιλα, σε συνδυασμό με ένα μεσάτο σακάκι.

Τέλος, η τζιν σαλοπέτα ταιριάζει υπέροχα με T-shirt σε οποιοδήποτε χρώμα, crop top ή πουκάμισο και ολοκληρώνεται με αθλητικά παπούτσια.

Μαύρες ολόσωμες φόρμες:

Ολόσωμες φόρμες (10)

Η μαύρη ολόσωμη φόρμα, όπως το little black dress, είναι ένα πασπαρτού κομμάτι που δεν πρέπει να λείπει από μια γυναικεία ντουλάπα. Μπορεί να φορεθεί όλες τις ώρες και να μεταμορφωθεί πλήρως σε ένα εντελώς διαφορετικό ντύσιμο ανάλογα με τα αξεσουάρ και τα παπούτσια που θα προτιμήσετε για να την συνδυάσετε.

Οι πιο κλασσικοί συνδυασμοί είναι το total black look και η δημιουργία αντίθεσης με λευκά αξεσουάρ. Ωστόσο, μια απλή μαύρη ολόσωμη φόρμα μπορεί να απογειωθεί εξίσου με έντονα χρωματικά στοιχεία. Φορέστε τη με παπούτσια, τσάντα και αξεσουάρ σε έντονες αποχρώσεις και εντυπωσιάστε τα πλήθη.

Πρόκειται για ένα πολύ εύκολο ρούχο που μπορεί να σας βγάλει από την δύσκολη θέση κάθε στιγμή της ημέρας. Φορέστε την μαύρη ολόσωμη φόρμα σε έναν γάμο ή βάπτιση, είτε στο γραφείο, τη βραδινή σας βόλτα και τις πρωινές σας δραστηριότητες.

Για casual ντύσιμο με μαύρη φόρμα επιλέξτε sneakers, μπαλαρίνες ή σανδάλια, ενώ για τις πιο επίσημες εμφανίσεις πέδιλα, γόβες και ankle boots.

Κοντές ολόσωμες φόρμες:

Ολόσωμες φόρμες (11)

Για τις γυναίκες που έχουν όμορφα πόδια και θέλουν να τα αναδεικνύουν, οι κοντές ολόσωμες φόρμες είναι ιδανικές. Κυκλοφορούν σε μεγάλη ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, καθιστώντας τις μια όμορφη επιλογή για καλοκαιρινές εμφανίσεις στο νησί, αλλά και την πόλη.

Υπάρχουν ολόσωμες φόρμες με σορτς για βραδινές εμφανίσεις, αλλά και για πιο casual ντύσιμο. Επιλέξτε την ιδανική για την κάθε περίσταση και συνδυάστε την με το ανάλογο παπούτσι.

Αξεσουάρ για να συνδυάσετε μια ολόσωμη φόρμα:

Μπορεί η επιλογή ενός ολόσωμου ρούχου να κάνει το ντύσιμο μια πολύ πιο εύκολη υπόθεση, ωστόσο και πάλι τα αξεσουάρ παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο. Η λάθος επιλογή αξεσουάρ μπορεί να καταστρέψει ολοκληρωτικά ένα σύνολο. Για να δημιουργήσετε επομένως ένα κομψό ντύσιμο δώστε μεγάλη βάση στην επιλογή παπουτσιών, κοσμημάτων και ζώνης. Εξάλλου, ένα μονοκόμματο σύνολο, όπως η ολόσωμη φόρμα, χρειάζεται αξεσουάρ για να λάμψει και να σπάσει η μονοτονία.

Ολόσωμες φόρμες με ζώνη:

Ολόσωμες φόρμες (12)

Ο συνδυασμός μιας ολόσωμης φόρμας με ζώνη στη μέση μπορεί να απογειώσει το ντύσιμο σας. Όχι μόνο θα τονίσει την μέση σας και θα την κάνει να δείχνει λεπτότερη με πολύ κολακευτικό τρόπο, αλλά θα προσθέσει και υπέροχο στυλ.

Επιλέξτε λοιπόν μια ζώνη που θα έρχεται σε αντίθεση με το χρώμα της ολόσωμης φόρμας και σπάστε την μονοτονία. Αν θέλετε να δημιουργήσετε ένα ακόμη πιο εντυπωσιακό ντύσιμο, ταιριάξτε το χρώμα της ζώνης με τα παπούτσια σας.

Κοσμήματα για να συνδυάσετε μια γυναικεία ολόσωμη φόρμα:

Ολόσωμες φόρμες (13)

Τα κοσμήματα αποτελούν μια πολύ ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια που τραβάει τα βλέμματα και απογειώνει το ντύσιμο με ολόσωμες φόρμες. Επιλέξτε σχέδια που δημιουργούν εντύπωση, όπως τα μεγάλα κρεμαστά σκουλαρίκια και τα γεμάτα με στρας κλπ κολιέ. Επίσης, το χρυσό κόσμημα δίνει σε ένα σύνολο μια επίσημη και πολυτελή όψη, ενώ κάποιο χρωματιστό προσθέτει μια πιο παιχνιδιάρικη νότα.

Αν η ολόσωμη φόρμα σας είναι απλή, μονόχρωμη και μονότονη, επιλέξτε ένα μακρύ κολιέ για να την απογειώσετε. Εναλλακτικά φροντίστε να προσθέσετε όγκο στο λαιμό σας με έναν φιόγκο, ένα έντονο περιδέραιο ή ένα κολιέ τύπου γιακά.

