Χαλαρωτικό πήλινγκ σώματος με καρύδα και λεβάντα

Χαλαρωτικό πήλινγκ σώματος με καρύδα και λεβάντα

Η χαλάρωση αλλά και η φροντίδα της επιδερμίδας είναι απαραίτητες για ένα υγιές και όμορφο σώμα. Δείτε λοιπόν πως μπορείτε να φτιάξετε μόνη σας ένα υπέροχο και χαλαρωτικό scrub σώματος που διώχνει τα νεκρά κύτταρα και αφήνει την επιδερμίδα απαλή και βελούδινη.

  • Θα χρειαστείτε:

– 1/4 της κούπας λάδι καρύδας
– 1/4 της κούπας αμυγδαλέλαιο
– 3/4 της κούπας μαύρη ζάχαρη
– Αιθέριο έλαιο λεβάντα
– 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο τζίντζερ

  • Τρόπος παρασκευής:

Πάρτε ένα κατσαρολάκι και βάλτε μέσα το ψιλοκομμένο τζίντζερ και το λάδι καρύδας. Ανάψτε το μάτι σε χαμηλή φωτιά, βάλτε τα υλικά να μαγειρευτούν και αφήστε τα για 10-15 λεπτά μέχρι να πάρετε ένα ομογενές μείγμα. Στη συνέχεια κατεβάστε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και προσθέστε κατευθείαν το αμυγδαλέλαιο. Αφήστε το να κρυώσει και μόλις πάρει θερμοκρασία δωματίου, ρίξτε τη ζάχαρη και 5-6 σταγόνες από το αιθέριο έλαιο και ανακατέψτε πολύ καλά. Το scrub σας είναι έτοιμο για χρήση.

Αν θέλετε βέβαια, επειδή η ποσότητα δεν είναι για μία χρήση, μπορείτε να το αποθηκεύσετε σε ένα γυάλινο αποστειρωμένο βαζάκι σε δροσερό μέρος για να το χρησιμοποιήσετε στο άμεσο μέλλον.

  • Τρόπος εφαρμογής:

Πάρτε μια ποσότητα από το μείγμα και τρίψτε το με απαλές κυκλικές κινήσεις σε όλο σας το σώμα. Να σημειωθεί όμως ότι δεν πρέπει να το κάνετε πάνω από μία φορά την εβδομάδα.