Με τι παπούτσια να φορέσετε μια ολόσωμη φόρμα:

Ολόσωμες φόρμες (14)

Για τις καθημερινές σας δραστηριότητες συνδυάστε την ολόσωμη φόρμα με φλατ παπούτσια. Επομένως, για ένα θηλυκό και χαλαρό ντύσιμο επιλέξτε μπαλαρίνες, σανδάλια ή σαγιονάρες. Για ένα πιο σπορ look φορέστε εσπαντρίγιες ή sneakers. Σε περίπτωση όμως που θέλετε να προσθέσετε μερικούς πόντους στο ανάστημα σας, μπορείτε να συνδυάσετε μια ολόσωμη φόρμα με πλατφόρμες.

Για ένα πιο κομψό ντύσιμο με ολόσωμη φόρμα για το γραφείο ή τις επίσημες και βραδινές εμφανίσεις σας, φορέστε ένα όμορφο ζευγάρι ψηλοτάκουνες γόβες, πέδιλα με τακούνι ή ankle boots.

Προσοχή όμως: Οι μακριές χαμηλοκάβαλες ολόσωμες φόρμες με φαρδιά μπατζάκια τείνουν να δείχνουν μια γυναίκα πιο κοντή. Φορώντας όμως ένα ζευγάρι γόβες, πέδιλα ή ankle boots με λεπτό τακούνι, κάνετε τα πόδια σας να φαίνονται μακρύτερα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια γενικότερη φαινομενική αύξηση του ύψους σας.

Χτενίσματα για ολόσωμη φόρμα:

Ολόσωμες φόρμες (16)

Εξίσου σημαντικό είναι και το χτένισμα που θα κάνετε για να ολοκληρώσετε ένα ντύσιμο με μια ολόσωμη φόρμα. Σε γενικές γραμμές δεν υπάρχει κάποιος απαγορευτικός κανόνας κι έτσι μπορείτε να αφήσετε κάτω ή να πιάσετε ψηλά τα μαλλιά σας. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια μικρά μυστικά που μπορούν να κάνουν την εμφάνιση σας πιο εντυπωσιακή.

Για ένα χαλαρό και καθημερινό ντύσιμο μπορείτε να αφήσετε τα μαλλιά σας κάτω, σε ίσια ή κυματιστή μορφή. Αυτό το χτένισμα αποπνέει μια ανάλαφρη διάθεση που συνδυάζεται ιδανικά με το χαλαρό σας ντύσιμο. Εναλλακτικά, δοκιμάστε μια χαμηλή ανάλαφρη αλογοουρά ή ένα half up πιάσιμο.

Επειδή οι casual ολόσωμες φόρμες τείνουν να αποκαλύπτουν περισσότερο δέρμα στους ώμους και το στήθος, αφήνοντας τα μαλλιά κάτω δημιουργείτε μια ισορροπία στο όλο ντύσιμο.

Από την άλλη μεριά, ιδανικά χτενίσματα για να συνδυάσετε μια επίσημη ή βραδινή ολόσωμη φόρμα είναι τα καλοχτενισμένα updo. Το συγκεκριμένο είδος χτενίσματος δεν αποτελεί μόνο την ιδανική επιλογή για ένα κομψό αποτέλεσμα, αλλά θα βοηθήσει τον λαιμό να δείχνει μακρύτερος. Με αυτό τον τρόπο θα αποφύγετε την υπερβολική κάλυψη στην περιοχή των ώμων και του μπούστου. Για τον ίδιο λόγο ιδανική λύση είναι και οι κότσοι ή οι ψηλές αλογοουρές.

Τέλος, η επιλογή ενός sleek back χτενίσματος που τραβάει όλα τα μαλλιά προς τα πίσω ταιριάζει υπέροχα με την βραδινή – επίσημη ολόσωμη φόρμα σας.

Προτάσεις με εντυπωσιακές ολόσωμες φόρμες online από γνωστά καταστήματα ρούχων:

Ολόσωμες φόρμες (18)
Ροζ εφαρμοστή και cropped style ολόσωμη φόρμα με διάτρητες λεπτομέρειες – BSB
Ολόσωμες φόρμες (22)
Τζιν ολόσωμη φόρμα με φερμουάρ και ζώνη – Bershka
Ολόσωμες φόρμες (24)
Εφαρμοστή τζιν σαλοπέτα – H&M
Ολόσωμες φόρμες (19)
Ριχτή ντραπέ μπλε ολόσωμη φόρμα cropped style – Zara
Ολόσωμες φόρμες (26)
Shinny ολόσωμη φόρμα με τιράντες και ζώνη – Lynne
Ολόσωμες φόρμες (21)
Μαύρη κοντή ολόσωμη φόρμα σορτς με φιόγκους στις τιράντες – Bershka
Ολόσωμες φόρμες (25)
Μαύρη αμάνικη ολόσωμη φόρμα – H&M
Ολόσωμες φόρμες (17)
Στράπλες μαύρη ολόσωμη φόρμα με άνοιγμα στην κοιλιά και φαρδιά μπατζάκια – BSB
Ολόσωμες φόρμες (28)
Αμάνικη ολόσωμη ασπρόμαυρη φόρμα για γάμο / βάπτιση με διαφάνεια – Lynne
Ολόσωμες φόρμες (23)
Εφαρμοστή μαύρη ολόσωμη φόρμα με τιράντες – Bershka
Ολόσωμες φόρμες (20)
Μαύρη επίσημη ολόσωμη φόρμα με πουά διαφάνεια και φαρδιά μπατζάκια – Zara
Ολόσωμες φόρμες (27)
Επίσημη κόκκινη ολόσωμη φόρμα με έναν ώμο – Lynne